第251页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
**C**
Users of Google Gemini, the tech giant's artificial - intelligence model, recently noticed that asking it to create images of Vikings, or German soldiers from 1943 produced surprising results: hardly any of the people depicted were white. Other image - generation tools have been criticized because they tend to show white men when asked for images of entrepreneurs or doctors. Google wanted Gemini to avoid this trap; instead, it fell into another one, depicting George Washington as black. Now attention has moved on to the chatbot's text responses, which turned out to be just as surprising.
Gemini happily provided arguments in favor of positive action in higher education, but refused to provide arguments against. It declined to write a job ad for a fossil - fuel lobby group(游说团体), because fossil fuels are bad and lobby groups prioritize “the interests of corporations over public well - being”. Asked if Hamas is a terrorist organization, it replied that the conflict in Gaza is “complex”; asked if Elon Musk's tweeting of memes had done more harm than Hitler, it said it was “difficult to say”. You do not have to be a critic to perceive its progressive bias.
Inadequate testing may be partly to blame. Google lags behind OpenAI, maker of the better - known ChatGPT. As it races to catch up, Google may have cut corners. Other chatbots have also had controversial launches. Releasing chatbots and letting users uncover odd behaviors, which can be swiftly addressed, lets firms move faster, provided they are prepared to weather(经受住) the potential risks and bad publicity, observes Ethan Mollick, a professor at Wharton Business School.
But Gemini has clearly been deliberately adjusted, or “fine - tuned”, to produce these responses. This raises questions about Google's culture. Is the firm so financially secure, with vast profits from Internet advertising, that it feels free to try its hand at social engineering? Do some employees think it has not just an opportunity, but a responsibility, to use its reach and power to promote a particular agenda? All eyes are now on Google's boss, Sundar Pichai. He says Gemini is being fixed. But does Google need fixing too?
28. What do the words “this trap” underlined in the first paragraph refer to?
A. Having a racial bias.
B. Responding to wrong texts.
C. Criticizing political figures.
D. Going against historical facts.
29. What is Paragraph 2 mainly about?
A. Gemini's refusal to make progress.
B. Gemini's failure to give definite answers.
C. Gemini's prejudice in text responses.
D. Gemini's avoidance of political conflicts.
30. What does Ethan Mollick think of Gemini's early launch?
A. Creative.
B. Promising.
C. Illegal.
D. Controversial.
31. What can we infer about Google from the last paragraph?
A. Its security is doubted.
B. It lacks financial support.
C. It needs further improvement.
D. Its employees are irresponsible.
Users of Google Gemini, the tech giant's artificial - intelligence model, recently noticed that asking it to create images of Vikings, or German soldiers from 1943 produced surprising results: hardly any of the people depicted were white. Other image - generation tools have been criticized because they tend to show white men when asked for images of entrepreneurs or doctors. Google wanted Gemini to avoid this trap; instead, it fell into another one, depicting George Washington as black. Now attention has moved on to the chatbot's text responses, which turned out to be just as surprising.
Gemini happily provided arguments in favor of positive action in higher education, but refused to provide arguments against. It declined to write a job ad for a fossil - fuel lobby group(游说团体), because fossil fuels are bad and lobby groups prioritize “the interests of corporations over public well - being”. Asked if Hamas is a terrorist organization, it replied that the conflict in Gaza is “complex”; asked if Elon Musk's tweeting of memes had done more harm than Hitler, it said it was “difficult to say”. You do not have to be a critic to perceive its progressive bias.
Inadequate testing may be partly to blame. Google lags behind OpenAI, maker of the better - known ChatGPT. As it races to catch up, Google may have cut corners. Other chatbots have also had controversial launches. Releasing chatbots and letting users uncover odd behaviors, which can be swiftly addressed, lets firms move faster, provided they are prepared to weather(经受住) the potential risks and bad publicity, observes Ethan Mollick, a professor at Wharton Business School.
But Gemini has clearly been deliberately adjusted, or “fine - tuned”, to produce these responses. This raises questions about Google's culture. Is the firm so financially secure, with vast profits from Internet advertising, that it feels free to try its hand at social engineering? Do some employees think it has not just an opportunity, but a responsibility, to use its reach and power to promote a particular agenda? All eyes are now on Google's boss, Sundar Pichai. He says Gemini is being fixed. But does Google need fixing too?
28. What do the words “this trap” underlined in the first paragraph refer to?
A. Having a racial bias.
B. Responding to wrong texts.
C. Criticizing political figures.
D. Going against historical facts.
29. What is Paragraph 2 mainly about?
A. Gemini's refusal to make progress.
B. Gemini's failure to give definite answers.
C. Gemini's prejudice in text responses.
D. Gemini's avoidance of political conflicts.
30. What does Ethan Mollick think of Gemini's early launch?
A. Creative.
B. Promising.
C. Illegal.
D. Controversial.
31. What can we infer about Google from the last paragraph?
A. Its security is doubted.
B. It lacks financial support.
C. It needs further improvement.
D. Its employees are irresponsible.
答案:
C
28.A 指代判断题
[定位句] Users of Google Gemini, the tech giant's artificial - intelligence model, recently noticed that asking it to create images of Vikings, or German soldiers from 1943 produced surprising results: hardly any of the people depicted were white. Other image - generation tools have been criticized because they tend to show white men when asked for images of entrepreneurs or doctors.(第一段第一、二句)
译文: 一款由科技巨头推出的人工智能模型谷歌Gemini的用户近期注意到,在Gemini被要求生成维京人或1943年德国士兵的图像时呈现出了令人惊讶的结果:描绘出来的人物中几乎无人是白种人。而其他一些图像生成工具则因在被要求生成企业家或医生的形象时往往会呈现出白人男性形象而饱受诟病。
[解析] 根据定位句并结合画线部分所在句可知,画线部分所在句表示谷歌想让Gemini摆脱这种困境;却又掉入另一个困境——把乔治·华盛顿描绘成一个黑人形象。由此可推知,画线部分指的是上文中提到的存在种族偏见问题。故选A。
29.C 段落大意题
[定位句] You do not have to be a critic to perceive its progressive bias.(第二段最后一句)
译文: 你无需是一名评论家也能察觉到其中的渐进式偏见。
[解析] 根据第二段内容尤其是定位句可知,第二段主要介绍Gemini在回复用户的提问时常带有偏见。故选C。
30.D 推理判断题
[定位句] Google lags behind OpenAI, maker of the better - known ChatGPT. As it races to catch up, Google may have cut corners. Other chatbots have also had controversial launches. Releasing chatbots and letting users uncover odd behaviors, which can be swiftly addressed, lets firms move faster, provided they are prepared to weather(经受住) the potential risks and bad publicity, observes Ethan Mollick, a professor at Wharton Business School.(第三段第二至五句)
译文: 谷歌在与知名度更高的ChatGPT的开发商OpenAI的竞争中处于落后位置。在急于迎头赶上的过程中,谷歌可能采取了捷径。其他聊天机器人在推出时也曾引发争议。对此,沃顿商学院的Ethan Mollick教授认为,只要企业准备好承受潜在风险及负面宣传,先推出聊天机器人让用户发现其中能迅速进行处理的异常行为会使企业加速(向前)发展。
[解析] 该题问的是Ethan Mollick教授觉得先推出Gemini怎么样。根据定位句可推知,Ethan Mollick教授认为先推出Gemini是有争议的,因为它可能带来一些未预测的风险和负面宣传。故选D。
31.C 推理判断题
[解析] 该题问的是从最后一段中,我们可以推断出关于谷歌的什么。根据最后一段内容尤其是最后三句“All eyes are now on Google's boss, Sundar Pichai. He says Gemini is being fixed. But does Google need fixing too?”可知,现在,所有人都将目光投向了谷歌的老板Sundar Pichai。他表示Gemini正在修复中。但是,谷歌公司本身是否也需要修复呢?由此可推知,最后一段提出了对谷歌公司文化的质疑,表明其仍需改进。故选C。
28.A 指代判断题
[定位句] Users of Google Gemini, the tech giant's artificial - intelligence model, recently noticed that asking it to create images of Vikings, or German soldiers from 1943 produced surprising results: hardly any of the people depicted were white. Other image - generation tools have been criticized because they tend to show white men when asked for images of entrepreneurs or doctors.(第一段第一、二句)
译文: 一款由科技巨头推出的人工智能模型谷歌Gemini的用户近期注意到,在Gemini被要求生成维京人或1943年德国士兵的图像时呈现出了令人惊讶的结果:描绘出来的人物中几乎无人是白种人。而其他一些图像生成工具则因在被要求生成企业家或医生的形象时往往会呈现出白人男性形象而饱受诟病。
[解析] 根据定位句并结合画线部分所在句可知,画线部分所在句表示谷歌想让Gemini摆脱这种困境;却又掉入另一个困境——把乔治·华盛顿描绘成一个黑人形象。由此可推知,画线部分指的是上文中提到的存在种族偏见问题。故选A。
29.C 段落大意题
[定位句] You do not have to be a critic to perceive its progressive bias.(第二段最后一句)
译文: 你无需是一名评论家也能察觉到其中的渐进式偏见。
[解析] 根据第二段内容尤其是定位句可知,第二段主要介绍Gemini在回复用户的提问时常带有偏见。故选C。
30.D 推理判断题
[定位句] Google lags behind OpenAI, maker of the better - known ChatGPT. As it races to catch up, Google may have cut corners. Other chatbots have also had controversial launches. Releasing chatbots and letting users uncover odd behaviors, which can be swiftly addressed, lets firms move faster, provided they are prepared to weather(经受住) the potential risks and bad publicity, observes Ethan Mollick, a professor at Wharton Business School.(第三段第二至五句)
译文: 谷歌在与知名度更高的ChatGPT的开发商OpenAI的竞争中处于落后位置。在急于迎头赶上的过程中,谷歌可能采取了捷径。其他聊天机器人在推出时也曾引发争议。对此,沃顿商学院的Ethan Mollick教授认为,只要企业准备好承受潜在风险及负面宣传,先推出聊天机器人让用户发现其中能迅速进行处理的异常行为会使企业加速(向前)发展。
[解析] 该题问的是Ethan Mollick教授觉得先推出Gemini怎么样。根据定位句可推知,Ethan Mollick教授认为先推出Gemini是有争议的,因为它可能带来一些未预测的风险和负面宣传。故选D。
31.C 推理判断题
[解析] 该题问的是从最后一段中,我们可以推断出关于谷歌的什么。根据最后一段内容尤其是最后三句“All eyes are now on Google's boss, Sundar Pichai. He says Gemini is being fixed. But does Google need fixing too?”可知,现在,所有人都将目光投向了谷歌的老板Sundar Pichai。他表示Gemini正在修复中。但是,谷歌公司本身是否也需要修复呢?由此可推知,最后一段提出了对谷歌公司文化的质疑,表明其仍需改进。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看