2025年5年中考3年模拟英语湖南专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语湖南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟英语湖南专版》

第33页
Passage 5(2023 郴州,B 人与社会)
You may receive lots of gifts on your birthday. But have you ever thought about giving your birthday gifts to people in need? Kyle Breeden, a 12 - year - old boy from Maryland, USA, has done that ever since he was six years old. On November 19th every year, Kyle invites his friends to his birthday celebration. He asks each friend to bring a new toy to donate(捐赠) to Toys for Tots.
Toys for Tots is a project which gives out toys to children whose parents cannot usually buy them toys. Kyle has donated more than 2,000 toys to the project. And he plans to continue collecting toys for other kids for years to come.
When Kyle was five, he asked his parents how he could help others. Kyle’s parents were excited to hear that and they helped him get in touch with Toys for Tots. From then on, he has looked forward to his birthday, but only to get toys. Then he collects the toys and goes to the Toys for Tots celebrations to donate them.
John Minadakis, who hosted a Toys for Tots celebration, said he had never seen someone give so much at such a young age. He believed the quality of putting others before himself could take the boy far in life.
Kyle feels good when he helps others. He hopes that through his example, other kids will be inspired to give back. “Many people around my age don’t have toys to play with. I want to do something,” Kyle said. “Even the smallest toy can make a kid’s day.”
1. When is Kyle’s birthday?
A. On December 19th. B. On November 12th. C. On November 19th.
2. Kyle’s parents helped him get in touch with Toys for Tots when he was ______.
A. 12 years old B. 6 years old C. 5 years old
3. What does the underlined word “inspired” probably mean in Chinese?
A. 改善 B. 激励 C. 介绍
4. What can we infer from the passage?
A. Kyle plans to buy some toys to donate to Toys for Tots.
B. John Minadakis highly praised Kyle for his kind action.
C. A kid cannot spend a day happily without the smallest toy.
5. What’s the best title for the passage?
A. Giving Birthday Gifts to Others B. Toys for Tots Celebrations
C. Toys Are Important to Kids
答案: 语篇解读 本文是一篇记叙文。Kyle Breeden从五岁与Toys for Tots取得联系之后,每年都会把生日得到的新玩具捐赠给Toys for Tots。主题语境属于“人与社会”范畴中“社会服务与人际沟通”这一主题群,涉及子主题“志愿服务与公共服务”。
1.C 细节理解题。根据第一段倒数第二句“On November 19th every year, Kyle invites his friends to his birthday celebration.”可知,Kyle的生日在11月19日。故选C。
2.C 细节理解题。根据第三段第一、二句“When Kyle was five...get in touch with Toys for Tots.”可知,在Kyle五岁的时候与Toys for Tots取得了联系。故选C。
3.B 词义猜测题。根据画线处所在句“He hopes that through his example, other kids will be inspired to give back.”可知,Kyle希望通过自己的榜样作用激励其他孩子回馈社会。画线词表示“激励”。故选B。
4.B 推理判断题。根据第四段可知,John Minadakis说他从未见过有人在这么小的年龄付出这么多。他相信这种先人后己的品质可以让这个男孩在生活中走得更远。由此可推知John Minadakis高度赞扬了Kyle善良的行为。故选B。
5.A 标题归纳题。Kyle Breeden每年都会把生日得到的新玩具捐赠给Toys for Tots。A选项“把生日礼物送给别人”为最佳标题。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭