2025年5年中考3年模拟英语湖南专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语湖南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟英语湖南专版》

第155页
Passage 2(2024 山东烟台)
阅读下面短文,完成短文后的问题。

[1]Citywalk is becoming a new travel fashion for the youth in China who are exploring cultural spots(景点). Unlike traditional travel, it aims to avoid famous tourist spots and large crowds to get a better experience.

[2]Many young people enjoy gathering a couple of good friends and hanging out in the streets when they visit a new city. They can follow a typical city route(路线), exploring old buildings, going window - shopping, drinking a cup of coffee, or enjoying local snacks.

[3]In order to show their Citywalk, more and more people prefer to share their experiences and thoughts through social media(媒体). Xiao Yiyi, a young guide in Changsha, recently shared six Citywalk routes of different cities on the Internet, providing experiences for visitors to “walk in open - air museums”. Her Changsha travel route includes more unusual sights such as historical buildings, old streets, and even some snack bars.

[4]Citywalk is spreading from the largest cities to smaller ones, encouraging more travelers and event organizers to join. Some places, such as Beijing and Shandong, have included Citywalk in their plans to develop cultural tourism and relaxing tours. Shanghai has set up Citywalk bus routes to help day - trippers reach more faraway areas first, and then continue on foot.

[5]Citywalk not only offers a way for young people to explore a city but also provides them with a new social situation, where they can share their interests and ideas and make friends easily. What’s more, Citywalk provides an opportunity for tour guides and travel companies to offer a more professional service to meet the ever - changing market requirements.
1. How is Citywalk different from traditional travel?
 ______________________________
2. Translate the underlined sentence into Chinese.
 ______________________________
3. Why did Xiao Yiyi share some Citywalk routes online?
 ______________________________
4. For what purpose did Shandong include Citywalk in its plans?
 ______________________________
5. What does Paragraph 5 mainly tell us? (no more than 6 words)
 ______________________________
答案: 语篇解读 这是一篇说明文。文章介绍了“城市漫步”及其积极的影响。
1.It aims to avoid famous tourist spots and large crowds to get a better experience. 根据第一段“Unlike traditional travel, it aims to avoid famous tourist spots and large crowds to get a better experience.”可知“城市漫步”与传统旅游的不同之处在于它的目的是避开著名的旅游景点和人群,以获得更好的体验。
2.许多年轻人到一个新城市游览时,喜欢和几个好朋友聚在一起,在街上闲逛。 when 引导状语从句。gather 聚集;a couple of 几个;hang out 闲逛。
3.Because she wanted to provide experiences for visitors to “walk in open - air museums”. 根据第三段中“Xiao Yiyi, a young guide in Changsha, recently shared six Citywalk routes of different cities on the Internet, providing experiences for visitors to ‘walk in open - air museums’.”可知,她在网上分享一些“城市漫步”路线是为游客提供“在露天博物馆漫步”的体验。
4. For the purpose of developing cultural tourism and relaxing tours. 根据第四段中“Some places, such as Beijing and Shandong, have included Citywalk in their plans to develop cultural tourism and relaxing tours.”可知,山东将“城市漫步”纳入规划的目的是发展文化旅游和休闲旅游。
5.The positive impact of Citywalk. 根据第五段内容可知,“城市漫步”不仅为年轻人提供了一种探索城市的方式,而且为他们提供了一种新的社会场景,他们可以分享他们的兴趣和想法,并且很容易结交朋友,同时“城市漫步”给予导游和旅游公司提供更专业的服务的机会以满足不断变化的市场需求。因此,第五段主要告诉我们的是“城市漫步”的积极影响。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭