第155页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
C
Digital mindfulness is the application of mindfulness practices in your digital life. According to Jon Kabat-Zinn, a professor at the University of Massachusetts Medicine School, mindfulness is "a means of paying attention in a particular way, on purpose, in the present moment, and non-judgmentally". Here two main key points are emphasized when it comes to mindfulness as a practice in your digital life.
The first point is that you must learn to do things on purpose. For instance, you use your phone as a habitual escape from boredom or stress, which is thought by many as a quick solution to all those negative feelings. But what if you get only negative responses from your phone—the news or posts are negative? Instead of finding peace, you find more boredom and more stress. The solution that mindfulness provides is purposeful and intentional choice. Therefore, you are empowered to choose how to respond to the stimulus (刺激) behind such feelings as boredom, loneliness, and stress and not just treat the symptoms(症状).
The other key is going through the experience non-judgmentally. When you feel sad or angry because of a post on social media, all you ever do is to go through the experience and let it flow. At its core, mindfulness involves the acceptance of your memories, feelings, and thoughts minus any judgment on yourself or others because of those things. These feelings, memories, and experiences come and go. After they have passed, you are still you and in control. You will become more aware of your inner world. It's this internal monologue(独白) that pushes you to grab your digital technology(phone, Alexa speaker, TV, etc.).
Digital mindfulness is not about avoiding the negative things in life. Through mindfulness practice, you regain the power to learn from these experiences and healthily deal with the negative. Mindfulness will also teach you to be aware of all your emotions, so you learn to deal with the things that you used to avoid. Finally, digital mindfulness brings you peace of mind in an ever-changing and increasingly connected world.
Now, I would rather prefer to think of it as one of many tools that we can use in our daily life.
28.What does the author suggest readers do when they feel stressed in their digital life?
A. Find something interesting to do.
B. Use the phone as a habitual escape.
C. Keep away from the negative responses.
D. Deal with the root cause of the problem.
29.What can we infer from Paragraph 3?
A. Negative feelings should be avoided or controlled.
B. Mindfulness involves both acceptance and judgement.
C. Mindfulness helps us fully experience life as it happens.
D. Digital technology is the key to understanding our inner world.
30.Which of the following is a suitable title for the text?
A. How Can You Avoid Negative Feelings?
B. How Can You Define Digital Mindfulness?
C. How Can Digital Mindfulness Help You?
D. How Can Digital Mindfulness Harm You?
31.What will probably be discussed in the next paragraph?
A. Applications of mindfulness in communication.
B. Ways of practising mindfulness in the digital age.
C. Development of mindfulness in medical field.
D. Benefits of practising digital mindfulness in daily life.
Digital mindfulness is the application of mindfulness practices in your digital life. According to Jon Kabat-Zinn, a professor at the University of Massachusetts Medicine School, mindfulness is "a means of paying attention in a particular way, on purpose, in the present moment, and non-judgmentally". Here two main key points are emphasized when it comes to mindfulness as a practice in your digital life.
The first point is that you must learn to do things on purpose. For instance, you use your phone as a habitual escape from boredom or stress, which is thought by many as a quick solution to all those negative feelings. But what if you get only negative responses from your phone—the news or posts are negative? Instead of finding peace, you find more boredom and more stress. The solution that mindfulness provides is purposeful and intentional choice. Therefore, you are empowered to choose how to respond to the stimulus (刺激) behind such feelings as boredom, loneliness, and stress and not just treat the symptoms(症状).
The other key is going through the experience non-judgmentally. When you feel sad or angry because of a post on social media, all you ever do is to go through the experience and let it flow. At its core, mindfulness involves the acceptance of your memories, feelings, and thoughts minus any judgment on yourself or others because of those things. These feelings, memories, and experiences come and go. After they have passed, you are still you and in control. You will become more aware of your inner world. It's this internal monologue(独白) that pushes you to grab your digital technology(phone, Alexa speaker, TV, etc.).
Digital mindfulness is not about avoiding the negative things in life. Through mindfulness practice, you regain the power to learn from these experiences and healthily deal with the negative. Mindfulness will also teach you to be aware of all your emotions, so you learn to deal with the things that you used to avoid. Finally, digital mindfulness brings you peace of mind in an ever-changing and increasingly connected world.
Now, I would rather prefer to think of it as one of many tools that we can use in our daily life.
28.What does the author suggest readers do when they feel stressed in their digital life?
A. Find something interesting to do.
B. Use the phone as a habitual escape.
C. Keep away from the negative responses.
D. Deal with the root cause of the problem.
29.What can we infer from Paragraph 3?
A. Negative feelings should be avoided or controlled.
B. Mindfulness involves both acceptance and judgement.
C. Mindfulness helps us fully experience life as it happens.
D. Digital technology is the key to understanding our inner world.
30.Which of the following is a suitable title for the text?
A. How Can You Avoid Negative Feelings?
B. How Can You Define Digital Mindfulness?
C. How Can Digital Mindfulness Help You?
D. How Can Digital Mindfulness Harm You?
31.What will probably be discussed in the next paragraph?
A. Applications of mindfulness in communication.
B. Ways of practising mindfulness in the digital age.
C. Development of mindfulness in medical field.
D. Benefits of practising digital mindfulness in daily life.
答案:
28.D 推理判断题
定位句:The solution that mindfulness provides is purposeful and intentional choice. Therefore, you are empowered to choose how to respond to the stimulus(刺激) behind such feelings as boredom, loneliness, and stress and not just treat the symptoms(症状). (第二段第五、六句)
译文:正念提供的解决方案是有目的和有意识的选择。因此,你能够选择如何应对无聊、孤独和压力等情绪背后的刺激,而不是仅仅治疗症状。
解析:根据定位句可知,当人们在数字生活中感到焦虑时,可以选择应对负面情绪背后的刺激,即应对造成焦虑的根源。故选D。
29.C 推理判断题
定位句:The other key is going through the experience non - judgmentally. When you feel sad or angry because of a post on social media, all you ever do is to go through the experience and let it flow. (第三段第一、二句)
译文:另一个关键点是不加评判地度过这段经历。当你因为社交媒体上的一篇帖子而感到悲伤或愤怒时,你能做的就是度过这段经历,让其顺其自然。
解析:该题问的是从第三段我们可以推断出什么。根据第三段尤其是定位句可推知,正念有助于我们顺其自然地充分体验当下的生活。故选C。
30.C 标题概括题
解析:通读全文尤其是第二至四段可知,本文通过介绍在数字生活中练习正念的两个要点,从而阐述了数字正念是如何帮助我们处理负面情绪等问题的。C项“数字正念如何帮助你?”能概括文章大意,是本文的最佳标题。故选C。
31.B 推理判断题
定位句:Now, I would rather prefer to think of it as one of many tools that we can use in our daily life. (最后一段)
译文:现在,我更愿意把它看作我们日常生活中可以使用的众多工具之一。
解析:通读全文可知,本文阐述了练习正念的两个要点和数字正念的好处,再结合定位句可推知,下文将介绍在数字时代把正念付诸实践的方法。故选B。
定位句:The solution that mindfulness provides is purposeful and intentional choice. Therefore, you are empowered to choose how to respond to the stimulus(刺激) behind such feelings as boredom, loneliness, and stress and not just treat the symptoms(症状). (第二段第五、六句)
译文:正念提供的解决方案是有目的和有意识的选择。因此,你能够选择如何应对无聊、孤独和压力等情绪背后的刺激,而不是仅仅治疗症状。
解析:根据定位句可知,当人们在数字生活中感到焦虑时,可以选择应对负面情绪背后的刺激,即应对造成焦虑的根源。故选D。
29.C 推理判断题
定位句:The other key is going through the experience non - judgmentally. When you feel sad or angry because of a post on social media, all you ever do is to go through the experience and let it flow. (第三段第一、二句)
译文:另一个关键点是不加评判地度过这段经历。当你因为社交媒体上的一篇帖子而感到悲伤或愤怒时,你能做的就是度过这段经历,让其顺其自然。
解析:该题问的是从第三段我们可以推断出什么。根据第三段尤其是定位句可推知,正念有助于我们顺其自然地充分体验当下的生活。故选C。
30.C 标题概括题
解析:通读全文尤其是第二至四段可知,本文通过介绍在数字生活中练习正念的两个要点,从而阐述了数字正念是如何帮助我们处理负面情绪等问题的。C项“数字正念如何帮助你?”能概括文章大意,是本文的最佳标题。故选C。
31.B 推理判断题
定位句:Now, I would rather prefer to think of it as one of many tools that we can use in our daily life. (最后一段)
译文:现在,我更愿意把它看作我们日常生活中可以使用的众多工具之一。
解析:通读全文可知,本文阐述了练习正念的两个要点和数字正念的好处,再结合定位句可推知,下文将介绍在数字时代把正念付诸实践的方法。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看