第159页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
Passage 1(2024长沙模拟)
阅读下面短文,根据短文内容回答问题。
Britons are well known for the amount of tea that they drink. The average(普通的) person in the UK consumes(消费) around 3.5 kg of tea every year. That’s around 1,000 cups of tea. Tea is drunk by all classes of society. But tea is not native to Britain. Most tea is grown in foreign countries. So, how did it become an important part of British culture?
Tea arrived in London in the 1600s. At this time, British ships were exploring the world and establishing trade routes. It was not long before tea was available to buy. However, this was only available to the richer classes of society.
At the beginning of the 1700s, the amount of tea arriving in Britain increased gradually. Black tea arrived at this time. At first, people drank this tea exactly as it was in China. They soon discovered that it mixed really well with a little milk and sugar, giving the drink a special British characteristic(特征).
In the 1800s, tea was no longer a product enjoyed only by some rich people. At this time, they began to have “afternoon tea” which means drinking tea with snacks around 4 p.m. to avoid feeling hungry between lunch and dinner. It is a tradition that is still going on today.
In the late 1800s, tea rooms started to appear across the country. People enjoyed drinking tea and socializing in these places. At the start of the 20th century, Britons began to make tea in their homes whenever they felt like it.
1. How many cups of tea does the average person drink each year in the UK?
______________________________
2. What should be mixed with tea to make it a special British characteristic?
______________________________
3. Why do British people have afternoon tea?
______________________________
4. Could most people in Britain afford tea in the 1800s?
______________________________
5. What do you know about Chinese tea culture?
______________________________
阅读下面短文,根据短文内容回答问题。
Britons are well known for the amount of tea that they drink. The average(普通的) person in the UK consumes(消费) around 3.5 kg of tea every year. That’s around 1,000 cups of tea. Tea is drunk by all classes of society. But tea is not native to Britain. Most tea is grown in foreign countries. So, how did it become an important part of British culture?
Tea arrived in London in the 1600s. At this time, British ships were exploring the world and establishing trade routes. It was not long before tea was available to buy. However, this was only available to the richer classes of society.
At the beginning of the 1700s, the amount of tea arriving in Britain increased gradually. Black tea arrived at this time. At first, people drank this tea exactly as it was in China. They soon discovered that it mixed really well with a little milk and sugar, giving the drink a special British characteristic(特征).
In the 1800s, tea was no longer a product enjoyed only by some rich people. At this time, they began to have “afternoon tea” which means drinking tea with snacks around 4 p.m. to avoid feeling hungry between lunch and dinner. It is a tradition that is still going on today.
In the late 1800s, tea rooms started to appear across the country. People enjoyed drinking tea and socializing in these places. At the start of the 20th century, Britons began to make tea in their homes whenever they felt like it.
1. How many cups of tea does the average person drink each year in the UK?
______________________________
2. What should be mixed with tea to make it a special British characteristic?
______________________________
3. Why do British people have afternoon tea?
______________________________
4. Could most people in Britain afford tea in the 1800s?
______________________________
5. What do you know about Chinese tea culture?
______________________________
答案:
语篇解读 本文是一篇说明文,主要介绍了茶是如何成为英国文化的重要组成部分的。
1.Around 1,000. 根据第一段第二、三句可知,普通英国人平均每年约喝1000杯茶。
2.A little milk and sugar. 由第三段最后一句可知,可以加上一点牛奶和糖混合在一起。
3.To avoid feeling hungry between lunch and dinner. 根据第四段第二句可知,是为了避免在午餐和晚餐之间感到饥饿。
4.Yes. 根据第四段可知,19世纪茶叶不再仅仅是有钱人的饮品。
5.Chinese tea culture has a long history. 开放性作答,言之有理即可。
1.Around 1,000. 根据第一段第二、三句可知,普通英国人平均每年约喝1000杯茶。
2.A little milk and sugar. 由第三段最后一句可知,可以加上一点牛奶和糖混合在一起。
3.To avoid feeling hungry between lunch and dinner. 根据第四段第二句可知,是为了避免在午餐和晚餐之间感到饥饿。
4.Yes. 根据第四段可知,19世纪茶叶不再仅仅是有钱人的饮品。
5.Chinese tea culture has a long history. 开放性作答,言之有理即可。
查看更多完整答案,请扫码查看