第70页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
Passage 1(2024岳阳一模)
|
1.How many chances does each player have to hit the ball into each hole in minigolf?
A.6.
B.7.
C.8.
2.Where is the beach volleyball held?
A.In the pool.
B.On each side of the net.
C.On a sand court.
3.Which part is the most exciting in a baseball match?
A.Hitting a “home run”.
B.Throwing the ball into the basket.
C.Catching the ball.
|
1.How many chances does each player have to hit the ball into each hole in minigolf?
A.6.
B.7.
C.8.
2.Where is the beach volleyball held?
A.In the pool.
B.On each side of the net.
C.On a sand court.
3.Which part is the most exciting in a baseball match?
A.Hitting a “home run”.
B.Throwing the ball into the basket.
C.Catching the ball.
答案:
Passage 1
语篇解读 本文分别介绍了迷你高尔夫、沙滩排球以及棒球的规则。
1.A 细节理解题。根据迷你高尔夫介绍中的“Each player has six chances to hit the ball into each hole.”可知,每个球员有六次机会把球打进每个洞,故选A。
2.C 细节理解题。根据沙滩排球介绍中的“The game is held on a sand court.”可知,比赛在沙地球场上进行。故选C。
3.A 细节理解题。根据棒球介绍中的“Hitting a ‘home run’ is the most exciting moment in a match.”可知,打出“本垒打”是棒球比赛中最激动人心的时刻。故选A。
语篇解读 本文分别介绍了迷你高尔夫、沙滩排球以及棒球的规则。
1.A 细节理解题。根据迷你高尔夫介绍中的“Each player has six chances to hit the ball into each hole.”可知,每个球员有六次机会把球打进每个洞,故选A。
2.C 细节理解题。根据沙滩排球介绍中的“The game is held on a sand court.”可知,比赛在沙地球场上进行。故选C。
3.A 细节理解题。根据棒球介绍中的“Hitting a ‘home run’ is the most exciting moment in a match.”可知,打出“本垒打”是棒球比赛中最激动人心的时刻。故选A。
Passage 2(2024常德一模)
Traditional Chinese painting and dance are two important parts of the art world. But what about when they meet each other?
In 2022, a dance program named Poetic Dance: The Journey of a Legendary Landscape Painting (《只此青绿》) was shown on the CCTV Spring Festival Gala and became popular.
According to CCTV, A Panorama of Rivers and Mountains(《千里江山图》) has to do with the dancing program. The Song Dynasty painter Wang Ximeng painted the painting over 900 years ago. The painting is amazing in its big size and rich colors. It shows a blue - green picture of land: mountains, cloudless sky and water.
The dancers acted as mountains, and their clothes were green and blue. When the dancers swung, audiences seemed to watch the moving mountains and rivers. “Huge mountains and rivers are coming to life!” Internet user Mo Weisha wrote on Weibo. “Green mountains and rivers still excite people. Some people even decided to watch the dance again in the theater.”
In recent years, more and more shows have paid attention to traditional Chinese culture because of people’s great love for traditional culture. “The younger people grow up with a more open mind. They love Chinese culture and are proud of it,” Yao Wei, a director(导演), told China Daily.
4.Where can we see Poetic Dance: The Journey of a Legendary Landscape Painting?
A.On CCTV’s Spring Festival Gala.
B.On Hunan TV’s Spring Festival Gala.
C.On CCTV’s Mid - Autumn Festival Gala.
5.What can we learn about A Panorama of Rivers and Mountains?
A.It has a history of over a thousand years.
B.It shows us the natural beauty of China.
C.It is of small size but has a lot of colors.
6.What can we infer from the passage?
A.People can only watch the dance show on TV.
B.The mountains and rivers are true in the show.
C.Younger people are more open to traditional culture now.
7.What does the underlined word “it” in the last paragraph refer to?
A.Chinese culture.
B.A Panorama of Rivers and Mountains.
C.Poetic Dance: The Journey of a Legendary Landscape Painting.
Traditional Chinese painting and dance are two important parts of the art world. But what about when they meet each other?
In 2022, a dance program named Poetic Dance: The Journey of a Legendary Landscape Painting (《只此青绿》) was shown on the CCTV Spring Festival Gala and became popular.
According to CCTV, A Panorama of Rivers and Mountains(《千里江山图》) has to do with the dancing program. The Song Dynasty painter Wang Ximeng painted the painting over 900 years ago. The painting is amazing in its big size and rich colors. It shows a blue - green picture of land: mountains, cloudless sky and water.
The dancers acted as mountains, and their clothes were green and blue. When the dancers swung, audiences seemed to watch the moving mountains and rivers. “Huge mountains and rivers are coming to life!” Internet user Mo Weisha wrote on Weibo. “Green mountains and rivers still excite people. Some people even decided to watch the dance again in the theater.”
In recent years, more and more shows have paid attention to traditional Chinese culture because of people’s great love for traditional culture. “The younger people grow up with a more open mind. They love Chinese culture and are proud of it,” Yao Wei, a director(导演), told China Daily.
4.Where can we see Poetic Dance: The Journey of a Legendary Landscape Painting?
A.On CCTV’s Spring Festival Gala.
B.On Hunan TV’s Spring Festival Gala.
C.On CCTV’s Mid - Autumn Festival Gala.
5.What can we learn about A Panorama of Rivers and Mountains?
A.It has a history of over a thousand years.
B.It shows us the natural beauty of China.
C.It is of small size but has a lot of colors.
6.What can we infer from the passage?
A.People can only watch the dance show on TV.
B.The mountains and rivers are true in the show.
C.Younger people are more open to traditional culture now.
7.What does the underlined word “it” in the last paragraph refer to?
A.Chinese culture.
B.A Panorama of Rivers and Mountains.
C.Poetic Dance: The Journey of a Legendary Landscape Painting.
答案:
语篇解读 本文主要介绍了《只此青绿》,并阐述了近年来越来越多的节目关注中国传统文化的原因。
4.A 细节理解题。根据“In 2022, a dance program named...was shown on the CCTV Spring Festival Gala”可知,我们能在央视春晚上观看《只此青绿》,故选A。
5.B 推理判断题。根据“The painting is amazing in its big size and rich colors. It shows a blue-green picture of land: mountains, cloudless sky and water.”可知,《千里江山图》这幅画很大,色彩丰富,令人惊叹。它展示了一幅蓝绿色的大地图景:群山、万里无云的天空和水。所以《千里江山图》向我们展示了中国的自然美景。故选B。
6.C 推理判断题。根据“The younger people grow up with a more open mind. They love Chinese culture and are proud of it”可推知,现在年轻人对传统文化更加开放。故选C。
7.A 代词指代题。根据“The younger people grow up with a more open mind. They love Chinese culture and are proud of it”可知,年轻人热爱中国文化,并为它感到自豪,所以“it”指上文提到的Chinese culture,故选A。
4.A 细节理解题。根据“In 2022, a dance program named...was shown on the CCTV Spring Festival Gala”可知,我们能在央视春晚上观看《只此青绿》,故选A。
5.B 推理判断题。根据“The painting is amazing in its big size and rich colors. It shows a blue-green picture of land: mountains, cloudless sky and water.”可知,《千里江山图》这幅画很大,色彩丰富,令人惊叹。它展示了一幅蓝绿色的大地图景:群山、万里无云的天空和水。所以《千里江山图》向我们展示了中国的自然美景。故选B。
6.C 推理判断题。根据“The younger people grow up with a more open mind. They love Chinese culture and are proud of it”可推知,现在年轻人对传统文化更加开放。故选C。
7.A 代词指代题。根据“The younger people grow up with a more open mind. They love Chinese culture and are proud of it”可知,年轻人热爱中国文化,并为它感到自豪,所以“it”指上文提到的Chinese culture,故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看