第71页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
Passage 3(2024 湖南联考)
Scientists in Norway (挪威) have created an underwater robot that can tell different kinds of pollution at the bottom of the sea. The robot will help clean-up teams find the rubbish and give them a chance to remove(去除) the things that can cause the most harm to the environment.
The robot, which weighs nearly 100 pounds and uses special cameras to take 3D pictures, was created by a team at the Norwegian firm Skarv Technologies.
____ ____ __ ____ ____
The researchers put their work to the test at a lake in the city of Bergen, on Norway’s southwest coast. First, the robot swam up and down in rows at about six feet (英尺) above the lake bed, collecting information with the special cameras. Then a computer turned the information into a map, which showed different kinds of rubbish in different colors.
A total of 3,894 objects were found in the lake and divided into different kinds. “There’s too much rubbish,” Trygve Olav Fossum, a member of the Skarv Technologies team told New Scientist. “There is somewhere around 165 to 300 tons of rubbish in the lake.”
It is not always possible for clean-up teams to remove all the rubbish they find underwater because there is something more important to clean. The robot will be used to help the teams find the most harmful things, and they will spend their time, effort and money removing them first. “Glass isn’t really polluting,” said Fossum. “So if you know there’s an area with a lot of glass, you probably can ignore(忽视) that. Instead, you should pay attention to the things that are putting heavy metals into the environment.”
Besides helping to check the pollution, the robot can also tell the position of animals in the sea. It can help avoid hurting the animals while the clean-up teams remove the rubbish.
8.What can the underwater robot do?
A.It can remove all the rubbish.
B.It can tell the position of lakes.
C.It can tell different kinds of pollution.
9.How does the underwater robot collect information?
A.By drawing a map of the lake.
B.By turning the maps into different texts.
C.By using special cameras to take pictures.
10.What is the writer’s purpose of writing Paragraph 4?
A.To work out how much rubbish is in the lake.
B.To show that the underwater robot is helpful.
C.To tell us how to remove the rubbish in the lake.
11.What will the writer probably talk about next?
A.When the robot will be used around the world.
B.How the robot tells the position of animals.
C.What pollution animals cause in the sea.
Scientists in Norway (挪威) have created an underwater robot that can tell different kinds of pollution at the bottom of the sea. The robot will help clean-up teams find the rubbish and give them a chance to remove(去除) the things that can cause the most harm to the environment.
The robot, which weighs nearly 100 pounds and uses special cameras to take 3D pictures, was created by a team at the Norwegian firm Skarv Technologies.
____ ____ __ ____ ____
The researchers put their work to the test at a lake in the city of Bergen, on Norway’s southwest coast. First, the robot swam up and down in rows at about six feet (英尺) above the lake bed, collecting information with the special cameras. Then a computer turned the information into a map, which showed different kinds of rubbish in different colors.
A total of 3,894 objects were found in the lake and divided into different kinds. “There’s too much rubbish,” Trygve Olav Fossum, a member of the Skarv Technologies team told New Scientist. “There is somewhere around 165 to 300 tons of rubbish in the lake.”
It is not always possible for clean-up teams to remove all the rubbish they find underwater because there is something more important to clean. The robot will be used to help the teams find the most harmful things, and they will spend their time, effort and money removing them first. “Glass isn’t really polluting,” said Fossum. “So if you know there’s an area with a lot of glass, you probably can ignore(忽视) that. Instead, you should pay attention to the things that are putting heavy metals into the environment.”
Besides helping to check the pollution, the robot can also tell the position of animals in the sea. It can help avoid hurting the animals while the clean-up teams remove the rubbish.
8.What can the underwater robot do?
A.It can remove all the rubbish.
B.It can tell the position of lakes.
C.It can tell different kinds of pollution.
9.How does the underwater robot collect information?
A.By drawing a map of the lake.
B.By turning the maps into different texts.
C.By using special cameras to take pictures.
10.What is the writer’s purpose of writing Paragraph 4?
A.To work out how much rubbish is in the lake.
B.To show that the underwater robot is helpful.
C.To tell us how to remove the rubbish in the lake.
11.What will the writer probably talk about next?
A.When the robot will be used around the world.
B.How the robot tells the position of animals.
C.What pollution animals cause in the sea.
答案:
语篇解读 本文为说明文。挪威科学家发明了一种水下机器人,它可以发现并分辨海底不同类型的污染物,有助于清理队找到垃圾,从而改善水下环境。
8.C 细节理解题。根据第一段第一句“Scientists in Norway have created an underwater robot that can tell different kinds of pollution at the bottom of the sea.”可知,水下机器人可以分辨海底不同种类的污染物,故选C。
9.C 细节理解题。根据第二段“The robot, which weighs nearly 100 pounds and uses special cameras to take 3D pictures...”和第三段的“collecting information with the special cameras”可知,机器人在水下借助摄像机来拍照收集信息,故选C。
10.B 写作目的题。根据第四段内容可知,本段主要介绍水下机器人搜寻海底垃圾的成效,说明这种机器人有用,故选B。
11.B 推理判断题。根据文章最后一段可知,除了帮助检查污染物,机器人还可以告知海洋中动物的位置。当清洁队清理垃圾时,它可以帮助避免伤害动物,接下来讲述的话题可能与如何知道动物位置有关,故选B。
8.C 细节理解题。根据第一段第一句“Scientists in Norway have created an underwater robot that can tell different kinds of pollution at the bottom of the sea.”可知,水下机器人可以分辨海底不同种类的污染物,故选C。
9.C 细节理解题。根据第二段“The robot, which weighs nearly 100 pounds and uses special cameras to take 3D pictures...”和第三段的“collecting information with the special cameras”可知,机器人在水下借助摄像机来拍照收集信息,故选C。
10.B 写作目的题。根据第四段内容可知,本段主要介绍水下机器人搜寻海底垃圾的成效,说明这种机器人有用,故选B。
11.B 推理判断题。根据文章最后一段可知,除了帮助检查污染物,机器人还可以告知海洋中动物的位置。当清洁队清理垃圾时,它可以帮助避免伤害动物,接下来讲述的话题可能与如何知道动物位置有关,故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看