2025年5年中考3年模拟英语湖南专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语湖南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟英语湖南专版》

第25页
Passage 2(2024 长沙,A 人与自我)
International Summer Camp 2024
Edward Educational Company was set up in 1999. It has rich experience in providing educational trips for children. Our camp is located in (位于) the Swiss Alps. The mountains, forests and lakes here provide a playground for young adventurers(冒险者).
Three age groups
The three age groups allow children to make friends of similar ages from different countries.
Plenty of activities
Our camp activities include rock climbing, horse riding, painting and many more. But hunting (猎捕) wild animals is not allowed.
Cultural exploration(探索)
Switzerland(瑞士) has many traditions like chocolate making. Through our summer camp, children will learn more about this country.
For further information, please call us at 257 - 8900.

1.When was Edward Educational Company set up?
A.In 1999. B.In 2014. C.In 2024.
2.What can children do at the camp?
A.Join four age groups. B.Learn more about Switzerland.
C.Ride horses and hunt wild animals.
答案: Passage 2语篇解读 这是一篇应用文——一则由爱德华教育公司举办的2024年国际夏令营的广告。主题语境属于“人与自我”范畴中“生活与学习”这一主题群,涉及子主题“丰富、充实、积极向上的生活”。1.A 细节理解题。由文中第一句“Edward Educational Company was set up in 1999.”可知答案为A。2.B 细节理解题。由文中“The three age groups allow children to make friends of similar ages from different countries.”可知A项不正确;由文中“Switzerland has many traditions... Through our summer camp, children will learn more about this country.”可知B项正确;由文中“But hunting wild animals is not allowed.”可知C项不正确。故选B。
Passage 3(2023 长沙,A 人与社会)
Ways to Make Passwords(密码) Safer
Many people pick something simple and easy for the passwords, such as simple combinations(组合) of their names, ages, or birthdays.
These people are trying to make life easy for themselves. But they are also making it easy for hackers(黑客) to break into their accounts(账户). Here is some advice.
* Use capital letters;
* Add numbers and/or symbols(符号) to passwords;
* Don’t use personal information;
* Use different passwords for different accounts;
* Change the passwords every three months.

1.Why do many people use simple passwords in their daily life?
A.To change personal information.
B.To make life easy for themselves.
C.To help hackers get information quickly.
2.How often should we change the passwords according to the text?
A.Every month.
B.Every two months.
C.Every three months.
答案: Passage 3语篇解读 本文是一篇应用文。文中主要介绍了密码安全的问题。主题语境属于“人与社会”范畴中“历史、社会与文化”这一主题群,涉及子主题“个人信息安全与国家安全意识”。1.B 细节理解题。由文中第二段首句“These people are trying to make life easy for themselves.”可知,许多人在日常生活中使用简单的密码是为了使生活简单一些。故选B。2.C 细节理解题。由文中最后一条建议“Change the passwords every three months.”可知,根据文本,我们应该每三个月更改一次密码。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭