第46页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
Passage 12(2022常德改编,E 人与自然)
Bike to Work Day
National Bike to Work Day is held every year across North America on the third Friday of May. It was started by the League of American Bicyclists in 1955. Its aim is to promote(促进) the bicycle as a serious choice of getting to and from work. In today’s world where global warming is a serious issue, the bicycle is a perfect way of reducing our carbon(碳) footprint.
Cycling to work is a healthy alternative(选择) to driving or taking public transport. A healthier society means there is not so much pressure (压力) on the country’s health system. Of course, it depends on how far you live from your place of work. ____ Another benefit of cycling is feeling more creative and full of energy once you get to work, which will improve your performance.
Bicycles are the most common form of transport in the world. There are about one billion worldwide. This makes it the most popular invention ever. When we think of some countries, like China, we imagine hundreds of people cycling everywhere. In Japan, it is impossible not to see businessmen, farmers, mothers or workers in the streets on their bikes.
Bicycles were invented in the 19th century and haven’t changed much since. Bicycles now have gears, better brakes and suspension, but the shape is the same as before. We use bicycles today for recreation, fitness, policing, Olympic competitions, mail delivery and lots more. Without the bicycle, much of the world might stop working!
1. The “may” in “ ____ ” has the same meaning as the underlined one in the first paragraph.
A. Welcome, sir. May I help you?
B. May 1st is a Labor Day Holiday worldwide.
C. May this year be a happy and healthy one for you and your family!
2. Which can best replace “ ____ ” in the passage?
A. Cycling is also much kinder to your pocket.
B. After all, cycling to work is much healthier.
C. Cycling makes you full of energy.
3. Why does the author mention China?
A. People in Japan also like bicycles.
B. To tell us the bicycle was invented in China.
C. To show the bicycle is the most common form of transport.
4. What can we know from the last paragraph?
A. Bicycles have different uses.
B. We can’t work without bicycles.
C. Bicycles have changed a lot since invented.
Bike to Work Day
National Bike to Work Day is held every year across North America on the third Friday of May. It was started by the League of American Bicyclists in 1955. Its aim is to promote(促进) the bicycle as a serious choice of getting to and from work. In today’s world where global warming is a serious issue, the bicycle is a perfect way of reducing our carbon(碳) footprint.
Cycling to work is a healthy alternative(选择) to driving or taking public transport. A healthier society means there is not so much pressure (压力) on the country’s health system. Of course, it depends on how far you live from your place of work. ____ Another benefit of cycling is feeling more creative and full of energy once you get to work, which will improve your performance.
Bicycles are the most common form of transport in the world. There are about one billion worldwide. This makes it the most popular invention ever. When we think of some countries, like China, we imagine hundreds of people cycling everywhere. In Japan, it is impossible not to see businessmen, farmers, mothers or workers in the streets on their bikes.
Bicycles were invented in the 19th century and haven’t changed much since. Bicycles now have gears, better brakes and suspension, but the shape is the same as before. We use bicycles today for recreation, fitness, policing, Olympic competitions, mail delivery and lots more. Without the bicycle, much of the world might stop working!
1. The “may” in “ ____ ” has the same meaning as the underlined one in the first paragraph.
A. Welcome, sir. May I help you?
B. May 1st is a Labor Day Holiday worldwide.
C. May this year be a happy and healthy one for you and your family!
2. Which can best replace “ ____ ” in the passage?
A. Cycling is also much kinder to your pocket.
B. After all, cycling to work is much healthier.
C. Cycling makes you full of energy.
3. Why does the author mention China?
A. People in Japan also like bicycles.
B. To tell us the bicycle was invented in China.
C. To show the bicycle is the most common form of transport.
4. What can we know from the last paragraph?
A. Bicycles have different uses.
B. We can’t work without bicycles.
C. Bicycles have changed a lot since invented.
答案:
语篇解读 本文是一篇说明文,主要介绍了北美每年都举办的全国骑车上班日。主题语境属于“人与自然”范畴中“环境保护”这一主题群,涉及子主题“绿色生活的理念和行为”。
1.B 细节理解题。根据 on the third Friday of May 可知,文章中 May 的含义为五月,故选 B。
2.B 推理判断题。根据上文提到的 A healthier society、the country’s health system 和下文的“Another benefit of cycling...”可知,这里描述了跟健康有关联的好处,故排除 A 项;由于下文提及好处之一是 full of energy,所以排除 C 项。故选 B。
3.C 推理判断题。根据第三段前三句可知,此处提到中国是为了说明第三段的主题,即自行车是最常见的交通方式,故选 C。
4.A 细节理解题。根据第四段倒数第二句“We use bicycles today for recreation, fitness, policing, Olympic competitions, mail delivery and lots more.”可知自行车的用途很广,故选 A。
1.B 细节理解题。根据 on the third Friday of May 可知,文章中 May 的含义为五月,故选 B。
2.B 推理判断题。根据上文提到的 A healthier society、the country’s health system 和下文的“Another benefit of cycling...”可知,这里描述了跟健康有关联的好处,故排除 A 项;由于下文提及好处之一是 full of energy,所以排除 C 项。故选 B。
3.C 推理判断题。根据第三段前三句可知,此处提到中国是为了说明第三段的主题,即自行车是最常见的交通方式,故选 C。
4.A 细节理解题。根据第四段倒数第二句“We use bicycles today for recreation, fitness, policing, Olympic competitions, mail delivery and lots more.”可知自行车的用途很广,故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看