第69页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
As humans, we all have moods(情绪). Sometimes we may feel happy or excited. At other times, we may feel angry or sad. Most of the time, we pay attention to the moods of individuals(个人). However, can a group of people also share a common mood? Of course! A group of people can have a similar feeling about something. Then how can we understand and fit in the mood of a group of people? The answer is to “read the room”.
When you “read the room”, you use your powers of observation(观察) to learn the general mood of people in a certain environment. You may then act in a way that matches that mood. For example, if you are in a silly mood—laughing a lot and making jokes, you may need to read the room and change your behavior when you enter a serious work meeting.
You can also tell someone else to “read the room” if he knows nothing about the mood of a group of people. It is a way of reminding the person that he is behaving incorrectly. For example, if you are at a party and people are seated around a table, enjoying good food and conversation, your friend Jason brings up a very serious topic, like a historic war where many people lost their lives. Suddenly, the atmosphere(气氛) goes from happy to serious. You could say, “Jason, read the room! No one wants to talk about that now.”
“Reading the room” is a useful skill. People who can “read the room” understand the right mood and are able to act properly. You can train yourself to get better at it, which will make you welcome in any situation.
8.How does the writer bring up the topic?
A.By telling a story. B.By giving a suggestion. C.By giving an example.
9.Which is the proper behavior after you “read the room”?
A.You make jokes and laugh a lot when you enter a serious working meeting.
B.You talk about a serious topic when everyone is having great fun at a party.
C.You turn off the phone and listen carefully when you attend a live concert.
10.Which of the following shows the structure(结构) of this text?

11.What can be the best title for the text?
A.Pay attention to your own moods
B.“Read the room” before you act
C.Never start a serious topic at a party
When you “read the room”, you use your powers of observation(观察) to learn the general mood of people in a certain environment. You may then act in a way that matches that mood. For example, if you are in a silly mood—laughing a lot and making jokes, you may need to read the room and change your behavior when you enter a serious work meeting.
You can also tell someone else to “read the room” if he knows nothing about the mood of a group of people. It is a way of reminding the person that he is behaving incorrectly. For example, if you are at a party and people are seated around a table, enjoying good food and conversation, your friend Jason brings up a very serious topic, like a historic war where many people lost their lives. Suddenly, the atmosphere(气氛) goes from happy to serious. You could say, “Jason, read the room! No one wants to talk about that now.”
“Reading the room” is a useful skill. People who can “read the room” understand the right mood and are able to act properly. You can train yourself to get better at it, which will make you welcome in any situation.
8.How does the writer bring up the topic?
A.By telling a story. B.By giving a suggestion. C.By giving an example.
9.Which is the proper behavior after you “read the room”?
A.You make jokes and laugh a lot when you enter a serious working meeting.
B.You talk about a serious topic when everyone is having great fun at a party.
C.You turn off the phone and listen carefully when you attend a live concert.
10.Which of the following shows the structure(结构) of this text?
11.What can be the best title for the text?
A.Pay attention to your own moods
B.“Read the room” before you act
C.Never start a serious topic at a party
答案:
8.B 推理判断题。通过第一段的“Of course! A group of people can have a similar feeling about something. Then how can we understand and fit in the mood of a group of people? The answer is to ‘read the room’.”可知,针对如何理解和适应一群人的情绪这个问题,作者建议察言观色,所以作者通过提供建议引出话题。故选B。 9.C 推理判断题。通过第二段和第三段,尤其是第二段的“When you ‘read the room’, you use your powers of observation to learn the general mood of people in a certain environment. You may then act in a way that matches that mood.”可知,当你“察言观色”时,你会用你的观察力来了解特定环境中人们的总体情绪。然后,你可能会做匹配这种情绪的事。在音乐会上,大家都在听音乐,关掉手机和认真聆听是察言观色后的正确做法。故选C。 10.A 篇章结构题。分析文章结构可知,首段点题,引出“察言观色”的话题;第二段和第三段分别介绍了应该如何察言观色及提醒他人;最后一段总结全文,指出“察言观色”的重要性。本文为“总—分—总”结构,故选A。 11.B 标题归纳题。通读文章可知,“察言观色”贯穿全文。尤其从文章最后一段的第二句“People who can ‘read the room’ understand the right mood and are able to act properly.”可知,B选项为最佳标题。
查看更多完整答案,请扫码查看