第45页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
Passage 11(2022长沙,D 人与自然)
Otters(水獭) are cute water animals. These days, keeping otters as pets is getting popular. In Japan, some “otter cafés(咖啡馆)” are open for business.
People can pay to play with the otters there and to take photos with them. In Indonesia, people go swimming with their pet otters and take funny videos. These photos and videos posted online have interested more people to buy otters as pets.
However, these enjoyable photos and videos hide the damage(损害) that the online trade is doing to otters. In fact, wild otters are facing many threats—they have long been hunted(猎杀) for their coats; in some places, fishermen have been killing otters in order to stop them from eating fish; and now, the online pet trade has become another big problem for otters.
In the wild, baby otters usually stay with their mothers during their first year of life. According to a report, 70% of the otters sold online are under one year old. These baby otters have been stolen from their mothers. When they are kept as pets by humans, they do not live full and natural lives.
Otters are very social. They live in family groups of up to 15 in the wild. Keeping an otter as a pet can make it very sad and lonely. These animals also need enough space to swim. Their owners' bathtubs(浴缸) or pools are nowhere near as large as the bodies of water in the wild.
On the other hand, otters simply don't make good pets. They have a very special fishy smell. If they are kept indoors, they will leave a lot of waste around the house. This would make the smell even more unpleasant. Besides, when otters are unhappy, they will make loud noises and even attack(攻击) people. If a person is hurt by an otter, he or she needs to go to hospital at once.
So, we should stop the otter pet trade and never share photos and videos about them online.
1.What does Paragraph 1 mainly talk about?
A.The ways of buying otters online.
B.The advantages of playing with otters.
C.The popularity of keeping otters as pets.
2.What does the underlined word “threats” mean in Paragraph 2?
A.机遇
B.威胁
C.选择
3.What do we know about otters in the wild?
A.They live in family groups of up to 15.
B.They don't need enough space to swim.
C.Baby otters never stay with their mothers.
4.Why don't otters make good pets?
a.They may attack people.
b.They may make loud noises.
c.They have a special fishy smell.
d.They need to go to hospital often.
A.a,b,c
B.a,b,d
C.b,c,d
5.What is the writer's main purpose of writing the text?
A.To tell people the otters' living habits.
B.To teach people how to keep a pet otter.
C.To call on people to stop the otter pet trade.
Otters(水獭) are cute water animals. These days, keeping otters as pets is getting popular. In Japan, some “otter cafés(咖啡馆)” are open for business.
However, these enjoyable photos and videos hide the damage(损害) that the online trade is doing to otters. In fact, wild otters are facing many threats—they have long been hunted(猎杀) for their coats; in some places, fishermen have been killing otters in order to stop them from eating fish; and now, the online pet trade has become another big problem for otters.
In the wild, baby otters usually stay with their mothers during their first year of life. According to a report, 70% of the otters sold online are under one year old. These baby otters have been stolen from their mothers. When they are kept as pets by humans, they do not live full and natural lives.
Otters are very social. They live in family groups of up to 15 in the wild. Keeping an otter as a pet can make it very sad and lonely. These animals also need enough space to swim. Their owners' bathtubs(浴缸) or pools are nowhere near as large as the bodies of water in the wild.
On the other hand, otters simply don't make good pets. They have a very special fishy smell. If they are kept indoors, they will leave a lot of waste around the house. This would make the smell even more unpleasant. Besides, when otters are unhappy, they will make loud noises and even attack(攻击) people. If a person is hurt by an otter, he or she needs to go to hospital at once.
So, we should stop the otter pet trade and never share photos and videos about them online.
1.What does Paragraph 1 mainly talk about?
A.The ways of buying otters online.
B.The advantages of playing with otters.
C.The popularity of keeping otters as pets.
2.What does the underlined word “threats” mean in Paragraph 2?
A.机遇
B.威胁
C.选择
3.What do we know about otters in the wild?
A.They live in family groups of up to 15.
B.They don't need enough space to swim.
C.Baby otters never stay with their mothers.
4.Why don't otters make good pets?
a.They may attack people.
b.They may make loud noises.
c.They have a special fishy smell.
d.They need to go to hospital often.
A.a,b,c
B.a,b,d
C.b,c,d
5.What is the writer's main purpose of writing the text?
A.To tell people the otters' living habits.
B.To teach people how to keep a pet otter.
C.To call on people to stop the otter pet trade.
答案:
语篇解读 本文是一篇说明文。如今,养一只水獭作为宠物是一件很流行的事。但是,流行的背后是我们对水獭的伤害。作者通过事实告诉大家,水獭不适合养在家里做宠物。主题语境属于“人与自然”范畴中“自然生态”这一主题群,涉及子主题“动物的特征与生活环境”。
1.C 段落大意题。通读第一段可知,第一段围绕第二句展开,主要介绍了饲养水獭做宠物在日本和印度尼西亚很流行。C项能概括本段大意。故答案为C。
2.B 词义猜测题。由画线词后的破折号可知,下文“they have long been hunted...fishermen have been killing otters...the online pet trade has become another big problem for otters”是对threats的具体说明。再结合选项可知,threats的意思为“威胁”。故答案为B。
3.A 细节理解题。由第四段第二句“They live in family groups of up to 15 in the wild.”可知,A项正确。由第四段第四句“These animals also need enough space to swim.”可知,B项错误。由第三段第一句“In the wild, baby otters usually stay with their mothers during their first year of life.”可知,C项错误。故答案为A。
4.A 细节理解题。由第五段倒数第二句“Besides, when otters are unhappy, they will make loud noises and even attack people.”可知a,b正确。由第五段第二句“They have a very special fishy smell.”可知c正确。第五段最后一句提到了hospital,但主语不是otters而是a person,d项不正确。故答案为A。
5.C 写作目的题。结合文章最后一段可知,作者写这篇文章的目的是号召人们停止水獭宠物贸易。故答案为C。
1.C 段落大意题。通读第一段可知,第一段围绕第二句展开,主要介绍了饲养水獭做宠物在日本和印度尼西亚很流行。C项能概括本段大意。故答案为C。
2.B 词义猜测题。由画线词后的破折号可知,下文“they have long been hunted...fishermen have been killing otters...the online pet trade has become another big problem for otters”是对threats的具体说明。再结合选项可知,threats的意思为“威胁”。故答案为B。
3.A 细节理解题。由第四段第二句“They live in family groups of up to 15 in the wild.”可知,A项正确。由第四段第四句“These animals also need enough space to swim.”可知,B项错误。由第三段第一句“In the wild, baby otters usually stay with their mothers during their first year of life.”可知,C项错误。故答案为A。
4.A 细节理解题。由第五段倒数第二句“Besides, when otters are unhappy, they will make loud noises and even attack people.”可知a,b正确。由第五段第二句“They have a very special fishy smell.”可知c正确。第五段最后一句提到了hospital,但主语不是otters而是a person,d项不正确。故答案为A。
5.C 写作目的题。结合文章最后一段可知,作者写这篇文章的目的是号召人们停止水獭宠物贸易。故答案为C。
查看更多完整答案,请扫码查看