2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第120页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
C
In recent years, researchers from diverse fields have agreed that short - termism is now a significant problem in industrialised societies. The inability to engage with longer - term causes and consequences leads to some of the world's most serious problems: climate change, biodiversity collapse, and more. The historian Francis Cole argues that the West has entered a period where “only the present exists, a present characterised at once by the cruelty of the instant and by the boredom of an unending now”.
It has been proved that people have a bias(偏向) towards the present, focusing on loud attractions in the moment at the expense of the health, well - being and financial stability of their future selves or community. In business, this bias surfaces as short - sighted decisions. And on slow - burning problems like climate change, it translates into the unwillingness to make small sacrifices(牺牲) today that could make a major difference tomorrow. Instead, all that matters is next quarter's profit, or satisfying some other near - term desires.
These biased perspectives cannot be blamed on one single cause. It is fair to say, though, that our psychological biases play a major role. People's hesitancy to delay satisfaction is the most obvious example, but there are others. One of them is about how the most accessible information in the present affects decisions about the future. For instance, you might hear someone say: “It's cold this winter, so I needn't worry about global warming. ” Another is that loud and urgent matters are given too much importance, making people ignore longer - term trends that arguably matter more. This is when a pop star draws far more attention than, say, gradual biodiversity decline.
As a psychologist once joked, if aliens(外星人) wanted to weaken humanity, they wouldn't send ships; they would invent climate change. Indeed, when it comes to environmental transformations, we can develop a form of collective “poor memory”, and each new generation can believe the state of affairs they encounter is nothing out of the ordinary. Older people today, for example, can remember a time with insect - covered car windscreens after long drives. Children, on the other hand, have no idea that insect population has dropped dramatically.
28. The author quotes Francis Cole mainly to ________.
A. draw a comparison
B. introduce a topic
C. evaluate a statement
D. highlight a problem
29. What can be inferred from the last paragraph?
A. Climate change has been forgotten.
B. Lessons of history are highly valued.
C. The human mind is bad at noting slow change.
D. Humans are unwilling to admit their shortcomings.
30. What does the author intend to tell us?
A. Far - sighted thinking matters to humans.
B. Humans tend to make long - term sacrifices.
C. Current policies facilitate future decision - making.
D. Bias towards the present helps reduce near - term desires.
In recent years, researchers from diverse fields have agreed that short - termism is now a significant problem in industrialised societies. The inability to engage with longer - term causes and consequences leads to some of the world's most serious problems: climate change, biodiversity collapse, and more. The historian Francis Cole argues that the West has entered a period where “only the present exists, a present characterised at once by the cruelty of the instant and by the boredom of an unending now”.
It has been proved that people have a bias(偏向) towards the present, focusing on loud attractions in the moment at the expense of the health, well - being and financial stability of their future selves or community. In business, this bias surfaces as short - sighted decisions. And on slow - burning problems like climate change, it translates into the unwillingness to make small sacrifices(牺牲) today that could make a major difference tomorrow. Instead, all that matters is next quarter's profit, or satisfying some other near - term desires.
These biased perspectives cannot be blamed on one single cause. It is fair to say, though, that our psychological biases play a major role. People's hesitancy to delay satisfaction is the most obvious example, but there are others. One of them is about how the most accessible information in the present affects decisions about the future. For instance, you might hear someone say: “It's cold this winter, so I needn't worry about global warming. ” Another is that loud and urgent matters are given too much importance, making people ignore longer - term trends that arguably matter more. This is when a pop star draws far more attention than, say, gradual biodiversity decline.
As a psychologist once joked, if aliens(外星人) wanted to weaken humanity, they wouldn't send ships; they would invent climate change. Indeed, when it comes to environmental transformations, we can develop a form of collective “poor memory”, and each new generation can believe the state of affairs they encounter is nothing out of the ordinary. Older people today, for example, can remember a time with insect - covered car windscreens after long drives. Children, on the other hand, have no idea that insect population has dropped dramatically.
28. The author quotes Francis Cole mainly to ________.
A. draw a comparison
B. introduce a topic
C. evaluate a statement
D. highlight a problem
29. What can be inferred from the last paragraph?
A. Climate change has been forgotten.
B. Lessons of history are highly valued.
C. The human mind is bad at noting slow change.
D. Humans are unwilling to admit their shortcomings.
30. What does the author intend to tell us?
A. Far - sighted thinking matters to humans.
B. Humans tend to make long - term sacrifices.
C. Current policies facilitate future decision - making.
D. Bias towards the present helps reduce near - term desires.
答案:
28.D 推理判断题 【定位句】①The historian Francis Cole argues that the West has entered a period where “only the present exists, a present characterised at once by the cruelty of the instant and by the boredom of an unending now”.(第一段最后一句) 译文:历史学家Francis Cole称,西方已经进入了一个“只有现在存在(现在论)的时代,这个现在既具有瞬间的残酷又具有永恒的无聊”。 ②It has been proved that people have a bias(偏向) towards the present, focusing on loud attractions in the moment at the expense of the health, well-being and financial stability of their future selves or community.(第二段第一句) 译文:事实证明,人们偏向于当下,专注于当下备受瞩目的具有吸引力的事物,(而)牺牲了未来自己或社会的健康、幸福和金融稳定。 【解析】根据定位句可推知,作者引用Francis Cole的话主要是为了强调人们只关注眼前的利益,而忽视长远发展这一社会问题。故选D。 29.C 推理判断题 【定位句】Indeed, when it comes to environmental transformations, we can develop a form of collective “poor memory”, and each new generation can believe the state of affairs they encounter is nothing out of the ordinary. Older people today, for example, can remember a time with insect-covered car windscreens after long drives. Children, on the other hand, have no idea that insect population has dropped dramatically.(第四段最后三句) 译文:的确,就环境变化而言,我们可能出现集体“健忘”的状态,每一代人可能都认为他们遇到的事情并没有什么不同寻常之处。比如,今天的老年人还记得长途驾驶后汽车挡风玻璃上爬满了昆虫的情景。另一方面,孩子们却不知道昆虫的数量已经急剧下降。 【解析】根据最后一段尤其是定位句可推知,人类的大脑不善于留意缓慢的变化。故选C。 30.A 推理判断题 【定位句】①In recent years, researchers from diverse fields have agreed that short-termism is now a significant problem in industrialised societies. The inability to engage with longer-term causes and consequences leads to some of the world's most serious problems:climate change, biodiversity collapse, and more. (第一段第一、二句) 译文:近年来,不同领域的研究人员(一致)认为,短期行为现在是工业化社会的一个显著问题。未能处理长期以来(问题)产生的原因及其后果导致了世界上最严重的一些问题:气候变化、生物多样性崩溃等等。 ②Another is that loud and urgent matters are given too much importance, making people ignore longer-term trends that arguably matter more.(第三段倒数第二句) 译文:另一个原因是人类过于重视备受瞩目和十万火急的事情,使得他们忽视了可以说更重要的长期趋势。 【解析】根据全文内容尤其是定位句可推知,作者想告诉我们深思远虑对人类来说很重要。故选A。 【长难句分析】It has been proved that people have a bias(偏向) towards the present, focusing on loud attractions in the moment at the expense of the health, well-being and financial stability of their future selves or community.(第二段第一句) 分析:本句是一个主从复合句。It作形式主语,that引导主语从句。 译文:事实证明,人们偏向于当下,专注于当下备受瞩目的具有吸引力的事物,(而)牺牲了未来自己或社会的健康、幸福和金融稳定。 【词汇积累】short-termism n. 短期行为 significant adj. 重大的,值得注意的,显著的 collapse n. 崩溃,瓦解 urgent adj. 紧急的 【常见搭配】be blamed on 被归咎于 【一词多义】cause(第一段第二句) (1)n. 原因,起因·There was discussion about the fire and its likely cause.(人们)对那场火灾及其可能的起因进行了讨论。 (2)n.(支持或为之奋斗的)事业,目标,理想·Animal welfare campaigners raised $ 70 000 for their cause last year. 动物保护主义者去年为保护动物募集了7万美金。 (3)v. 使发生,造成,引起·Are you causing trouble again? 你又在惹麻烦吗? D 体裁:说明文 主题语境:人与社会——社会进步与人类文明——“人工生命” 【文章大意】文章主要介绍了“人工生命”的含义、局限性、可能的回报及未来前景。 【语篇结构】 |结构划分|具体信息| |--|--| |第一段|引出话题:人工生命| |第二段—第四段|“人工生命”的局限性及其可能带来的回报| |第五段|“人工生命”的崛起是不可避免的|
查看更多完整答案,请扫码查看