2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第227页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
B
I'm an 18 - year - old pre - medical student, tall and good - looking, with two short story books and quite a number of essays to my credit. Why am I singing such praises of myself? Just to explain that the attainment of self - pride comes from a great deal of self - love, and to attain it, one must first learn to accept oneself as one is. That was where my struggle began.
Born and raised in Africa, I had always taken my African origin as a burden. My self - dislike was further fueled when my family had to relocate to Norway, where I attended a high school. Compared to all the white girls around me, with their golden hair and delicate lips, I, a black girl, had curly hair and full, red lips. My nose often had a thin sheet of sweat on it, whatever the weather was. I just wanted to bury myself in my shell crying “I'm so different!”
What also contributed to my self - dislike was my occasional stuttering (口吃), which had weakened my self - confidence. It always stood between me and any fine opportunity. I'd taken it as an excuse to avoid any public speaking sessions, and unknowingly let it rule over me.
Fortunately, as I grew older, there came a turning point. One day a white girl caught my eye on the school bus when she suddenly turned back. To my astonishment, she had a thin sheet of sweat on her nose too, and it was in November! “Wow,” I whispered to myself, “this isn't a genetic(遗传的) disorder after all. It's perfectly normal.” Days later, my life took another twist(转折). Searching the Internet for stuttering cures, I accidentally learned that such famous people as Isaac Newton and Winston Churchill also stuttered. I was greatly relieved and then an idea suddenly hit me—if I'm smart, I shouldn't allow my stuttering to stand between me and my success.
Another boost to my self - confidence came days later as I was watching the news about Oprah Winfrey, the famous talkshow host and writer—she's black too! Whenever I think of her story and my former dislike of my color, I'm practically filled with shame.
Today, I've grown to accept what I am with pride; it simply gives me a feeling of uniqueness. The idea of self - love has taken on a whole new meaning for me: there's always something fantastic about us, and what we need to do is learn to appreciate it.
41. What affected the author's adjustment to her school life in Norway?
A. Her appearance.
B. Social discrimination.
C. Her changing emotions.
D. The climate in Norway.
42. What did the author's occasional stuttering bring about according to Paragraph 3?
A. Her lack of self - confidence.
B. Her loss of interest in school.
C. Her unwillingness to greet her classmates.
D. Her desire for chances to improve herself.
43. How did the author feel on noticing the similarity between her and the girl on the bus?
A. Blessed and proud.
B. Confused and afraid.
C. Amazed and relieved.
D. Shocked and ashamed.
44. What lesson did the author learn from the cases of Newton and Churchill?
A. Great minds speak alike.
B. Stuttering is no barrier to success.
C. Wisdom counts more than hard work.
D. Famous people can't live with their weaknesses.
45. What can best summarize the message contained in the passage?
A. Pride comes before a fall.
B. Where there is a will, there is a way.
C. Self - acceptance is based on the love for oneself.
D. Self - love is key to the attainment of self - pride.
I'm an 18 - year - old pre - medical student, tall and good - looking, with two short story books and quite a number of essays to my credit. Why am I singing such praises of myself? Just to explain that the attainment of self - pride comes from a great deal of self - love, and to attain it, one must first learn to accept oneself as one is. That was where my struggle began.
Born and raised in Africa, I had always taken my African origin as a burden. My self - dislike was further fueled when my family had to relocate to Norway, where I attended a high school. Compared to all the white girls around me, with their golden hair and delicate lips, I, a black girl, had curly hair and full, red lips. My nose often had a thin sheet of sweat on it, whatever the weather was. I just wanted to bury myself in my shell crying “I'm so different!”
What also contributed to my self - dislike was my occasional stuttering (口吃), which had weakened my self - confidence. It always stood between me and any fine opportunity. I'd taken it as an excuse to avoid any public speaking sessions, and unknowingly let it rule over me.
Fortunately, as I grew older, there came a turning point. One day a white girl caught my eye on the school bus when she suddenly turned back. To my astonishment, she had a thin sheet of sweat on her nose too, and it was in November! “Wow,” I whispered to myself, “this isn't a genetic(遗传的) disorder after all. It's perfectly normal.” Days later, my life took another twist(转折). Searching the Internet for stuttering cures, I accidentally learned that such famous people as Isaac Newton and Winston Churchill also stuttered. I was greatly relieved and then an idea suddenly hit me—if I'm smart, I shouldn't allow my stuttering to stand between me and my success.
Another boost to my self - confidence came days later as I was watching the news about Oprah Winfrey, the famous talkshow host and writer—she's black too! Whenever I think of her story and my former dislike of my color, I'm practically filled with shame.
Today, I've grown to accept what I am with pride; it simply gives me a feeling of uniqueness. The idea of self - love has taken on a whole new meaning for me: there's always something fantastic about us, and what we need to do is learn to appreciate it.
41. What affected the author's adjustment to her school life in Norway?
A. Her appearance.
B. Social discrimination.
C. Her changing emotions.
D. The climate in Norway.
42. What did the author's occasional stuttering bring about according to Paragraph 3?
A. Her lack of self - confidence.
B. Her loss of interest in school.
C. Her unwillingness to greet her classmates.
D. Her desire for chances to improve herself.
43. How did the author feel on noticing the similarity between her and the girl on the bus?
A. Blessed and proud.
B. Confused and afraid.
C. Amazed and relieved.
D. Shocked and ashamed.
44. What lesson did the author learn from the cases of Newton and Churchill?
A. Great minds speak alike.
B. Stuttering is no barrier to success.
C. Wisdom counts more than hard work.
D. Famous people can't live with their weaknesses.
45. What can best summarize the message contained in the passage?
A. Pride comes before a fall.
B. Where there is a will, there is a way.
C. Self - acceptance is based on the love for oneself.
D. Self - love is key to the attainment of self - pride.
答案:
41.A 细节理解题 [定位句]My self - dislike was further fueled when my family had to relocate to Norway, where I attended a high school. Compared to all the white girls around me, with their golden hair and delicate lips, I, a black girl, had curly hair and full, red lips. My nose often had a thin sheet of sweat on it, whatever the weather was. I just wanted to bury myself in my shell crying “I'm so different!”(第二段第二至五句)
译文:当我家不得不搬到挪威,我在那里上高中时,我的自我厌恶进一步加剧了。我周围所有的白人女孩都有着金色头发和精致的嘴唇,而我,一个黑人女孩,有着卷曲的头发和厚厚的红唇。无论天气如何,我的鼻子上经常有一层薄薄的汗水。我只想把自己埋在壳里哭喊“我太不一样了!”
[解析]根据定位句可知,作者的外表影响了她适应挪威的学校生活。故选A。
42.A 细节理解题 [定位句]What also contributed to my self - dislike was my occasional stuttering(口吃), which had weakened my self - confidence.(第三段第一句)
译文:导致我自我厌恶的还有我偶尔的口吃,这削弱了我的自信心。
[解析]根据定位句可知,作者偶尔的口吃导致她缺乏自信。故选A。
43.C 推理判断题 [定位句]To my astonishment, she had a thin sheet of sweat on her nose too, and it was in November! “Wow,” I whispered to myself, “this isn't a genetic(遗传的) disorder after all. It's perfectly normal.”(第四段第三至五句)
译文:令我惊讶的是,她的鼻子上也有一层薄薄的汗水,而且那时是十一月!我低声对自己说:“哇,这终归不是遗传疾病。这完全正常。”
[解析]根据定位句可推知,作者在公共汽车上注意到自己与那个女孩的相似之处后感到惊讶和释然。故选C。
44.B 细节理解题 [定位句]Searching the Internet for stuttering cures, I accidentally learned that such famous people as Isaac Newton and Winston Churchill also stuttered. I was greatly relieved and then an idea suddenly hit me—if I'm smart, I shouldn't allow my stuttering to stand between me and my success.(第四段最后两句)
译文:在互联网上搜索口吃的治疗方法时,我偶然了解到Isaac Newton和Winston Churchill等名人也口吃。我如释重负,然后突然有了一个想法——如果我聪明,我不应该让我的口吃阻碍我的成功。
[解析]根据定位句可知,作者从Newton和Churchill的情况中明白了口吃不是成功的障碍。故选B。
45.D 主旨大意题 [定位句]Just to explain that the attainment of self - pride comes from a great deal of self - love, and to attain it, one must first learn to accept oneself as one is.(第一段第三句)
译文:(“我”这样做)只是为了解释自尊的获得来源于大量的自爱,而要获得它(自爱),一个人必须首先学会接受自己本来的样子。
[解析]通读全文尤其是定位句可知,本文主要讲述了作者在成长经历中的感悟:自爱是获得自尊的关键。故选D。
译文:当我家不得不搬到挪威,我在那里上高中时,我的自我厌恶进一步加剧了。我周围所有的白人女孩都有着金色头发和精致的嘴唇,而我,一个黑人女孩,有着卷曲的头发和厚厚的红唇。无论天气如何,我的鼻子上经常有一层薄薄的汗水。我只想把自己埋在壳里哭喊“我太不一样了!”
[解析]根据定位句可知,作者的外表影响了她适应挪威的学校生活。故选A。
42.A 细节理解题 [定位句]What also contributed to my self - dislike was my occasional stuttering(口吃), which had weakened my self - confidence.(第三段第一句)
译文:导致我自我厌恶的还有我偶尔的口吃,这削弱了我的自信心。
[解析]根据定位句可知,作者偶尔的口吃导致她缺乏自信。故选A。
43.C 推理判断题 [定位句]To my astonishment, she had a thin sheet of sweat on her nose too, and it was in November! “Wow,” I whispered to myself, “this isn't a genetic(遗传的) disorder after all. It's perfectly normal.”(第四段第三至五句)
译文:令我惊讶的是,她的鼻子上也有一层薄薄的汗水,而且那时是十一月!我低声对自己说:“哇,这终归不是遗传疾病。这完全正常。”
[解析]根据定位句可推知,作者在公共汽车上注意到自己与那个女孩的相似之处后感到惊讶和释然。故选C。
44.B 细节理解题 [定位句]Searching the Internet for stuttering cures, I accidentally learned that such famous people as Isaac Newton and Winston Churchill also stuttered. I was greatly relieved and then an idea suddenly hit me—if I'm smart, I shouldn't allow my stuttering to stand between me and my success.(第四段最后两句)
译文:在互联网上搜索口吃的治疗方法时,我偶然了解到Isaac Newton和Winston Churchill等名人也口吃。我如释重负,然后突然有了一个想法——如果我聪明,我不应该让我的口吃阻碍我的成功。
[解析]根据定位句可知,作者从Newton和Churchill的情况中明白了口吃不是成功的障碍。故选B。
45.D 主旨大意题 [定位句]Just to explain that the attainment of self - pride comes from a great deal of self - love, and to attain it, one must first learn to accept oneself as one is.(第一段第三句)
译文:(“我”这样做)只是为了解释自尊的获得来源于大量的自爱,而要获得它(自爱),一个人必须首先学会接受自己本来的样子。
[解析]通读全文尤其是定位句可知,本文主要讲述了作者在成长经历中的感悟:自爱是获得自尊的关键。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看