2025年5年中考3年模拟英语湖南专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语湖南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟英语湖南专版》

第152页
Passage 1(2024长沙一模)
阅读下面短文,根据短文内容回答问题。
Reading is fun. When you read, would you like a paper book or an e - book? Some people choose e - books while some love paper books.
Li Ming, a university professor, is busy doing some research. So he is often on business. When he is at the airport or on the train, he especially loves reading e - books. He also likes reading paper books in the library for his research work.
Besides, he enjoys the smell of paper books. What’s more, Li Ming would like to read with his family. There is a reading time from 8:00 to 9:00 each Friday evening at his home. Everyone reads and shares what they have learned from the books. One Friday evening, Grandma took out an old paper book and said to her grandson, “Mingming, this is the first book that your grandpa gave me. There is his name on the title page. Whenever I read it, I can get something new from his notes. And I can still remember the happy life we lived together.” Grandma advised, “Don’t read for a long time, or your eyes will get sore.”
Different people have different ideas about e - books and paper books. Anyway, books are our friends. No matter which kind of books you choose to read, you can learn some about the world through them.
1. What is Li Ming?
 ______________________________
2. What kind of books does Li Ming like to read when he is at the airport?
 ______________________________
3. When is the reading time in Li Ming’s family?
 ______________________________
4. Why did Grandma advise Li Ming not to read for a long time?
 ______________________________
5. Do you think e - books will replace paper books? Why or why not?
 ______________________________
答案: 语篇解读 本文主要介绍了李明享受阅读的乐趣及与家人共享的阅读时光。
1.A university professor. 根据第二段第一句可知答案。
2.E - books. 根据第二段第三句可知,他在机场喜欢读电子书。
3.From 8:00 to 9:00 each Friday evening. 根据第三段第三句可知答案。
4.Because Grandma thought his eyes would get sore. 根据第三段最后一句可知答案。
5.No, I don’t think so. Because paper books hold more memories./Yes, I think so. Because e - books are more convenient to carry. 开放性作答,言之有理即可。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭