第66页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
Passage 3(2024 长沙二模)
As you read this passage, you probably have in front of you some paper, a pen and at least one pencil. Have you ever wondered how they were first made and where they came from?
The word “paper” comes from the name “papyrus”, a plant. The ancient Egyptians took the soft centre of this plant and added water to make a wet mixture which was then pressed together and hung up to dry. The resulting paper was strong but flexible and was used as writing materials in Greek and Roman times. However, it was the Chinese who invented what we now know as paper. The method, first in use about 2,000 years ago, also included pressing and drying wet materials to form paper. Many materials were used. It was not until the 19th century that paper became easy to make and cheap to buy.
The earliest pens were hollow reeds (空心芦苇) that were put into ink to produce a form of writing. By the 7th century, feathers had replaced the reeds and continued to be used until the appearance of the metal nib (钢笔尖). The ballpoint pen was developed in the first half of the 20th century by the Hungarian Bíró brothers.
From the time of the Romans, a metal stick, made of lead(铅), was used to write on papyrus. The lead left only a light mark and was later replaced by another soft substance called graphite(石墨). Unlike lead, graphite produced a much harder and heavier line. The graphite sticks, however, broke very easily. So an American cabinetmaker(家具木工) invented something a little like our modern pencil.
7.What does the underlined word “flexible” in Paragraph 2 mean?
A.柔韧的
B.复杂的
C.坚硬的
8.When did paper become easy to make and affordable?
A.In the 7th century.
B.In the 20th century.
C.In the 19th century.
9.Which of the following is the correct order of pens’ development?
A.feathers→hollow reeds→metal nibs→ballpoint pens
B.hollow reeds→feathers→metal nibs→ballpoint pens
C.hollow reeds→metal nibs→feathers→ballpoint pens
10.What’s the purpose of this passage?
A.To help us learn the development of paper, pens and pencils.
B.To encourage us to learn the creative spirit of ancient people.
C.To make us realize the importance of inventions around the world.
____ ____
As you read this passage, you probably have in front of you some paper, a pen and at least one pencil. Have you ever wondered how they were first made and where they came from?
The word “paper” comes from the name “papyrus”, a plant. The ancient Egyptians took the soft centre of this plant and added water to make a wet mixture which was then pressed together and hung up to dry. The resulting paper was strong but flexible and was used as writing materials in Greek and Roman times. However, it was the Chinese who invented what we now know as paper. The method, first in use about 2,000 years ago, also included pressing and drying wet materials to form paper. Many materials were used. It was not until the 19th century that paper became easy to make and cheap to buy.
The earliest pens were hollow reeds (空心芦苇) that were put into ink to produce a form of writing. By the 7th century, feathers had replaced the reeds and continued to be used until the appearance of the metal nib (钢笔尖). The ballpoint pen was developed in the first half of the 20th century by the Hungarian Bíró brothers.
From the time of the Romans, a metal stick, made of lead(铅), was used to write on papyrus. The lead left only a light mark and was later replaced by another soft substance called graphite(石墨). Unlike lead, graphite produced a much harder and heavier line. The graphite sticks, however, broke very easily. So an American cabinetmaker(家具木工) invented something a little like our modern pencil.
7.What does the underlined word “flexible” in Paragraph 2 mean?
A.柔韧的
B.复杂的
C.坚硬的
8.When did paper become easy to make and affordable?
A.In the 7th century.
B.In the 20th century.
C.In the 19th century.
9.Which of the following is the correct order of pens’ development?
A.feathers→hollow reeds→metal nibs→ballpoint pens
B.hollow reeds→feathers→metal nibs→ballpoint pens
C.hollow reeds→metal nibs→feathers→ballpoint pens
10.What’s the purpose of this passage?
A.To help us learn the development of paper, pens and pencils.
B.To encourage us to learn the creative spirit of ancient people.
C.To make us realize the importance of inventions around the world.
____ ____
答案:
7.A 词义猜测题。第二段第二句说明这种纸的做法,结合“The resulting paper was strong”可知,前面这种做法做出来的“纸”很结实,由but可知句意发生转折,因此推测出flexible意为“柔韧的”,故选A。 8.C 细节理解题。根据第二段的“It was not until the 19th century that paper became easy to make and cheap to buy.”可知,直到19世纪,纸张才变得容易制造,而且便宜。故选C。 9.B 细节理解题。根据第三段第一句可知最早的笔是空心芦苇;由第三段第二句可知,到公元7世纪,羽毛取代了芦苇,且一直被使用,直到金属钢笔尖出现;由第三段最后一句可知,20世纪上半叶,圆珠笔被发明出来。故选B。 10.A 写作目的题。通读全文可知,文章主要介绍了纸和几种笔的起源与发展。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看