2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第110页
第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
When something goes wrong, do you tend to bounce back or fall apart? Here are some strategies to help you manage a personal setback(挫折) and get back on track toward achieving your goal.
· Realize it's normal. Less than 20 percent of people successfully achieve their goal the first time around. It's normal and expected for setbacks to occur. 36 Knowing this, it's important to anticipate that the main task will be how to effectively manage the setback when it arises.
· Don't deny it. Sometimes it's hard to recognize a setback. The problem can be staring you right in the face, but you may deny there's any cause for alarm. 37 This inability to acknowledge the problem doesn't mean you're stupid. It's just that denial can cloud your awareness of the issue. It's important to be receptive to the honest feedback.
· 38 Stop and consider carefully what went wrong. The most common causes of a setback are personal worries, overconfidence, and poor coping skills. Take a look at any factor that may have contributed to the setback: Where you were, who you were with, what you were thinking and feeling.
· Learn from it. Learn from your analysis of the setback, and adjust your plan to try to prevent similar things from happening the next time. Each time you fine - tune your plan and put it into action again, you actually improve your odds of eventual success. 39
Remind yourself that your setback is a slip instead of a fall. 40 After adjusting, you can still make progress toward success again.
A. Don't take it seriously.
B. Analyze what happened.
C. You haven't lost all of the knowledge, skills, and support.
D. In other words, it's not whether a challenge will happen, but it's when.
E. This is because you learn from each misstep to make your plan more effective.
F. Friends or family will voice their concerns, but you still may not be able to accept it.
G. You might even write about past experiences in a journal to guide your future behavior.
答案: 36.D 过渡句 【解析】上文讲遇到挫折是正常的,也是意料之中的。D项“换言之,它不是挑战是否会发生,而是何时发生的问题”承接上文,符合语境。故选D。
37.F 过渡句 【解析】上文讲这个问题可能就在你面前,但你可能会否认任何引起警觉的理由。F项“朋友或家人会表达他们的担忧,而你可能仍然无法接受”承接上文,符合语境。故选F。
38.B 段首主旨句 【解析】下文讲停下来,仔细思考是什么地方出了问题。造成挫折最常见的原因是个人担忧、自负和应对能力差。审视一下任何可能导致挫折的因素:你当时在哪里,和谁在一起,你当时的想法和感受。B项“分析发生了什么”能概括本段主旨,符合语境。故选B。
39.E 段尾总结句 【解析】上文讲每次你对计划进行微调并再次付诸行动时,你实际上都会提高最终成功的几率。E项“这是因为你从每一个失误中吸取了教训,使你的计划更加有效”承接上文,符合语境。故选E。
40.C 过渡句 【解析】上文讲提醒自己你的挫折是一种疏漏而不是一种失败;下文讲调整之后,你仍然可以再次朝着成功的方向前进。C项“你并没有失去所有的知识、技能和支持”承上启下,符合语境。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭