2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第96页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
C
I was about 13 when an uncle gave me a copy of Jostein Gaarder's Sophie's World. It was full of ideas that were new to me, so I spent the summer with my head in and out of that book. It spoke to me and brought me into a world of philosophy(哲学).
That love for philosophy lasted until I got to college. Nothing kills the love for philosophy faster than people who think they understand Foucault, Baudrillard, or Confucius better than you—and then try to explain them.
Eric Weiner's The Socrates Express: In Search of Life Lessons from Dead Philosophers reawakened my love for philosophy. It is not an explanation, but an invitation to think and experience philosophy.
Weiner starts each chapter with a scene on a train ride between cities and then frames each philosopher's work in the context(背景) of one thing they can help us do better. The end result is a read in which we learn to wonder like Socrates, see like Thoreau, listen like Schopenhauer, and have no regrets like Nietzsche. This, more than a book about understanding philosophy, is a book about learning to use philosophy to improve a life.
He makes philosophical thought an appealing exercise that improves the quality of our experiences, and he does so with plenty of humor. Weiner enters into conversation with some of the most important philosophers in history, and he becomes part of that crowd in the process by decoding(解读) their messages and adding his own interpretation.
The Socrates Express is a fun, sharp book that draws readers in with its apparent simplicity and gradually pulls them in deeper thoughts of desire, loneliness, and aging. The invitation is clear: Weiner wants you to pick up a coffee or tea and sit down with this book. I encourage you to take his offer. It's worth your time, even if time is something we don't have a lot of.
28. Who opened the door to philosophy for the author?
A. Foucault.
B. Eric Weiner.
C. Jostein Gaarder.
D. A college teacher.
29. Why does the author list great philosophers in Paragraph 4?
A. To compare Weiner with them.
B. To give examples of great works.
C. To praise their writing skills.
D. To help readers understand Weiner's book.
30. What does the author like about The Socrates Express?
A. Its views on history are well-presented.
B. Its ideas can be applied to daily life.
C. It includes comments from readers.
D. It leaves an open ending.
31. What does the author think of Weiner's book?
A. Objective and plain.
B. Daring and ambitious.
C. Serious and hard to follow.
D. Humorous and straightforward.
I was about 13 when an uncle gave me a copy of Jostein Gaarder's Sophie's World. It was full of ideas that were new to me, so I spent the summer with my head in and out of that book. It spoke to me and brought me into a world of philosophy(哲学).
That love for philosophy lasted until I got to college. Nothing kills the love for philosophy faster than people who think they understand Foucault, Baudrillard, or Confucius better than you—and then try to explain them.
Eric Weiner's The Socrates Express: In Search of Life Lessons from Dead Philosophers reawakened my love for philosophy. It is not an explanation, but an invitation to think and experience philosophy.
Weiner starts each chapter with a scene on a train ride between cities and then frames each philosopher's work in the context(背景) of one thing they can help us do better. The end result is a read in which we learn to wonder like Socrates, see like Thoreau, listen like Schopenhauer, and have no regrets like Nietzsche. This, more than a book about understanding philosophy, is a book about learning to use philosophy to improve a life.
He makes philosophical thought an appealing exercise that improves the quality of our experiences, and he does so with plenty of humor. Weiner enters into conversation with some of the most important philosophers in history, and he becomes part of that crowd in the process by decoding(解读) their messages and adding his own interpretation.
The Socrates Express is a fun, sharp book that draws readers in with its apparent simplicity and gradually pulls them in deeper thoughts of desire, loneliness, and aging. The invitation is clear: Weiner wants you to pick up a coffee or tea and sit down with this book. I encourage you to take his offer. It's worth your time, even if time is something we don't have a lot of.
28. Who opened the door to philosophy for the author?
A. Foucault.
B. Eric Weiner.
C. Jostein Gaarder.
D. A college teacher.
29. Why does the author list great philosophers in Paragraph 4?
A. To compare Weiner with them.
B. To give examples of great works.
C. To praise their writing skills.
D. To help readers understand Weiner's book.
30. What does the author like about The Socrates Express?
A. Its views on history are well-presented.
B. Its ideas can be applied to daily life.
C. It includes comments from readers.
D. It leaves an open ending.
31. What does the author think of Weiner's book?
A. Objective and plain.
B. Daring and ambitious.
C. Serious and hard to follow.
D. Humorous and straightforward.
答案:
28.C 细节理解题 【定位句】It spoke to me and brought me into a world of philosophy(哲学). (第一段第三句)
译文:它与我交流并把我带入了哲学的世界。
【解析】根据第一段第一句“I was about 13 when an uncle gave me a copy of Jostein Gaarder's Sophie's World. ”及定位句可知,将作者引领进哲学世界的是 Jostein Gaarder 的《苏菲的世界》这本书。故选 C。
29.D 推理判断题 【定位句】The end result is a read in which we learn to wonder like Socrates, see like Thoreau, listen like Schopenhauer, and have no regrets like Nietzsche. (第四段第二句)
译文:阅读(这本书)的最终结果是:我们学会了像苏格拉底那样思考,像梭罗那样观察,像叔本华那样聆听,以及像尼采那样无怨无悔。
【解析】根据第三、四段内容尤其是定位句可推知,作者在第四段列举了几位伟大的哲学家是为了帮助读者更好地理解 Weiner 的书所要传达的内容。故选 D。
30.B 细节理解题 【定位句】This, more than a book about understanding philosophy, is a book about learning to use philosophy to improve a life. (第四段最后一句)
译文:这不只是一本关于理解哲学的书,更是一本关于学习运用哲学来改善生活的书。
【解析】根据定位句可知,作者喜爱 The Socrates Express 一书是因为它不仅能让人们了解哲学,更能让人们将哲学运用于日常生活之中。故选 B。
31.D 推理判断题 【定位句】The Socrates Express is a fun, sharp book that draws readers in with its apparent simplicity and gradually pulls them in deeper thoughts on desire, loneliness, and aging. (第六段第一句)
译文:The Socrates Express 是一本有趣且(内容)清楚明确的书,它以其表面的简单(文字)吸引读者,并逐渐将他们带入对欲望、孤独和衰老的更深层次的思考。
【解析】A 项意为“客观明了”;B 项意为“大胆进取”;C 项意为“严肃晦涩”;D 项意为“幽默直白”。根据第五段第一句“He makes philosophical thought an appealing exercise that improves the quality of our experiences, and he does so with plenty of humor. ”并结合定位句可推知,这本书幽默风趣,且表达简单清晰。故选 D。
译文:它与我交流并把我带入了哲学的世界。
【解析】根据第一段第一句“I was about 13 when an uncle gave me a copy of Jostein Gaarder's Sophie's World. ”及定位句可知,将作者引领进哲学世界的是 Jostein Gaarder 的《苏菲的世界》这本书。故选 C。
29.D 推理判断题 【定位句】The end result is a read in which we learn to wonder like Socrates, see like Thoreau, listen like Schopenhauer, and have no regrets like Nietzsche. (第四段第二句)
译文:阅读(这本书)的最终结果是:我们学会了像苏格拉底那样思考,像梭罗那样观察,像叔本华那样聆听,以及像尼采那样无怨无悔。
【解析】根据第三、四段内容尤其是定位句可推知,作者在第四段列举了几位伟大的哲学家是为了帮助读者更好地理解 Weiner 的书所要传达的内容。故选 D。
30.B 细节理解题 【定位句】This, more than a book about understanding philosophy, is a book about learning to use philosophy to improve a life. (第四段最后一句)
译文:这不只是一本关于理解哲学的书,更是一本关于学习运用哲学来改善生活的书。
【解析】根据定位句可知,作者喜爱 The Socrates Express 一书是因为它不仅能让人们了解哲学,更能让人们将哲学运用于日常生活之中。故选 B。
31.D 推理判断题 【定位句】The Socrates Express is a fun, sharp book that draws readers in with its apparent simplicity and gradually pulls them in deeper thoughts on desire, loneliness, and aging. (第六段第一句)
译文:The Socrates Express 是一本有趣且(内容)清楚明确的书,它以其表面的简单(文字)吸引读者,并逐渐将他们带入对欲望、孤独和衰老的更深层次的思考。
【解析】A 项意为“客观明了”;B 项意为“大胆进取”;C 项意为“严肃晦涩”;D 项意为“幽默直白”。根据第五段第一句“He makes philosophical thought an appealing exercise that improves the quality of our experiences, and he does so with plenty of humor. ”并结合定位句可推知,这本书幽默风趣,且表达简单清晰。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看