第151页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
Passage 2(2024岳阳二模)
阅读下面短文,根据短文内容回答问题或翻译画线部分。
Liu Yu, a 15 - year - old boy from Shandong, is a running star. He is on his school team and has always wanted to be a professional runner when he grows up. However, his parents think it’s too difficult to become a professional sports star. So they don’t allow Liu Yu to train as much as he wants. They have nothing against running, and they have supported every one of Liu Yu’s races. But they think that Liu Yu needs to think about other possible jobs. “He needs to think about what will happen if he doesn’t end up as a professional runner,” says Mr. Liu.
They believe that Liu Yu should study hard in the evenings so they don’t allow him to practice running at night. Liu Yu doesn’t agree. 4.他认为熟能生巧。He wants to spend more time on it. His parents have always taught him how important it is to work hard at school and enter university. Though he understands it, he is serious about running, and he also believes that he will succeed one day. He knows he is a quick runner, and he should be allowed to make his own decision. “5.Only then will I have a chance to achieve my dream,” says Liu Yu.
1~3题,回答问题。
1.How old is Liu Yu?
______________________________
2.Have Liu Yu’s parents supported his races?
______________________________
3.If you were Liu Yu, what should you do?
______________________________
4~5题,英汉互译。
4.他认为熟能生巧。
______________________________
5.Only then will I have a chance to achieve my dream.
______________________________
阅读下面短文,根据短文内容回答问题或翻译画线部分。
Liu Yu, a 15 - year - old boy from Shandong, is a running star. He is on his school team and has always wanted to be a professional runner when he grows up. However, his parents think it’s too difficult to become a professional sports star. So they don’t allow Liu Yu to train as much as he wants. They have nothing against running, and they have supported every one of Liu Yu’s races. But they think that Liu Yu needs to think about other possible jobs. “He needs to think about what will happen if he doesn’t end up as a professional runner,” says Mr. Liu.
They believe that Liu Yu should study hard in the evenings so they don’t allow him to practice running at night. Liu Yu doesn’t agree. 4.他认为熟能生巧。He wants to spend more time on it. His parents have always taught him how important it is to work hard at school and enter university. Though he understands it, he is serious about running, and he also believes that he will succeed one day. He knows he is a quick runner, and he should be allowed to make his own decision. “5.Only then will I have a chance to achieve my dream,” says Liu Yu.
1~3题,回答问题。
1.How old is Liu Yu?
______________________________
2.Have Liu Yu’s parents supported his races?
______________________________
3.If you were Liu Yu, what should you do?
______________________________
4~5题,英汉互译。
4.他认为熟能生巧。
______________________________
5.Only then will I have a chance to achieve my dream.
______________________________
答案:
语篇解读 本文是一篇记叙文。中学生刘宇与父母之间在练习跑步上有分歧,而他想坚持自己的选择,继续练习。
1.15 years old. 根据文章第一句可知刘宇15岁。
2.Yes./Yes, they have. 根据“They have nothing against running, and they have supported every one of Liu Yu’s races.”可知,他们支持刘宇的每一场赛跑。
3. I should stick to my dream and try my best to communicate with my parents. 开放性作答,言之有理即可。
4.He thinks that practice makes perfect.
5.只有那时,我才有机会实现我的梦想。
1.15 years old. 根据文章第一句可知刘宇15岁。
2.Yes./Yes, they have. 根据“They have nothing against running, and they have supported every one of Liu Yu’s races.”可知,他们支持刘宇的每一场赛跑。
3. I should stick to my dream and try my best to communicate with my parents. 开放性作答,言之有理即可。
4.He thinks that practice makes perfect.
5.只有那时,我才有机会实现我的梦想。
查看更多完整答案,请扫码查看