第114页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
Cloze1(2024长沙一模)
People are so busy these days that many have no time to ▼
cook.This may have become a problem,because most families love to 1 at home!They love home cooking for several reasons.The food tastes good,and a family meal can bring everyone together.In some 2 ,meals are often the only times everyone sees one another at the same time.
Home cooking is often a way of showing love.That's another reason why people 3 it.A parent who bakes chocolate cookies isn't just satisfying a child's sweet tooth.The parent is sending a 4.The message says,“I love you so much that I'm willing to spend an hour making cookies,even though you may eat them up as 5 as you can,like in ten minutes!"Also,the children could show their love to their parents in the 6 way.On some special days,they can take charge of the kitchen to let their parents just relax!
The smell of good cooking is loved by people of all 7 ,whether they are young or old.It makes most of them feel safe and loved!Next time you smell a cake baking, 8 there for a moment and pay attention to your feelings.It is possible that the good smell makes you feel happy.
Real estate agents(房产中介)know that a good cooking smell is helpful in 9 a house.They sometimes advise people whose homes are for sale to bake cookies if potential(潜在的)buyers are coming to see the house.The 10 smell of the cookies may make them believe that the house would be a good home for their family!
1.A.cook B.work C.mark
2.A.offices B.schools C.families
3.A.enjoy B.share C.thank
4.A.love B.message C.cookie
5.A.quickly B.lively C.carefully
6.A.boring B.difficult C.same
7.A.colors B.ages C.sizes
8.A.stay B.live C.watch
9.A.selling B.building C.modeling
10.A.natural B.expensive C.pleasant
People are so busy these days that many have no time to ▼
cook.This may have become a problem,because most families love to 1 at home!They love home cooking for several reasons.The food tastes good,and a family meal can bring everyone together.In some 2 ,meals are often the only times everyone sees one another at the same time.
Home cooking is often a way of showing love.That's another reason why people 3 it.A parent who bakes chocolate cookies isn't just satisfying a child's sweet tooth.The parent is sending a 4.The message says,“I love you so much that I'm willing to spend an hour making cookies,even though you may eat them up as 5 as you can,like in ten minutes!"Also,the children could show their love to their parents in the 6 way.On some special days,they can take charge of the kitchen to let their parents just relax!
The smell of good cooking is loved by people of all 7 ,whether they are young or old.It makes most of them feel safe and loved!Next time you smell a cake baking, 8 there for a moment and pay attention to your feelings.It is possible that the good smell makes you feel happy.
Real estate agents(房产中介)know that a good cooking smell is helpful in 9 a house.They sometimes advise people whose homes are for sale to bake cookies if potential(潜在的)buyers are coming to see the house.The 10 smell of the cookies may make them believe that the house would be a good home for their family!
1.A.cook B.work C.mark
2.A.offices B.schools C.families
3.A.enjoy B.share C.thank
4.A.love B.message C.cookie
5.A.quickly B.lively C.carefully
6.A.boring B.difficult C.same
7.A.colors B.ages C.sizes
8.A.stay B.live C.watch
9.A.selling B.building C.modeling
10.A.natural B.expensive C.pleasant
答案:
答案速查
1—5 ACABA 6—10 CBAAC
语篇解读 本文是一篇说明文。文章主要介绍了人们喜欢在家做饭的原因。
1.A 根据下文“They love home cooking for several reasons.”可知,大多数家庭都喜欢在家里做饭。故选A。
2.C 根据上文“The food tastes good, and a family meal can bring everyone together.”可知,此处指在一些家庭中,吃饭时间往往是所有人聚在一起的唯一时间。故选C。
3.A 根据“Home cooking is often a way of showing love.”可知,这是人们喜欢它的另一个原因。故选A。
4.B 根据下文的“The message says”可知,空处指信息,故选B。
5.A 根据“like in ten minutes”可知,此处是指你可能会尽快把它们吃光,故选A。
6.C 根据“On some special days, they can take charge of the kitchen to let their parents just relax!”可知,孩子们也可以用同样的方式向父母表达他们的爱。故选C。
7.B 根据“whether they are young or old”可知,美食的味道受到各个年龄段的人的喜爱。故选B。
8.A 根据“pay attention to your feelings”可知,此处指在那里停留一会儿,注意你的感受。故选A。
9.A 根据下句可知,如果潜在的买家来看房,房产中介有时会建议卖房的人烤曲奇饼干,因此推测此处指烹饪香味有助于卖房子。故选A。
10.C 根据“may make them believe that the house would be a good home for their family, too”可知,饼干令人愉悦的味道可能会让潜在的买家相信这所房子会成为令他们一家人满意的家。故选C。
1—5 ACABA 6—10 CBAAC
语篇解读 本文是一篇说明文。文章主要介绍了人们喜欢在家做饭的原因。
1.A 根据下文“They love home cooking for several reasons.”可知,大多数家庭都喜欢在家里做饭。故选A。
2.C 根据上文“The food tastes good, and a family meal can bring everyone together.”可知,此处指在一些家庭中,吃饭时间往往是所有人聚在一起的唯一时间。故选C。
3.A 根据“Home cooking is often a way of showing love.”可知,这是人们喜欢它的另一个原因。故选A。
4.B 根据下文的“The message says”可知,空处指信息,故选B。
5.A 根据“like in ten minutes”可知,此处是指你可能会尽快把它们吃光,故选A。
6.C 根据“On some special days, they can take charge of the kitchen to let their parents just relax!”可知,孩子们也可以用同样的方式向父母表达他们的爱。故选C。
7.B 根据“whether they are young or old”可知,美食的味道受到各个年龄段的人的喜爱。故选B。
8.A 根据“pay attention to your feelings”可知,此处指在那里停留一会儿,注意你的感受。故选A。
9.A 根据下句可知,如果潜在的买家来看房,房产中介有时会建议卖房的人烤曲奇饼干,因此推测此处指烹饪香味有助于卖房子。故选A。
10.C 根据“may make them believe that the house would be a good home for their family, too”可知,饼干令人愉悦的味道可能会让潜在的买家相信这所房子会成为令他们一家人满意的家。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看