第73页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
Passage 1(2024山东烟台改编)
Everyone knows some teachers who whole - heartedly help their students learn and grow. This year, Teacher Appreciation(感谢) Week starts from May 6. To celebrate it, we asked some kids to make cards to thank the teachers who inspired them greatly. Let’s enjoy some of their work and think about which teacher inspires you.
Thank you!
Mr. Hazard
For helping me to form a habit of reading and writing.
Ben, from Maryland
Thank you!
Mrs. Elizabeth White
For your continuous guidance and encouragement throughout the school year.
Abhijay, from Houston
Thank you!
Ms. Richardson
You have helped me to clear the way to communicate with my parents.
Harper, from New York
Thank you!
Mrs. Shalinsky
—1st Grade
You always allow me to feel free to express my thoughts in class.
Thank you!
Mrs. Taylor
—7th Grade
You always believe in me and encourage me to follow my passions(激情) and dreams.
Dylan, from California
1.How did students celebrate this year’s Teacher Appreciation Week?
A.By writing thank - you cards.
B.By helping their teachers.
C.By sending teachers presents.
2.What problem did Harper probably have in the past?
A.He was afraid of speaking in class.
B.He had difficulty in reading and writing.
C.He didn’t get along well with his parents.
3.What do Mrs. Elizabeth White and Mrs. Taylor have in common?
A.They are strict.
B.They are humorous.
C.They are encouraging.
Everyone knows some teachers who whole - heartedly help their students learn and grow. This year, Teacher Appreciation(感谢) Week starts from May 6. To celebrate it, we asked some kids to make cards to thank the teachers who inspired them greatly. Let’s enjoy some of their work and think about which teacher inspires you.
Thank you!
Mr. Hazard
For helping me to form a habit of reading and writing.
Ben, from Maryland
Thank you!
Mrs. Elizabeth White
For your continuous guidance and encouragement throughout the school year.
Abhijay, from Houston
Thank you!
Ms. Richardson
You have helped me to clear the way to communicate with my parents.
Harper, from New York
Thank you!
Mrs. Shalinsky
—1st Grade
You always allow me to feel free to express my thoughts in class.
Thank you!
Mrs. Taylor
—7th Grade
You always believe in me and encourage me to follow my passions(激情) and dreams.
Dylan, from California
1.How did students celebrate this year’s Teacher Appreciation Week?
A.By writing thank - you cards.
B.By helping their teachers.
C.By sending teachers presents.
2.What problem did Harper probably have in the past?
A.He was afraid of speaking in class.
B.He had difficulty in reading and writing.
C.He didn’t get along well with his parents.
3.What do Mrs. Elizabeth White and Mrs. Taylor have in common?
A.They are strict.
B.They are humorous.
C.They are encouraging.
答案:
语篇解读 这是一篇应用文,文中介绍了今年庆祝教师感谢周的活动,并展示了一些学生为教师感谢周制作的感谢卡。
1.A 细节理解题。根据第一段中“This year, Teacher Appreciation Week starts from May 6. To celebrate it, we asked some kids to make cards to thank the teachers who inspired them greatly.”可知,学生们是通过写感谢卡来庆祝今年的教师感谢周的,故选A。
2.C 推理判断题。根据署名为Harper的卡片中“You have helped me to clear the way to communicate with my parents.”可知,Harper过去可能和父母相处得不好,故选C。
3.C 细节理解题。根据感谢Elizabeth White的卡片中的“For your...encouragement”和感谢Taylor的卡片中的“You always...encourage me to...”可知她们的共同点是都会鼓励学生,故选C。
1.A 细节理解题。根据第一段中“This year, Teacher Appreciation Week starts from May 6. To celebrate it, we asked some kids to make cards to thank the teachers who inspired them greatly.”可知,学生们是通过写感谢卡来庆祝今年的教师感谢周的,故选A。
2.C 推理判断题。根据署名为Harper的卡片中“You have helped me to clear the way to communicate with my parents.”可知,Harper过去可能和父母相处得不好,故选C。
3.C 细节理解题。根据感谢Elizabeth White的卡片中的“For your...encouragement”和感谢Taylor的卡片中的“You always...encourage me to...”可知她们的共同点是都会鼓励学生,故选C。
Passage 2(2024江苏连云港改编)
If you grew up in an unusual family and felt limited by heavy thoughts, how would you change your life story? In the book Educated, the US writer Tara Westover shows us how she deals with hard times.
The book talks about Westover’s life. Her father had a junkyard(废品场) in
Idaho, US. It’s a very small mountain village. Tara and her brothers and sisters worked every day. Before she turned 17, she had never traveled outside. None of the
____ ____ ____
kids in her family had ever been to a school or a hospital. As she got older, she felt that she needed to get away from this uncomfortable situation. Luckily, Westover’s older brother taught her to read. With hard work, Westover went to college on a scholarship, and later got a PhD(博士学位) in History at University of Cambridge.
Education changed her, her life, her way of thinking and even her luck. After reading the book, I come to feel the deepest thanks for my own family, and the education I got. Education allows girls like Westover to fly like birds toward their own goals. It allows us to get a different view, find new experiences, better understand others and explore the wider world. I wish all of us to be like free and powerful birds, growing and changing through challenges and difficulties.
4.What’s the writing purpose of paragraph 1?
A.To attract readers’ interest.
B.To collect Westover’s opinion.
C.To show how to deal with hard times.
5.What can we learn about Westover’s life from paragraph 2?
A.Her brother got a PhD in History.
B.She changed her life with hard work.
C.Her life in the village was comfortable.
6.What is the last paragraph mainly about?
A.Directions of birds’ flying. B.The ways of thinking.
C.The power of education.
7.What is the text?
A.A news report. B.A book review.
C.A science fiction story.
If you grew up in an unusual family and felt limited by heavy thoughts, how would you change your life story? In the book Educated, the US writer Tara Westover shows us how she deals with hard times.
The book talks about Westover’s life. Her father had a junkyard(废品场) in
____ ____ ____
kids in her family had ever been to a school or a hospital. As she got older, she felt that she needed to get away from this uncomfortable situation. Luckily, Westover’s older brother taught her to read. With hard work, Westover went to college on a scholarship, and later got a PhD(博士学位) in History at University of Cambridge.
Education changed her, her life, her way of thinking and even her luck. After reading the book, I come to feel the deepest thanks for my own family, and the education I got. Education allows girls like Westover to fly like birds toward their own goals. It allows us to get a different view, find new experiences, better understand others and explore the wider world. I wish all of us to be like free and powerful birds, growing and changing through challenges and difficulties.
4.What’s the writing purpose of paragraph 1?
A.To attract readers’ interest.
B.To collect Westover’s opinion.
C.To show how to deal with hard times.
5.What can we learn about Westover’s life from paragraph 2?
A.Her brother got a PhD in History.
B.She changed her life with hard work.
C.Her life in the village was comfortable.
6.What is the last paragraph mainly about?
A.Directions of birds’ flying. B.The ways of thinking.
C.The power of education.
7.What is the text?
A.A news report. B.A book review.
C.A science fiction story.
答案:
语篇解读 这是一篇书评,作者介绍了美国作家Tara Westover的书《你当像鸟飞往你的山》并感叹教育的力量。
4.A 写作意图题。文章第一段通过提问的方式引入话题,目的是激起读者的兴趣,故选A。
5.B 细节理解题。根据第二段中“As she got older, she felt that she needed to get away from this uncomfortable situation.”及“With hard work, Westover went to college on a scholarship, and later got a PhD in History at University of Cambridge.”可知,她通过努力改变了她的生活。故选B。
6.C 段落大意题。根据最后一段中“Education changed her, her life, her way of thinking and even her luck.”及“Education allows girls like Westover to fly like birds toward their own goals.”可知,这一段讲述的是教育的力量。故选C。
7.B 文章出处题。根据文章内容可知,这是一篇书评。故选B。
4.A 写作意图题。文章第一段通过提问的方式引入话题,目的是激起读者的兴趣,故选A。
5.B 细节理解题。根据第二段中“As she got older, she felt that she needed to get away from this uncomfortable situation.”及“With hard work, Westover went to college on a scholarship, and later got a PhD in History at University of Cambridge.”可知,她通过努力改变了她的生活。故选B。
6.C 段落大意题。根据最后一段中“Education changed her, her life, her way of thinking and even her luck.”及“Education allows girls like Westover to fly like birds toward their own goals.”可知,这一段讲述的是教育的力量。故选C。
7.B 文章出处题。根据文章内容可知,这是一篇书评。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看