2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第140页
B
On a bright September day in the French Alps in 2022, John McAvoy was 38 kilometres into a very exhausting ultramarathon through rough mountain paths. Battling tiredness, he pushed his body and mind through the final leg of the race. With the finish arch in the famous town of Chamonix just four kilometres away and the cloud - topped peak of Mont Blanc high over him, McAvoy welled up with emotion.
In that moment, he felt so free and alive. It was quite the opposite from where his life had been a decade before. He had just been released from prison after serving a 10 - year sentence.
Now 40 years old, McAvoy has spent the last 10 years rebuilding his life from one of crime to one with purpose. It was on this day, while running the ultramarathon, that he realized how impactful conquering(征服) this mountain run could be for inner - city kids like him. After all, sport had helped him live a normal life again and open up his world. It could do the same for others.
With the help of Youth Beyond Borders, McAvoy started the Alpine Run Project, which recently led 12 disadvantaged British young people through their own Mont Blanc races. The participants, from refugees(难民) to young reformed criminals and those who grew up in Children's home, were matched with coaches, consultants and physiotherapists. After a six - month training program, the youth travelled to the Alps to meet up with McAvoy for their race.
McAvoy says the highlight of this project for him was watching Yasmin Mahamud, a 20 - year - old refugee from Syria, run through the finish arch and into the arms of her new friends. It was a life - changing high for Mahamud, too—inspiring her to keep running, take up martial arts and go to university to study physiotherapy.
“It changed my point of view on life,” says Mahamud. Pushing herself to complete the race gave her a brief experience of her own potential through hard work and devotion. “I will always be thankful to John for giving me this opportunity and guidance.”
4.How did McAvoy feel before the finish arch?
A. He felt totally collapsed.
B. He was peaceful and hopeful.
C. He was satisfied with his pace.
D. He felt as if completely reborn.
5.What can we learn about McAvoy from Paragraph 3?
A. He was a builder 10 years ago.
B. He realized the importance of sport.
C. He ran to make up for his past wrongs.
D. He had sympathy for the inner - city children.
6.Who most probably took part in the Mont Blanc races?
A. A running coach.
B. A travel lover.
C. A homeless teenager.
D. A skilled athlete.
7.What message does McAvoy's story convey?
A. Live for the moment.
B. Dream big and climb high.
C. After the storm comes the rainbow.
D. Run after the light and become the light.
答案: 4.D 推理判断题
[定位句]In that moment, he felt so free and alive. It was quite the opposite from where his life had been a decade before.(第二段第一、二句)
译文:在那一刻,他感到如此自由和鲜活。这与他十年前的生活完全相反。
[解析]根据第一段最后一句“With the finish arch in the famous town of Chamonix just four kilometres away and the cloud - topped peak of Mont Blanc high over him, McAvoy welled up with emotion.”可知,距离著名小镇Chamonix的终点拱门只有四千米远,头顶是云雾缭绕的勃朗峰,McAvoy激动不已。结合定位句可推知,站在终点拱门前,McAvoy感觉自己似乎完全重获新生了。故选D。
5.B 推理判断题
[定位句]After all, sport had helped him live a normal life again and open up his world.(第三段倒数第二句)
译文:毕竟,体育运动帮助他重新过上了正常的生活,打开了他的世界。
[解析]根据第三段内容尤其是定位句可推知,McAvoy意识到了体育运动的重要性。故选B。
6.C 推理判断题
[定位句]The participants, from refugees(难民) to young reformed criminals and those who grew up in Children's home, were matched with coaches, consultants and physiotherapists.(第四段第二句)
译文:参与者中既有难民,也有改过自新的年轻罪犯,还有在儿童之家长大的人,他们都配有教练、顾问医师和理疗师。
[解析]根据定位句并结合选项可推知,无家可归的少年最有可能参与勃朗峰比赛。故选C。
7.D 推理判断题
[解析]通读全文可知,McAvoy服刑十年后,体育运动帮助他重新过上了正常的生活。他启动了Alpine Run项目,让那些需要帮助的人得到改变,让他们通过努力和奋斗感受到自己的潜力。由此可推知,McAvoy的故事传达了追逐光明并成为光明这一主题思想。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭