2025年5年中考3年模拟英语湖南专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语湖南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟英语湖南专版》

第76页
Passage 2(2024长沙一模)
On Nov. 11, an Australian horse rider got hurt after his horse “broke down” during a horse race in Hong Kong. The rider is safe now, but his horse’s leg injury(伤) led to its death. Falling off a horse at high speed has a big risk of injury. You can say it’s the rider’s choice to take part in the sport. But what about the horses?
This is not the first time that animals have been harmed because of animal entertainment-related(与娱乐相关的) sports. For example, about 180,000 bulls(公牛) are killed in bullfights around the world, with many more injured in religious holidays events every year, according to Humane Society International, a company researching the human-animal relationship. “Hunters shoot more than 800 lions in South Africa,” reported World Animal Protection.
However, some people come to realize how badly animals can be hurt when being trained and used for entertainment purposes. To help these animals, animal lovers have started many protection activities. In June, Churchill Downs, a small town located in the US, delayed all horse racing. Performances using animals have been stopped by many countries around the world in recent years.
Animals play an important part in our lives and are more than tools for sports and entertainment. The human-animal connection can be seen in all kinds of places. Service animals can help people in their jobs and animals are also used to help and care for people with illnesses or who have experienced bad accidents. “We can have our sports, drinks, lively parties and beautiful hats—but we can leave the animals out of them,” reported Vox, a journalist from World Animal Protection.
4. What can we learn from Paragraph 2?
A. Many people hunt wild animals for fun or personal use.
B. Many animals are hurt or even die in animal entertainment-related sports.
C. The number of bulls and lions goes down quickly.
5. Which of the following can help us improve the human-animal relationship according to the passage?
A. Not keeping animals as pets.
B. Stopping making animals work for humans.
C. Stopping harming animals for sports.
6. What does Vox think of animal entertainment-related sports?
A. Avoidable.
B. Necessary.
C. Careless.
7. What is the best title for this passage?
A. Horses Got Injured in Races
B. Animals Died from Entertaining Us
C. Animals Performed to Have Fun
答案: 语篇解读 本文为说明文,主要介绍了动物在与动物相关的运动中受到伤害,且数量较大,并以此呼吁我们保护动物。
4.B 细节理解题。根据第二段中的“This is not the first time that animals have been harmed because of animal entertainment - related sports.”和下文的举例可知,许多动物在与动物娱乐相关的运动中受伤甚至死亡。故选B。
5.C 推理判断题。根据第二段及第三段的“However, some people come to realize how badly animals can be hurt when being trained and used for entertainment purposes.”可知,停止与动物相关的运动有助于改善人与动物的关系,故选C。
6.A 推理判断题。根据文章最后Vox说的“We can have our sports, drinks, lively parties and beautiful hats—but we can leave the animals out of them”可知,Vox认为与动物娱乐相关的运动是可避免的,故选A。
7.B 最佳标题题。本文主要强调了动物在与动物相关的运动中受到伤害,且数量较大,想要呼吁我们保护动物。因此“动物因娱乐我们而死”最适合作为本文标题,故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭