2025年高考模拟试题汇编高中英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考模拟试题汇编高中英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考模拟试题汇编高中英语》

第19页
D
Humans have sailed the oceans’ surfaces for millennia, but their depths remain effectively uncharted. Only about a quarter of the seafloor has been mapped at high resolution. Maps of most regions display only approximate depths and often miss entire underwater mountains or canyons(峡谷).
So researchers have introduced some deep - diving experts: Elephant Seals. Scientists have been placing trackers on them around Antarctica for years, gathering data on ocean temperature. For a new study, the researchers compared these dives’ location and depth data with some of the less detailed seafloor maps. They spotted places where the seals dove deeper than should have been possible according to the maps—meaning the existing depth estimates were inaccurate.
In eastern Antarctica’s Vincennes Bay, the diving seals helped the scientists find a large, hidden underwater canyon of more than a mile in depth. An Australian research ship called the RSV Nuyina later measured the canyon’s exact depth using sonar(声纳), and the researchers have proposed naming their find the Mirounga - Nuyina Canyon—honoring both the ship and the involved Elephant Seals, genus Mirounga.
But seals can’t chart the entire ocean floor. The trackers used in the study could pinpoint a seal’s geographical location only within about 1.5 miles, which allows for useful but not exactly high - resolution data. Plus, because the seals don’t always dive to the bottom of the ocean, they can reveal only where the bottom is deeper than in existing maps—not shallower. Deep - sea research experts suggest improving on these data by using more precise GPS trackers and analyzing the seals’ diving patterns to determine whether they have reached the seafloor or simply stopped going down.
The potential use of the current seal - dive data is to gather information about the deep ocean around Antarctica, specifically regarding the location and depth of sea - floor canyons. This data can be valuable for predicting how Antarctica’s ice will melt. By understanding the presence and characteristics of these canyons, scientists can better assess how warmer water from the deep ocean flows towards the ice along the continent’s coast. This knowledge is crucial for accurately modeling and predicting the future behavior of Antarctica’s ice sheets and their contribution to sea - level rise.
32.How did the researchers find out the depth inaccuracies?
A. By gathering temperature data.
B. With the help of seals’ diving.
C. By improving resolution of maps.
D. With the trackers placed on canyons.
33.Why is the discovery of Mirounga - Nuyina Canyon mentioned?
A. To provide more reference data.
B. To introduce a new topic.
C. To give supporting evidence.
D. To make a comparison.
34.What can we infer from the last paragraph?
A. Researchers can assess ocean features.
B. Data can be used to track ice location.
C. Underwater flow can be controlled.
D. Scientists can monitor ice melting.
35.What is the text mainly about?
A. Seals assist charting ocean floor.
B. Seals advance GPS trackers’ precision.
C. Scientists draw inspiration from seals.
D. Scientists uncover seals’ diving patterns.
答案: D
32.B 细节理解题
【定位句】They spotted places where the seals dove deeper than should have been possible according to the maps—meaning the existing depth estimates were inaccurate.(第二段最后一句)
译文:他们发现(象)海豹的潜水深度超过了地图所示的可能深度,这意味着现有的深度估测是不准确的。
【解析】该题问的是研究人员是怎样发现海洋深度存在误差的。根据定位句可知,他们是根据(象)海豹潜水的深度发现的。故选B。
33.C 推理判断题
【定位句】An Australian research ship called the RSV Nuyina later measured the canyon’s exact depth using sonar(声纳), and the researchers have proposed naming their find the Mirounga-Nuyina Canyon—honoring both the ship and the involved Elephant Seals, genus Mirounga.(第三段第二句)
译文:一艘名为RSV Nuyina的澳大利亚研究船后来使用声纳测量了该峡谷的确切深度,研究人员提议将他们的发现命名为Mirounga-Nuyina峡谷,以纪念这艘参与其中的船和这只象海豹。
【解析】该题问的是为什么Mirounga-Nuyina峡谷的发现会被提到。根据定位句可知,研究人员使用声呐测量海底峡谷,并将其命名为Mirounga-Nuyina峡谷,其目的是为他们的发现提供支持性证据。故选C。
34.D 推理判断题
【定位句】This data can be valuable for predicting how Antarctica’s ice will melt.(最后一段第二句)
译文:这些数据对于预测南极洲的冰川将如何融化有很大价值。
【解析】通读最后一段尤其是定位句可知,通过收集这些数据,科学家们能够监测冰川融化。故选D。
35.A 主旨大意题
【解析】通读全文可知,本文讲述的是研究人员通过象海豹的潜水深度推测出现有的海洋深度数据是不够准确的,同时通过象海豹潜水的数据来收集海底数据。A项“(象)海豹协助绘制海底地图”可以概括文章大意。故选A。
长难句分析:The trackers used in the study could pinpoint a seal’s geographical location only within about 1.5 miles, which allows for useful but not exactly high-resolution data.(第四段第二句)本句是一个主从复合句。which引导非限制性宾语从句,修饰整个主句。译文:研究中使用的追踪器只能在大约1.5英里的范围内精确定位(象)海豹的地理位置,这就提供了有用但分辨率不那么高的数据。
重点词汇与短语:region n. 地区 propose v. 提议,建议 predict v. 预测,contribution n. 贡献 go down下降,下跌
熟词生义:map(第一段第二句) 常用义:n. 地图 文章义:v. 绘制……的地图,例句:This is an unexplored region that has not yet been mapped. 这是一个尚未绘制地图的未经勘探的地区。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭