第158页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
Passage 2(2024长沙二模)
阅读下面短文,根据短文内容回答问题。
Like most students in international exchange programs, Shavia Westmoreland experienced culture shock(文化冲击) in Beijing, China.
Instead of hiding herself from the outside, Westmoreland overcame(克服) her culture shock by doing an activity she enjoys—volunteering.
“A friend brought me to an orphanage(孤儿院) to help me overcome culture shock,” she said. “He knew that I loved volunteering and language teaching, so he told me the orphanage would be a great place to ‘develop a feeling of home’ in a different culture and improve my language skills.”
Westmoreland enjoyed the visit so much that she started volunteering at the orphanage. She visited there once a week to teach English. She also did several “non - purpose” visits on the weekends, just to spend time with the children.
Working with the children, staff and other volunteers made her learn more about Chinese culture and gave her chances to practice Chinese. “I had a better understanding of Chinese culture by working with the staff and volunteers. At the end of all conversations, I found that there were more similarities between us than differences,” she said.
Volunteering also gave Westmoreland a sense of achievement and the courage(勇气) to hang out around Beijing on her own. “The experience developed my courage to hang out and learn more about Beijing on my own, giving me more chances to practice Chinese outside my class lessons,” Westmoreland said. “The feeling of independence is an achievement for an exchange student, and I believe my volunteering was helpful to my study in China and was also a huge help to my personal growth.”
1.Why did Westmoreland’s friend bring her to an orphanage?
______________________________
2.How often did Westmoreland teach English at the orphanage?
______________________________
3.How did Westmoreland have a better understanding of Chinese culture?
______________________________
4.Did volunteering help Westmoreland hang out around Beijing on her own?
______________________________
5.What do you think of Westmoreland?
______________________________
阅读下面短文,根据短文内容回答问题。
Like most students in international exchange programs, Shavia Westmoreland experienced culture shock(文化冲击) in Beijing, China.
Instead of hiding herself from the outside, Westmoreland overcame(克服) her culture shock by doing an activity she enjoys—volunteering.
“A friend brought me to an orphanage(孤儿院) to help me overcome culture shock,” she said. “He knew that I loved volunteering and language teaching, so he told me the orphanage would be a great place to ‘develop a feeling of home’ in a different culture and improve my language skills.”
Westmoreland enjoyed the visit so much that she started volunteering at the orphanage. She visited there once a week to teach English. She also did several “non - purpose” visits on the weekends, just to spend time with the children.
Working with the children, staff and other volunteers made her learn more about Chinese culture and gave her chances to practice Chinese. “I had a better understanding of Chinese culture by working with the staff and volunteers. At the end of all conversations, I found that there were more similarities between us than differences,” she said.
Volunteering also gave Westmoreland a sense of achievement and the courage(勇气) to hang out around Beijing on her own. “The experience developed my courage to hang out and learn more about Beijing on my own, giving me more chances to practice Chinese outside my class lessons,” Westmoreland said. “The feeling of independence is an achievement for an exchange student, and I believe my volunteering was helpful to my study in China and was also a huge help to my personal growth.”
1.Why did Westmoreland’s friend bring her to an orphanage?
______________________________
2.How often did Westmoreland teach English at the orphanage?
______________________________
3.How did Westmoreland have a better understanding of Chinese culture?
______________________________
4.Did volunteering help Westmoreland hang out around Beijing on her own?
______________________________
5.What do you think of Westmoreland?
______________________________
答案:
语篇解读 本文是记叙文,讲述了Westmoreland通过参加志愿活动克服了文化冲击的事。
1.To help her overcome culture shock. 根据第三段第一句可知,是为了帮助她克服文化冲击。
2.Once a week. 根据第四段第二句“She visited there once a week to teach English.”可知,是每周一次。
3.By working with the staff and volunteers. 根据第五段第二句可知,通过与工作人员和志愿者一起工作,她对中国文化有了更好的了解。
4.Yes(, it did). 根据最后一段第一句可知,志愿者工作给了Westmoreland独自在北京闲逛的勇气。
5.She is warm - hearted and positive. 开放性作答,言之有理即可。
1.To help her overcome culture shock. 根据第三段第一句可知,是为了帮助她克服文化冲击。
2.Once a week. 根据第四段第二句“She visited there once a week to teach English.”可知,是每周一次。
3.By working with the staff and volunteers. 根据第五段第二句可知,通过与工作人员和志愿者一起工作,她对中国文化有了更好的了解。
4.Yes(, it did). 根据最后一段第一句可知,志愿者工作给了Westmoreland独自在北京闲逛的勇气。
5.She is warm - hearted and positive. 开放性作答,言之有理即可。
查看更多完整答案,请扫码查看