第12页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
A
(2024湖南联考改编)Cui Chenxi,a 14−year−old skateboarder,became China's youngest player who 1 the first place in the Asian Games in 2023.She won the women's street game during the Asian Games in Hangzhou,Zhejiang Province.This gold medal(奖牌)means a lot to
Cui Chenxi.She said,“This is the first time I have 2 the Asian Games,so it is very important.I really want to win this competition."
When asked if she was nervous before the competition,she 3 her head and said,“No.My dad told me to stay relaxed and enjoy the competition.As long as I 4 my best,I have no regrets."
Cui Chenxi 5 skateboarding when she was three years old. Cui said, “I clearly remember the day I 6 onto the board for the first time.It felt very smooth,and I fell in love with it at first sight."
Most of the time,getting hurt is just part of this sport,and she just pushes through it and never 7 .Cui is the future of Team China!
1.A.lost B.won C.kept
2.A.taken part in B.taken off C.taken in
3.A.touched B.nodded C.shook
4.A.try B.learn C.pay
5.A.made up B.took up C.put up
6.A.stopped B.shopped C.stepped
7.A.goes over B.sets out C.gives up
(2024湖南联考改编)Cui Chenxi,a 14−year−old skateboarder,became China's youngest player who 1 the first place in the Asian Games in 2023.She won the women's street game during the Asian Games in Hangzhou,Zhejiang Province.This gold medal(奖牌)means a lot to
Cui Chenxi.She said,“This is the first time I have 2 the Asian Games,so it is very important.I really want to win this competition."
When asked if she was nervous before the competition,she 3 her head and said,“No.My dad told me to stay relaxed and enjoy the competition.As long as I 4 my best,I have no regrets."
Cui Chenxi 5 skateboarding when she was three years old. Cui said, “I clearly remember the day I 6 onto the board for the first time.It felt very smooth,and I fell in love with it at first sight."
Most of the time,getting hurt is just part of this sport,and she just pushes through it and never 7 .Cui is the future of Team China!
1.A.lost B.won C.kept
2.A.taken part in B.taken off C.taken in
3.A.touched B.nodded C.shook
4.A.try B.learn C.pay
5.A.made up B.took up C.put up
6.A.stopped B.shopped C.stepped
7.A.goes over B.sets out C.gives up
答案:
A
1.B 根据下文的“She won the women's street game”及空后的“the first place”可知是获得了第一名。故选B。
2.A 句意:这是我第一次参加亚运会,所以它很重要。take part in参加;take off脱掉,起飞;take in吸收,领会。故选A。
3.C 根据“No.”可知,当被问及比赛前是否紧张时,她摇摇头。故选C。
4.A 此处表示只要“我”尽力,“我”就不会后悔。try one's best尽某人最大努力。故选A。
5.B 此处指崔宸曦三岁开始学滑板。make up编造;take up开始从事,学着做;put up张贴。根据下文“skateboarding when she was three years old”可知她三岁时开始学滑板。故选B。
6.C 此处表示“我”清楚地记得“我”第一次踏上滑板的那一天。stop停止;shop购物;step踏上。故选C。
7.C 根据“she just pushes through it and never”可知,她奋力拼搏,永不放弃。go over仔细检查;set out出发;give up放弃。故选C。
A
1.B 根据下文的“She won the women's street game”及空后的“the first place”可知是获得了第一名。故选B。
2.A 句意:这是我第一次参加亚运会,所以它很重要。take part in参加;take off脱掉,起飞;take in吸收,领会。故选A。
3.C 根据“No.”可知,当被问及比赛前是否紧张时,她摇摇头。故选C。
4.A 此处表示只要“我”尽力,“我”就不会后悔。try one's best尽某人最大努力。故选A。
5.B 此处指崔宸曦三岁开始学滑板。make up编造;take up开始从事,学着做;put up张贴。根据下文“skateboarding when she was three years old”可知她三岁时开始学滑板。故选B。
6.C 此处表示“我”清楚地记得“我”第一次踏上滑板的那一天。stop停止;shop购物;step踏上。故选C。
7.C 根据“she just pushes through it and never”可知,她奋力拼搏,永不放弃。go over仔细检查;set out出发;give up放弃。故选C。
B
When my sister Gina was born,she had a problem with her heart.She was weak after a long illness and had to go to the hospital very often.She had trouble walking,playing with other children,and going to school.
Our parents wanted to take Gina to a special place in Florida and hoped Gina could 8 with dolphins(海豚).When Gina knew it,she was worried because she didn't know whether it was easy to be around dolphins.
When we got to Florida,we couldn't wait to 9 the place.Kids who had special needs like Gina could come and 10 time with dolphins.I thought it was going to be a vacation,but it wasn't.Gina had to work hard every day for a week.
However, the trip was amazing. Gina 11 and clapped(鼓掌)when she saw the dolphins.One of the dolphins squeaked(尖叫)
happily to 12 her.They swam together all day.Gina was able to move her body more than she usually did at home.Mum and Dad were
proud of Gina.I was,too.
8.A.draw B.cook C.swim
9.A.clean B.invent C.visit
10.A.take B.spend C.pay
11.A.locked B.laughed C.escaped
12.A.hurt B.punish C.welcome
When my sister Gina was born,she had a problem with her heart.She was weak after a long illness and had to go to the hospital very often.She had trouble walking,playing with other children,and going to school.
Our parents wanted to take Gina to a special place in Florida and hoped Gina could 8 with dolphins(海豚).When Gina knew it,she was worried because she didn't know whether it was easy to be around dolphins.
When we got to Florida,we couldn't wait to 9 the place.Kids who had special needs like Gina could come and 10 time with dolphins.I thought it was going to be a vacation,but it wasn't.Gina had to work hard every day for a week.
However, the trip was amazing. Gina 11 and clapped(鼓掌)when she saw the dolphins.One of the dolphins squeaked(尖叫)
happily to 12 her.They swam together all day.Gina was able to move her body more than she usually did at home.Mum and Dad were
proud of Gina.I was,too.
8.A.draw B.cook C.swim
9.A.clean B.invent C.visit
10.A.take B.spend C.pay
11.A.locked B.laughed C.escaped
12.A.hurt B.punish C.welcome
答案:
B
8.C draw画画;cook烹饪;swim游泳。由最后一段第四句“They swam together all day.”可知,这里表示吉娜可以与海豚一起游泳。故选C。
9.C clean清扫;invent发明;visit参观。根据第二段第一句中的“Our parents wanted to take Gina to a special place in Florida”可知,“我们”要参观这个地方。故选C。
10.B 根据第二段最后一句的be around dolphins及最后一段第四句“They swam together all day.”可知,像吉娜这样有特殊需求的孩子可以来与海豚共度时光。take表示“花费”时,常用于句型“it takes/took sb. some time to do sth.”;spend的主语通常为人,用于“sb. spend some time/some money (in) doing sth.”或“sb. spend some time/some money on sth.”结构;pay的主语通常为人,但主要表示付钱。故选B。
11.B lock锁住;laugh大笑;escape逃脱。此处表示吉娜看到海豚时大笑着鼓掌。故选B。
12.C hurt受伤;punish惩罚;welcome欢迎。结合语境和空前的happily可知,此处表示其中一个海豚高兴地尖叫着欢迎她。故选C。
8.C draw画画;cook烹饪;swim游泳。由最后一段第四句“They swam together all day.”可知,这里表示吉娜可以与海豚一起游泳。故选C。
9.C clean清扫;invent发明;visit参观。根据第二段第一句中的“Our parents wanted to take Gina to a special place in Florida”可知,“我们”要参观这个地方。故选C。
10.B 根据第二段最后一句的be around dolphins及最后一段第四句“They swam together all day.”可知,像吉娜这样有特殊需求的孩子可以来与海豚共度时光。take表示“花费”时,常用于句型“it takes/took sb. some time to do sth.”;spend的主语通常为人,用于“sb. spend some time/some money (in) doing sth.”或“sb. spend some time/some money on sth.”结构;pay的主语通常为人,但主要表示付钱。故选B。
11.B lock锁住;laugh大笑;escape逃脱。此处表示吉娜看到海豚时大笑着鼓掌。故选B。
12.C hurt受伤;punish惩罚;welcome欢迎。结合语境和空前的happily可知,此处表示其中一个海豚高兴地尖叫着欢迎她。故选C。
C
Bella arrived home late from school that day.
When she walked past her mother's room she found her mum was still in bed,and seemed to be very weak.
Bella entered her room and heard the cries from her little sister.She knew her dad would expect her to 13 her sister.And she also had to 14 meals for the whole family as her mum did before.Bella thought it was not fair because she also had schoolwork to do,just like everyone else in her class.Why did she have to be the grown−up?
When she got out of the room,she saw her dad sitting at the kitchen table,lonely and tired.
Suddenly,something happened inside Bella.She 15 that her father,as well as a husband,must be really worried.
Then she heard a deep voice from her father,“Make the dinner,will you,Bella?"
She was going to find an excuse to 16 her friends,but she stopped and said to herself,“It is a hard time for everyone in our family.I guess making meals is just what I can do to help."Then she quietly went into the kitchen and began peeling(削)potatoes.
“OK,Daddy,”said Bella.“Everything will be all right and we can 17 .” At that moment,she saw a smile on her father's face.She felt different−grown−up,somehow.It was really good to 18 a smile to her father's face,even for only a moment.
“Daddy,whatever happens,we will be OK.Right?"
“Yes,we will.If we 19 each other,we'll always be all right."
They both 20 at each other over the table.
13.A.look for B.look after C.look over
14.A.play B.practice C.prepare
15.A.explained B.expected C.realized
16.A.take B.meet C.thank
17.A.manage B.decide C.forget
18.A.bring B.keep C.turn
19.A.refuse B.control C.support
20.A.laughed B.smiled C.saw
Bella arrived home late from school that day.
When she walked past her mother's room she found her mum was still in bed,and seemed to be very weak.
Bella entered her room and heard the cries from her little sister.She knew her dad would expect her to 13 her sister.And she also had to 14 meals for the whole family as her mum did before.Bella thought it was not fair because she also had schoolwork to do,just like everyone else in her class.Why did she have to be the grown−up?
When she got out of the room,she saw her dad sitting at the kitchen table,lonely and tired.
Suddenly,something happened inside Bella.She 15 that her father,as well as a husband,must be really worried.
Then she heard a deep voice from her father,“Make the dinner,will you,Bella?"
She was going to find an excuse to 16 her friends,but she stopped and said to herself,“It is a hard time for everyone in our family.I guess making meals is just what I can do to help."Then she quietly went into the kitchen and began peeling(削)potatoes.
“OK,Daddy,”said Bella.“Everything will be all right and we can 17 .” At that moment,she saw a smile on her father's face.She felt different−grown−up,somehow.It was really good to 18 a smile to her father's face,even for only a moment.
“Daddy,whatever happens,we will be OK.Right?"
“Yes,we will.If we 19 each other,we'll always be all right."
They both 20 at each other over the table.
13.A.look for B.look after C.look over
14.A.play B.practice C.prepare
15.A.explained B.expected C.realized
16.A.take B.meet C.thank
17.A.manage B.decide C.forget
18.A.bring B.keep C.turn
19.A.refuse B.control C.support
20.A.laughed B.smiled C.saw
答案:
C
13.B look for寻找;look after照顾;look over仔细检查。结合第一段第二句的“she found her mum was still in bed”和此处的语境可知,爸爸期待她能照顾妹妹,故选B。
14.C play玩耍;practice练习;prepare准备。由后文的“as her mum did before”可知,此处表示她得像她妈妈以前那样为全家人准备饭菜。prepare...for...为……准备……,故选C。
15.C explain解释;expect期待;realize意识到。根据上一句中的“something happened inside Bella”可知,她意识到她的父亲,同时也是一位丈夫,一定非常担心。故选C。
16.B 结合第二段最后两句可知Bella认为这很不公平,她为什么必须当大人,她本来不想做饭,所以她打算找个借口去见她的朋友。故选B。
17.A manage设法做成。根据“Everything will be all right”可知,此处指“我们”能够想方设法渡过难关。故选A。
18.A bring带来;keep保持;turn转动。根据语境及前面的“she saw a smile on her father's face”可知,此处指给爸爸的脸上带来一丝微笑真是太好了,故选A。
19.C refuse拒绝;control控制;support支持。根据下文“we'll always be all right”可知,此处表示如果“我们”互相支持,“我们”就会好的。故选C。
20.B 句意:他们俩隔着桌子相视一笑。根据倒数第四段的第三句“At the moment, she saw a smile on her father's face.”及语境可知,此处指Bella与爸爸相视一笑,此时的笑应为微笑,故选B。
13.B look for寻找;look after照顾;look over仔细检查。结合第一段第二句的“she found her mum was still in bed”和此处的语境可知,爸爸期待她能照顾妹妹,故选B。
14.C play玩耍;practice练习;prepare准备。由后文的“as her mum did before”可知,此处表示她得像她妈妈以前那样为全家人准备饭菜。prepare...for...为……准备……,故选C。
15.C explain解释;expect期待;realize意识到。根据上一句中的“something happened inside Bella”可知,她意识到她的父亲,同时也是一位丈夫,一定非常担心。故选C。
16.B 结合第二段最后两句可知Bella认为这很不公平,她为什么必须当大人,她本来不想做饭,所以她打算找个借口去见她的朋友。故选B。
17.A manage设法做成。根据“Everything will be all right”可知,此处指“我们”能够想方设法渡过难关。故选A。
18.A bring带来;keep保持;turn转动。根据语境及前面的“she saw a smile on her father's face”可知,此处指给爸爸的脸上带来一丝微笑真是太好了,故选A。
19.C refuse拒绝;control控制;support支持。根据下文“we'll always be all right”可知,此处表示如果“我们”互相支持,“我们”就会好的。故选C。
20.B 句意:他们俩隔着桌子相视一笑。根据倒数第四段的第三句“At the moment, she saw a smile on her father's face.”及语境可知,此处指Bella与爸爸相视一笑,此时的笑应为微笑,故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看