2025年5年中考3年模拟英语湖南专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语湖南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟英语湖南专版》

第68页
Passage 2(2024 长沙雅礼二模)
No model has ever received more attention in China than the Xiaomi SU7, which was launched(上市) on Thursday night in Beijing.
                               It may sound unbelievable but the launch event attracted more than 40 million views on Xiaomi Auto’s Weibo alone. Even guessing its price range had been a popular topic on China’s social media platforms for weeks.
Xiaomi, one of the world’s leading smartphone companies, began accepting orders in China through an app on Thursday night, after founder Lei Jun finished the more than two - hour presentation(发布会) on the SU7 car by stating the much - awaited price range: from 215,900 yuan to 299,900 yuan.
Xiaomi said that it received 50,000 orders for the SU7 in the first 27 minutes after sales opened at 10 p.m. Lei mentioned that Beijing - based Xiaomi aims to become one of the world’s top five car makers in the next 15 to 20 years. “It’s hard to make a car, but it’s cool to succeed,” he said.
Lei said Xiaomi would lose money on the standard version at 215,900 yuan, a price that is lower than the Tesla(特斯拉) Model 3 in China. In his opinion, the SU7 car did better than the Tesla in most areas, but the SU7 is not as good as the Porsche(保时捷) Taycan.
“There is still a long way to go for our car to become a Porsche,” he said, “but if Xiaomi keeps working hard for another three to five years, one day we will finally catch up with and even surpass Porsche.”
4.How many views did the launch event attract on Xiaomi Auto’s Weibo?
A.Over 40 million.
B.More than 215,900.
C.Less than 299,900.
5.Which of the following is TRUE?
A.Xiaomi is the world’s leading car company.
B.Xiaomi has received 50,000 orders for the SU7 so far.
C.Lei thought the type of the Porsche Taycan was better than the SU7.
6.What does the underlined word “surpass” mean in the last paragraph?
A.赶上 B.超越 C.落后
7.What section of a magazine is the text probably taken from?
A.Travel. B.Sports. C.News.
答案: 语篇解读 本文是一篇新闻报道,主要介绍了小米汽车SU7的发布会,以及小米公司的未来目标和对自家产品的评价。
4.A 细节理解题。根据第二段第一句“It may sound unbelievable but the launch event attracted more than 40 million views on Xiaomi Auto’s Weibo alone.”可知,发布会的视频仅在小米汽车的微博上就有超过4000万的浏览量。故选A。
5.C 细节理解题。根据第五段中“In his opinion, the SU7 car did better than the Tesla in most areas, but the SU7 is not as good as the Porsche Taycan.”可知,雷军认为保时捷Taycan比SU7更好。故选C。
6.B 词义猜测题。根据“one day we will finally catch up with and even”可知,and表递进,这里表示雷军认为总有一天能赶上保时捷,甚至超越它,surpass表示“超越”。故选B。
7.C 文章出处题。本文是一篇新闻报道,主要介绍了小米汽车SU7的发布会,以及小米公司的未来目标和对自家产品的评价,所以文章可能来自杂志的新闻部分,故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭