第108页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
Cloze 3(2023株洲)
Harry, who owned a boat, lived near the sea with his family. They made a living by 1 . One day, he asked a painter to paint his boat.
While the painter was painting, he found there was a hole at the bottom of the boat, and he decided to 2 it. When he finished his work as Harry asked him, he got his money and left.
Several days later, Harry came to the painter and gave him some money which was much more than the payment for the painting. The painter didn’t know 3 and said, “You’ve already paid me for painting the boat!”
“It is not for the painting, 4 for having repaired the hole!” Harry said.
“It’s just a small service. Certainly, you 5 pay me so much for something unimportant,” said the painter.
“My friend, you don’t understand what I mean. Let me tell you what happened. My 6 took the boat and went on a fishing trip yesterday. When I noticed they had taken the boat, I was extremely(极其) 7 . I remembered the boat had a hole that hadn’t been repaired yet. I forgot to tell them about it. You can’t imagine how happy I was when I saw them walking 8 the house safe and sound. Then I checked the boat and found you had repaired the hole. It was 9 who saved my children’s lives!” Harry said with excitement.
Just repair the “hole” you find. Small acts of kindness can make a 10 difference.
1.A.cooking
B.teaching
C.fishing
2.A.repair
B.paint
C.protect
3.A.what
B.why
C.when
4.A.but
B.and
C.so
5.A.needn’t
B.mustn’t
C.can’t
6.A.friends
B.neighbors
C.children
7.A.excited
B.happy
C.worried
8.A.into
B.out of
C.along
9.A.you
B.he
C.we
10.A.small
B.big
C.bad
错题笔记
Harry, who owned a boat, lived near the sea with his family. They made a living by 1 . One day, he asked a painter to paint his boat.
While the painter was painting, he found there was a hole at the bottom of the boat, and he decided to 2 it. When he finished his work as Harry asked him, he got his money and left.
Several days later, Harry came to the painter and gave him some money which was much more than the payment for the painting. The painter didn’t know 3 and said, “You’ve already paid me for painting the boat!”
“It is not for the painting, 4 for having repaired the hole!” Harry said.
“It’s just a small service. Certainly, you 5 pay me so much for something unimportant,” said the painter.
“My friend, you don’t understand what I mean. Let me tell you what happened. My 6 took the boat and went on a fishing trip yesterday. When I noticed they had taken the boat, I was extremely(极其) 7 . I remembered the boat had a hole that hadn’t been repaired yet. I forgot to tell them about it. You can’t imagine how happy I was when I saw them walking 8 the house safe and sound. Then I checked the boat and found you had repaired the hole. It was 9 who saved my children’s lives!” Harry said with excitement.
Just repair the “hole” you find. Small acts of kindness can make a 10 difference.
1.A.cooking
B.teaching
C.fishing
2.A.repair
B.paint
C.protect
3.A.what
B.why
C.when
4.A.but
B.and
C.so
5.A.needn’t
B.mustn’t
C.can’t
6.A.friends
B.neighbors
C.children
7.A.excited
B.happy
C.worried
8.A.into
B.out of
C.along
9.A.you
B.he
C.we
10.A.small
B.big
C.bad
错题笔记
答案:
答案速查
1—5 CABAA 6—10 CCAAB
语篇解读 本文是一篇记叙文,讲述了一名油漆工在给船主漆船时,顺手修补了船底的小洞,正是这个小小的举动救了船主孩子们的命。主题语境属于“人与自我”范畴中“做人与做事”这一主题群。
1.C 根据第一段第一句“Harry, who owned a boat, lived near the sea with his family.”及设空处前的 made a living by 可知,Harry 一家靠出海捕鱼为生,故选 C。
2.A repair 修理;paint 在……上刷油漆;protect 保护。根据第二段第一句的“he found there was a hole at the bottom of the boat”和第四段中的“It is not for the painting, ...for having repaired the hole!”可知,油漆工决定修补这个洞,故选 A。
3.B 根据设空处后的“You’ve already paid me for painting the boat!”可知,因为船主已经支付过漆船的费用了,所以油漆工不明白为什么还要给他钱,故选 B。
4.A 此处指这不是为漆船付的钱,而是为补洞付的钱。not...but...“不是……而是……”,是固定搭配,故选 A。
5.A 根据“It’s just a small service.”及“pay me so much for something unimportant”可知,油漆匠认为这只是一件小事,不必付这么多钱,故选 A。
6.C 根据下文 saved my children’s lives 可知,是孩子们乘船出去捕鱼了,故选 C。
7.C excited 兴奋的;happy 开心的;worried 担心的。根据下文“I remembered the boat had a hole that hadn’t been repaired yet. I forgot to tell them about it.”可知,Harry 记得船上有个洞还没补,所以很担心,故选 C。
8.A 根据“You can’t imagine how happy I was when I saw them walking...the house safe and sound.”可知,孩子们安然无恙地回到了家,Harry 感到十分开心,故选 A。
9.A 根据上文可知,油漆工顺手把船上的洞补了,救了船主的孩子们的命,所以此处指船主对油漆工说“是你救了我的孩子们的命”,故选 A。
10.B 油漆工小小的善举,救了孩子们的命,说明小的善举能产生大的影响,故选 B。
重点语块 make a living by...以……为生 at the bottom of 在……底部
1—5 CABAA 6—10 CCAAB
语篇解读 本文是一篇记叙文,讲述了一名油漆工在给船主漆船时,顺手修补了船底的小洞,正是这个小小的举动救了船主孩子们的命。主题语境属于“人与自我”范畴中“做人与做事”这一主题群。
1.C 根据第一段第一句“Harry, who owned a boat, lived near the sea with his family.”及设空处前的 made a living by 可知,Harry 一家靠出海捕鱼为生,故选 C。
2.A repair 修理;paint 在……上刷油漆;protect 保护。根据第二段第一句的“he found there was a hole at the bottom of the boat”和第四段中的“It is not for the painting, ...for having repaired the hole!”可知,油漆工决定修补这个洞,故选 A。
3.B 根据设空处后的“You’ve already paid me for painting the boat!”可知,因为船主已经支付过漆船的费用了,所以油漆工不明白为什么还要给他钱,故选 B。
4.A 此处指这不是为漆船付的钱,而是为补洞付的钱。not...but...“不是……而是……”,是固定搭配,故选 A。
5.A 根据“It’s just a small service.”及“pay me so much for something unimportant”可知,油漆匠认为这只是一件小事,不必付这么多钱,故选 A。
6.C 根据下文 saved my children’s lives 可知,是孩子们乘船出去捕鱼了,故选 C。
7.C excited 兴奋的;happy 开心的;worried 担心的。根据下文“I remembered the boat had a hole that hadn’t been repaired yet. I forgot to tell them about it.”可知,Harry 记得船上有个洞还没补,所以很担心,故选 C。
8.A 根据“You can’t imagine how happy I was when I saw them walking...the house safe and sound.”可知,孩子们安然无恙地回到了家,Harry 感到十分开心,故选 A。
9.A 根据上文可知,油漆工顺手把船上的洞补了,救了船主的孩子们的命,所以此处指船主对油漆工说“是你救了我的孩子们的命”,故选 A。
10.B 油漆工小小的善举,救了孩子们的命,说明小的善举能产生大的影响,故选 B。
重点语块 make a living by...以……为生 at the bottom of 在……底部
查看更多完整答案,请扫码查看