第162页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
Passage 2(2023山东日照改编)
阅读下面短文,回答短文后面的问题或翻译画线部分。
In many countries of the world people are saying, “We must do something about our rubbish. We don’t want our world to become one big landfill site(垃圾填埋场).”
In Ireland, the government was very worried about plastic bags so they decided to make people pay for them. Since 2002 Irish people have been paying for the bags they take home from the shops. Of course, they soon stopped buying new bags and started taking bags with them when shopping.
Some countries have made even bigger changes. In 2006, the people of Zanzibar decided to stop making plastic bags. They were worried the bags were killing fish and sea animals. They also said nobody could bring plastic bags into the country. Soon there were no plastic bags in the country.
One of the most exciting recycling ideas is Freecycle. It has grown around the world. People join a Freecycle group because they are looking for things or have things that they want to give to other people. Perhaps they have a chair they do not need any more, or they want a camera. They leave a message on the Internet to tell people what they want or what they are going to give. Nobody buys or sells anything—people give things to other people who want them. It is a good idea because it recycles useful things.
Recycling is important and sometimes it is exciting too, but it is only one part of the answer. Using less and reusing are also important answers to the problem of rubbish.
1. What did the Irish government ask people to do?
______________________________
2. Why are there no plastic bags in Zanzibar?
______________________________
3. Why is Freecycle a good idea?
______________________________
4. What's your answer to the problem of rubbish?
______________________________
5. 请将文中画线句子翻译成中文。
______________________________
阅读下面短文,回答短文后面的问题或翻译画线部分。
In many countries of the world people are saying, “We must do something about our rubbish. We don’t want our world to become one big landfill site(垃圾填埋场).”
In Ireland, the government was very worried about plastic bags so they decided to make people pay for them. Since 2002 Irish people have been paying for the bags they take home from the shops. Of course, they soon stopped buying new bags and started taking bags with them when shopping.
Some countries have made even bigger changes. In 2006, the people of Zanzibar decided to stop making plastic bags. They were worried the bags were killing fish and sea animals. They also said nobody could bring plastic bags into the country. Soon there were no plastic bags in the country.
One of the most exciting recycling ideas is Freecycle. It has grown around the world. People join a Freecycle group because they are looking for things or have things that they want to give to other people. Perhaps they have a chair they do not need any more, or they want a camera. They leave a message on the Internet to tell people what they want or what they are going to give. Nobody buys or sells anything—people give things to other people who want them. It is a good idea because it recycles useful things.
Recycling is important and sometimes it is exciting too, but it is only one part of the answer. Using less and reusing are also important answers to the problem of rubbish.
1. What did the Irish government ask people to do?
______________________________
2. Why are there no plastic bags in Zanzibar?
______________________________
3. Why is Freecycle a good idea?
______________________________
4. What's your answer to the problem of rubbish?
______________________________
5. 请将文中画线句子翻译成中文。
______________________________
答案:
Passage 2
语篇解读 本文是一篇说明文。文章主要介绍了世界各地的人为减少垃圾而采取的措施。
1. The Irish government asked people to pay for plastic bags./Pay for plastic bags. 由第二段第一句“In Ireland the government were very worried about plastic bags so they decided to make people pay for them.”可知,爱尔兰政府要求人们为塑料袋买单。
2. Because they stopped making plastic bags and nobody could bring plastic bags into the country. 由第三段第二句“In 2006, the people of Zanzibar decided to stop making plastic bags.”及第四句“They also said nobody could bring plastic bags into the country.”可知,他们停止生产塑料袋而且禁止人们携带塑料袋入境。
3. Because it recycles useful things. 由第四段最后一句“It is a good idea because it recycles useful things.”可知,“免费回收”之所以是个好主意,是因为它可以循环使用有用的东西。
4. We should use fewer plastic bags and reuse useful things. 开放性试题,言之有理即可。
5. 或许他们有一把再也不需要的椅子,或者他们想要一台照相机。
语篇解读 本文是一篇说明文。文章主要介绍了世界各地的人为减少垃圾而采取的措施。
1. The Irish government asked people to pay for plastic bags./Pay for plastic bags. 由第二段第一句“In Ireland the government were very worried about plastic bags so they decided to make people pay for them.”可知,爱尔兰政府要求人们为塑料袋买单。
2. Because they stopped making plastic bags and nobody could bring plastic bags into the country. 由第三段第二句“In 2006, the people of Zanzibar decided to stop making plastic bags.”及第四句“They also said nobody could bring plastic bags into the country.”可知,他们停止生产塑料袋而且禁止人们携带塑料袋入境。
3. Because it recycles useful things. 由第四段最后一句“It is a good idea because it recycles useful things.”可知,“免费回收”之所以是个好主意,是因为它可以循环使用有用的东西。
4. We should use fewer plastic bags and reuse useful things. 开放性试题,言之有理即可。
5. 或许他们有一把再也不需要的椅子,或者他们想要一台照相机。
查看更多完整答案,请扫码查看