第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
Passage 1(2024邵阳一模)
Drawing Competition
The art club of our school will have a drawing competition on December 3rd, 2024. It will be in the school hall from 9:00 a.m. to 11:30 a.m.
Remember to bring your pencils. The school will give you some paper(纸).
Museum Trip
Dear Grade 9 students,
You will have a day trip on December 27th, 2024. You will visit the amazing Science Museum. The trip will start at 8:00 a.m. and end at 4:30 p.m.
You need to bring lunch. Remember to wear comfortable shoes for walking.
Yours,
Mr. Smith
Online Classes
We have some interesting online classes coming up just for you!
Music Class: 5:40 p.m.-6:30 p.m. Monday & Wednesday
Coding(编程序) Class: 10:00 a.m.-11:00 a.m. Saturday & Sunday
If you are interested in these online classes, please call Ms. White at 824-3584.
1.What do students need to bring to the school hall on December 3rd?
A.Pencils. B.Some paper. C.Lunch.
2.How long will the museum trip be?
A.7.5 hours. B.8 hours. C.8.5 hours.
3.When can students take the online music class?
A.10:00 a.m.-11:00 a.m. on Monday.
B.5:40 p.m.-6:30 p.m. on Wednesday.
C.9:00 a.m.-11:30 a.m. on Saturday.
Drawing Competition
The art club of our school will have a drawing competition on December 3rd, 2024. It will be in the school hall from 9:00 a.m. to 11:30 a.m.
Remember to bring your pencils. The school will give you some paper(纸).
Museum Trip
Dear Grade 9 students,
You will have a day trip on December 27th, 2024. You will visit the amazing Science Museum. The trip will start at 8:00 a.m. and end at 4:30 p.m.
You need to bring lunch. Remember to wear comfortable shoes for walking.
Yours,
Mr. Smith
Online Classes
We have some interesting online classes coming up just for you!
Music Class: 5:40 p.m.-6:30 p.m. Monday & Wednesday
Coding(编程序) Class: 10:00 a.m.-11:00 a.m. Saturday & Sunday
If you are interested in these online classes, please call Ms. White at 824-3584.
1.What do students need to bring to the school hall on December 3rd?
A.Pencils. B.Some paper. C.Lunch.
2.How long will the museum trip be?
A.7.5 hours. B.8 hours. C.8.5 hours.
3.When can students take the online music class?
A.10:00 a.m.-11:00 a.m. on Monday.
B.5:40 p.m.-6:30 p.m. on Wednesday.
C.9:00 a.m.-11:30 a.m. on Saturday.
答案:
Passage 1语篇解读 本文是应用文。文中是绘画比赛、博物馆之旅以及在线课程的通知。1.A 细节理解题。根据on December 3rd定位至第一则通知,由该绘画比赛通知中的“Remember to bring your pencils.”可知,学生需要带铅笔,故选A。2.C 细节理解题。根据第二则通知中的“The trip will start at 8:00 a.m. and end at 4:30 p.m.”可知,博物馆之旅将持续8.5小时,故选C。3.B 细节理解题。根据第三则通知中的“Music Class:5:40 p.m.-6:30 p.m.”可知B项为正确选项。
Passage 2(2024 郴州二模)
Steven lost an arm after a traffic accident years ago. On that day, he was knocked down by a car badly. The bones in his left arm were smashed into pieces. “I can’t feel my hand!” Steven shouted when he woke up in the hospital. It was the only way he could think of to stop things from getting worse, though it was no use at all. That was really the hardest time for him.
However, life still went on. Steven spent the next two years in the hospital. At first, he couldn’t even tie his shoes or open a bottle of water by himself. Later on, with the support of his wife, he realized that he had no choice but to face life. He started to take part in all kinds of activities. He even decided to learn to play the violin. Steven knew nothing about playing the violin and had no one to ask for help until he met Lam, a part - time violinist.
Steven became Lam’s first student. He practiced playing the violin with Lam’s help. Sometimes he even played in public. When he played on the street, what people offered was not pity but admiration (敬佩).
Steven says playing the violin does not make life easier for him, and he still has to face new challenges every day. However, he won’t give up. And he will never stop trying different new things in his life.
4. What does the underlined word “smashed” in Paragraph 1 mean?
A. Taken.
B. Broken.
C. Shaken.
5. Who taught Steven to play the violin?
A. Lam.
B. Steven himself.
C. Steven’s wife.
6. What can we know about Steven from the passage?
A. He lost his right arm after a traffic accident.
B. He spent three years in the hospital.
C. He got much admiration from others for his braveness.
7. What does the passage mainly tell us?
A. Being brave is important during difficult times.
B. New hobbies make life interesting.
C. Trying new things is scary.
Steven lost an arm after a traffic accident years ago. On that day, he was knocked down by a car badly. The bones in his left arm were smashed into pieces. “I can’t feel my hand!” Steven shouted when he woke up in the hospital. It was the only way he could think of to stop things from getting worse, though it was no use at all. That was really the hardest time for him.
However, life still went on. Steven spent the next two years in the hospital. At first, he couldn’t even tie his shoes or open a bottle of water by himself. Later on, with the support of his wife, he realized that he had no choice but to face life. He started to take part in all kinds of activities. He even decided to learn to play the violin. Steven knew nothing about playing the violin and had no one to ask for help until he met Lam, a part - time violinist.
Steven became Lam’s first student. He practiced playing the violin with Lam’s help. Sometimes he even played in public. When he played on the street, what people offered was not pity but admiration (敬佩).
Steven says playing the violin does not make life easier for him, and he still has to face new challenges every day. However, he won’t give up. And he will never stop trying different new things in his life.
4. What does the underlined word “smashed” in Paragraph 1 mean?
A. Taken.
B. Broken.
C. Shaken.
5. Who taught Steven to play the violin?
A. Lam.
B. Steven himself.
C. Steven’s wife.
6. What can we know about Steven from the passage?
A. He lost his right arm after a traffic accident.
B. He spent three years in the hospital.
C. He got much admiration from others for his braveness.
7. What does the passage mainly tell us?
A. Being brave is important during difficult times.
B. New hobbies make life interesting.
C. Trying new things is scary.
答案:
语篇解读 本文是记叙文。史蒂文在几年前的一次交通事故后失去了一只手臂。后来,他决定学拉小提琴。现在当他在街上演奏时,人们给予他的不是怜悯,而是钦佩。
4.B 词义猜测题。根据前文的“Steven lost an arm after a traffic accident years ago.”可知史蒂文在几年前的一次交通事故后失去了一只手臂。结合画线词后的“pieces”和“I can’t feel my hand!”猜测,此处表示他左臂的骨头被撞得粉碎,故选B。
5.A 细节理解题。根据第二段最后一句“Steven knew nothing about playing the violin and had no one to ask for help until he met Lam, a part - time violinist.”和第三段第一句“Steven became Lam’s first student.”可知,林教史蒂文拉小提琴。故选A。
6.C 推理判断题。根据第三段最后一句“When he played on the street, what people offered was not pity but admiration.”可知,当他在街上演奏时,人们给予的不是怜悯,而是钦佩,结合上文可推测人们钦佩他的勇敢。故选C。
7.A 主旨大意题。本文主要介绍了史蒂文在几年前的一次交通事故后失去了一只手臂,但是他不惧困难,勇敢面对生活,并努力学习拉小提琴的故事。最后一段史蒂文表示,他每天仍然需要面对挑战,但是他永远不会停止尝试不同的新事物。这个故事告诉我们在困难时期,勇敢是很重要的。故选A。
4.B 词义猜测题。根据前文的“Steven lost an arm after a traffic accident years ago.”可知史蒂文在几年前的一次交通事故后失去了一只手臂。结合画线词后的“pieces”和“I can’t feel my hand!”猜测,此处表示他左臂的骨头被撞得粉碎,故选B。
5.A 细节理解题。根据第二段最后一句“Steven knew nothing about playing the violin and had no one to ask for help until he met Lam, a part - time violinist.”和第三段第一句“Steven became Lam’s first student.”可知,林教史蒂文拉小提琴。故选A。
6.C 推理判断题。根据第三段最后一句“When he played on the street, what people offered was not pity but admiration.”可知,当他在街上演奏时,人们给予的不是怜悯,而是钦佩,结合上文可推测人们钦佩他的勇敢。故选C。
7.A 主旨大意题。本文主要介绍了史蒂文在几年前的一次交通事故后失去了一只手臂,但是他不惧困难,勇敢面对生活,并努力学习拉小提琴的故事。最后一段史蒂文表示,他每天仍然需要面对挑战,但是他永远不会停止尝试不同的新事物。这个故事告诉我们在困难时期,勇敢是很重要的。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看