2025年5年中考3年模拟英语湖南专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语湖南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟英语湖南专版》

第39页
Passage 5(2023常德,C 人与自我)
Toys and games are fun, but inventing them is serious business. Big toy companies treat it even more seriously, because the more toys they sell, the more money they make. They have adults who do nothing but think up new toys. Sometimes they even work in locked rooms so no one can steal their ideas!

But not every new toy is invented that way. Some of the best inventions are made by kids. Thirteen - year - old Casey loved to play golf. He invented a way to make the game more fun. He invented a new golf tee(球座). It is called the Bio - Tee. Most golf tees are made from wood, but Casey’s tee is made out of recycled paper. It does not harm the environment. Casey started his own company to make his new tee. He’s already had orders for millions of them.

Jessica invented a toy when she was only eight. Jessica likes to jump rope.        She jumps alone and she jumps with friends. To jump alone, you need a short
                                 rope. With friends, you need a long rope. So Jessica invented a new kind of jump rope. The length of Jessica’s jump rope can be modified(调整). It can be made long to jump with friends. Or it can be made short to jump alone. When you finish jumping, you can even turn the jump rope into a belt. Now Jessica has a business to sell her jump ropes.

Do you have a great idea for a new invention? Give your idea a try. It may become the next Bio - Tee or latest jump rope.
1. Why do some adults work in locked rooms when they think up new toys?
A. To keep their ideas from being stolen.
B. To invent more toys.
C. To make more money.
2. What is Casey’s golf tee made out of?
A. Wood.
B. Gold.
C. Recycled paper.
3. How old was Jessica when she invented the new kind of jump rope?
A. 13.
B. 10.
C. 8.
4. Whom may the writer call on to try ideas for new inventions?
A. Teachers.
B. Kids.
C. Parents.
答案: 语篇解读 本文是一篇说明文。文章主要介绍了两个小朋友发明的玩具,同时鼓励大家积极发明创新。主题语境属于“人与自我”范畴中“做人与做事”这一主题群,涉及子主题“勤于动手,乐于实践,敢于创新”。
1.A 细节理解题。由第一段最后一句“Sometimes they even work in locked rooms so no one can steal their ideas!”可知,他们在上锁的房间里工作是为了防止他们的想法被窃取。故选A。
2.C 细节理解题。由第二段的“but Casey’s tee is made out of recycled paper”可知,Casey发明的球座是用再生纸做的。故选C。
3.C 细节理解题。由第三段第一句“Jessica invented a toy when she was only eight.”可知,Jessica发明这种新跳绳的时候只有8岁。故选C。
4.B 推理判断题。通读全文后可知,作者举了两个小朋友发明玩具的例子,同时号召大家积极参与发明创新。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭