2025年5年中考3年模拟英语湖南专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语湖南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟英语湖南专版》

第100页
Passage 2(2024长沙长郡三模)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中一项为多余选项。
When you think of seafood, you may not think of Xinjiang or Inner Mongolia. 1
In Nilka county in Xinjiang, about 6,000 tons of rainbow trout(虹鳟鱼) will be produced this year. Rainbow trout belong to the same family as salmon(鲑鱼), which are a kind of well - known seafood. It tastes like salmon, too.
2 The weather in some parts of Xinjiang is seldom hot, and the rivers are fed by meltwater from the Tian Shan Mountains. Water is deeper than 6 meters and always stays from 12℃ to 21℃. As the meltwater is very clean and cold, it’s a “comfortable” home for fish. Li Chunyu, a worker at a fish company in Xinjiang, told China Daily. To make sure the river stays clean, the company uses machines to clean fish waste in the water. 3 The nets are about 51 meters wide and lie 25 meters deep in the river.
Meanwhile, in Inner Mongolia, whiteleg shrimps(南美白对虾) grow well. Saline soil(盐碱土) covers a large part of the desert where few plants are able to grow. Farmers used to put water from the Yellow River onto the farmland to wash away the salt. This was a waste of salty water. 4 Then whiteleg shrimps can live well in this kind of water. They taste no different from the same kind of shrimp that grows in the sea.
Since a lot of efforts have been put in to help us have safe seafood, we don’t need to worry about not having seafood to eat any more.
A. Why do farmers there choose to raise fish?
B. It also uses net cages that are good for the environment.
C. But the “seafood” produced in these places has already become popular.
D. Maybe in the future we can’t enjoy seafood freely.
E. Scientists decided to create “seawater” by adding some other things.
1.______ 2.______ 3.______ 4.______
答案: 语篇解读 本文是一篇说明文。本文主要介绍了新疆的虹鳟鱼和内蒙古的南美白对虾的养殖。
1.C 根据第一段第一句“When you think of seafood, you may not think of Xinjiang or Inner Mongolia.”再结合后文内容可知,选项C“但是这些地方出产的‘海鲜’已经很受欢迎了”符合语境,故选C。
2. A 根据设空处后面的“The weather... it’s a ‘comfortable’ home for fish.”可知本段主要介绍的是在这养鱼的优势和原因。选项A“为什么那里的农民选择养鱼?”符合语境,故选A。
3.B 根据下文中的“The nets are about 51 meters wide”可知,选项B“它还使用对环境有利的网箱”符合语境,且B项的“net cages”与空后一句呼应。故选B。
4.E 根据空后一句“Then whiteleg shrimps can live well in this kind of water.”可知,选项E“科学家们决定通过添加一些其他物质来创造‘海水’”符合语境,故选E。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭