第32页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
Passage 4(2023常德,B 人与社会)
Irwin Corey was a famous American film actor. But today, the story you will read is not about his achievements in film but about his begging(乞讨) life.
He became a beggar once and often walked in the streets of Manhattan. He wore old and broken clothes. He was very thin and seemed to be weak, looking like a poor homeless old man.

He only asked for some change from passing drivers, and then he gave the driver a free copy of the newspaper he bought. Each time he asked for money, he was always smiling and also told jokes to the drivers. The drivers thought him kind and humorous, so they never let him go empty - handed.
△ He only asked for some change from passing drivers, and then he gave the driver a free copy of the newspaper he bought. Each time he asked for money, he was always smiling and also told jokes to the drivers. The drivers thought him kind and humorous, so they never let him go empty - handed.
Although all the money he begged was coins, he still made lots of money at the end of the day. Irwin Corey had been begging for money for many years. However, he didn’t spend any of the money he had asked for. Every time the money was up to a certain amount(量), he donated it to a charity which bought medical supplies for Cuban children. For 17 years, he donated all his hard - earned money to the charity.
He was not short of money. He lived in a 3.5 million big house. He was not a beggar, either. “On the one hand, I just want to help people in need. On the other hand, begging can make me feel not lonely, as my wife had passed away,” he said.
1. What is the story about?
A. Irwin’s achievements in film. B. Irwin’s begging life.
C. Irwin’s poor life.
2. Which can best take the place of “ △ ” in the third paragraph?
A. He begged for money in a special way. B. He thought the drivers were rich.
C. He was a successful film star.
3. What did the drivers think of Irwin Corey?
A. Friendly but lonely. B. Kind and famous. C. Kind and humorous.
4. What can we learn from the passage?
A. Irwin was actually rich. B. Irwin was a poor homeless old man.
C. Irwin donated all his money to charity.
Irwin Corey was a famous American film actor. But today, the story you will read is not about his achievements in film but about his begging(乞讨) life.
He became a beggar once and often walked in the streets of Manhattan. He wore old and broken clothes. He was very thin and seemed to be weak, looking like a poor homeless old man.
He only asked for some change from passing drivers, and then he gave the driver a free copy of the newspaper he bought. Each time he asked for money, he was always smiling and also told jokes to the drivers. The drivers thought him kind and humorous, so they never let him go empty - handed.
△ He only asked for some change from passing drivers, and then he gave the driver a free copy of the newspaper he bought. Each time he asked for money, he was always smiling and also told jokes to the drivers. The drivers thought him kind and humorous, so they never let him go empty - handed.
Although all the money he begged was coins, he still made lots of money at the end of the day. Irwin Corey had been begging for money for many years. However, he didn’t spend any of the money he had asked for. Every time the money was up to a certain amount(量), he donated it to a charity which bought medical supplies for Cuban children. For 17 years, he donated all his hard - earned money to the charity.
He was not short of money. He lived in a 3.5 million big house. He was not a beggar, either. “On the one hand, I just want to help people in need. On the other hand, begging can make me feel not lonely, as my wife had passed away,” he said.
1. What is the story about?
A. Irwin’s achievements in film. B. Irwin’s begging life.
C. Irwin’s poor life.
2. Which can best take the place of “ △ ” in the third paragraph?
A. He begged for money in a special way. B. He thought the drivers were rich.
C. He was a successful film star.
3. What did the drivers think of Irwin Corey?
A. Friendly but lonely. B. Kind and famous. C. Kind and humorous.
4. What can we learn from the passage?
A. Irwin was actually rich. B. Irwin was a poor homeless old man.
C. Irwin donated all his money to charity.
答案:
语篇解读 本文是一篇记叙文。文章叙述了美国著名演员Irwin Corey多年来,经常扮成乞丐在街上乞讨,然后将乞讨得来的钱捐赠给慈善组织的故事。主题语境属于“人与社会”范畴中“社会服务与人际沟通”这一主题群。
1.B 主旨大意题。由第一段第二句“But today, the story you will read is not about his achievements in film but about his begging life.”可知,这个故事是关于Irwin的乞讨生活。故选B。
2.A 推理判断题。下文主要讲了Irwin扮作乞丐乞讨的方法,包括只向过路的司机要零钱,给他们免费的报纸,面带微笑并给他们讲笑话。故选A。
3.C 细节理解题。由第三段最后一句的“The drivers thought him kind and humorous”可知,司机们认为他和蔼可亲、幽默风趣。故选C。
4.A 推理判断题。由最后一段的“He was not short of money. He lived in a 3.5 million big house.”可知,Irwin实际上是个有钱人。故选A。
1.B 主旨大意题。由第一段第二句“But today, the story you will read is not about his achievements in film but about his begging life.”可知,这个故事是关于Irwin的乞讨生活。故选B。
2.A 推理判断题。下文主要讲了Irwin扮作乞丐乞讨的方法,包括只向过路的司机要零钱,给他们免费的报纸,面带微笑并给他们讲笑话。故选A。
3.C 细节理解题。由第三段最后一句的“The drivers thought him kind and humorous”可知,司机们认为他和蔼可亲、幽默风趣。故选C。
4.A 推理判断题。由最后一段的“He was not short of money. He lived in a 3.5 million big house.”可知,Irwin实际上是个有钱人。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看