2025年5年中考3年模拟英语湖南专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语湖南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟英语湖南专版》

第97页
Passage 2(2024长沙二模改编)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。每个选项仅使用一次。
Going to high school is a new experience full of excitement of the unknown. It is common to feel a little uncomfortable going into a situation where everyone is a stranger. You may probably miss your old friends. Trying actively to find new friends can help ease(缓解) the feelings of being lonely. High school is a great chance to make new friends. 1
● Get to know your roommates.
You may find you have lots of things in common with your roommate, but even if you are completely different from each other, with a little effort and understanding, the two of you may become best friends.
● 2
If you leave your door open, this shows that you welcome visitors. As a result, people will naturally stop and say hello. Closed doors are not likely to bring many visitors and those who stay in their rooms may give others the impression of being cold. Other students will be less likely to stop and build new friendships.
●Join clubs or student organizations.
It is a great way to help you meet new people. 3 By staying active in high school groups such as clubs and student organizations, you can meet lots of people with whom you share common interests.
●Talk to classmates.
Get to know your classmates as you’ll be spending several months with them. Starting conversations in class is a great chance to meet people who are interested in the same kind of studies as you are. 4
●Try a sport.
If you are energetic, trying a sport is like joining a club for you. You will meet a large group of people who share your interests in sports.
In short, when you are nervous about the coming high school life, you may try the above suggestions. 5 And you will find yourself well fit in high school right away.
A.Short and friendly discussions can build friendships.
B.Open the door to welcome friends.
C.Here are some suggestions about how to make more friends.
D.It also helps you get more familiar with the campus.
E.They can ease your worries and guide you from the beginning.

1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______
答案: 语篇解读  本文是一篇说明文。文章主要介绍了五种在高中交新朋友的方法。
1.C 根据上文中的“High school is a great chance to make new friends.”并结合下文介绍的五种交新朋友的方法可知,选项C“这里有一些关于如何结交更多朋友的建议”符合语境。故选C。
2.B 此设空处为小标题。根据下文中的“If you leave your door open, this shows that you welcome visitors.”可知,选项B“打开大门欢迎朋友”符合语境。故选B。
3.D 根据小标题“Join clubs or student organizations”和“It is a great way to help you meet new people.”可知,选项D“它还可以帮助你更加熟悉校园”符合语境。故选D。
4.A 根据小标题“Talk to classmates”以及上文中的“Starting conversations in class is a great chance to meet people...”可知,本段主要是谈论多与同学沟通。选项A“简短而友好的讨论可以建立友谊”符合语境。故选A。
5.E 根据上文“In short, when you... you may try the above suggestions.”可知,选项E“它们从一开始就可以缓解你的担忧,为你提供指导”符合语境。故选E。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭