2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第203页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
C
Can a small group of drones(无人机) guarantee the safety and reliability of railways and, at the same time, help railway operators save billions of euros each year? That is the very likely future of applying today’s “eyes in the sky” technology to making sure that the millions of kilometres of rail tracks and infrastructure(基础设施) worldwide are safe for trains on a 24/7 basis.
Drones are already being used to examine high - tension electrical lines. They could do precisely the same thing to inspect railway lines and other vital aspects of rail infrastructure such as the correct position of railway tracks and switching points. The more regularly they can be inspected, the more railway safety, reliability and on - time performance will be improved. Costs would be cut and operations would be more efficient(高效) across the board.
That includes huge savings in maintenance costs and better protection of railway personnel safety. It is calculated that European railways alone spend approximately 20 billion euros a year on maintenance, including sending maintenance staff, often at night, to inspect and repair the rail infrastructure. That can be dangerous work that could be avoided with drones assisting the crews’ efforts.
By using the latest technologies, drones could also start providing higher - value services for railways, detecting faults in the rail or switches, before they can cause any safety problems. To perform these tasks, drones for rail don’t need to be flying overhead. Engineers are now working on a new concept: the rail drones of the future. They will be moving on the track ahead of the train, and programmed to run autonomously. Very small drones with advanced sensors and AI and travelling ahead of the train could guide it like a co - pilot. With their ability to see ahead, they could signal any problem, so that fast - moving trains would be able to react in time.
28. What makes the application of drones to rail lines possible?
A. The use of drones in checking on power lines.
B. Drones’ ability to work at high altitudes.
C. The reduction of cost in designing drones.
D. Drones’ reliable performance in remote areas.
29. What does “maintenance” underlined in Paragraph 3 refer to?
A. Personnel safety.
B. Assistance from drones.
C. Inspection and repair.
D. Construction of infrastructure.
30. What function is expected of the rail drones?
A. To provide early warning.
B. To make trains run automatically.
C. To earn profits for the crews.
D. To accelerate transportation.
31. Which is the most suitable title for the text?
A. What Faults Can Be Detected with Drones
B. How Production of Drones Can Be Expanded
C. What Difficulty Drone Development Will Face
D. How Drones Will Change the Future of Railways
Can a small group of drones(无人机) guarantee the safety and reliability of railways and, at the same time, help railway operators save billions of euros each year? That is the very likely future of applying today’s “eyes in the sky” technology to making sure that the millions of kilometres of rail tracks and infrastructure(基础设施) worldwide are safe for trains on a 24/7 basis.
Drones are already being used to examine high - tension electrical lines. They could do precisely the same thing to inspect railway lines and other vital aspects of rail infrastructure such as the correct position of railway tracks and switching points. The more regularly they can be inspected, the more railway safety, reliability and on - time performance will be improved. Costs would be cut and operations would be more efficient(高效) across the board.
That includes huge savings in maintenance costs and better protection of railway personnel safety. It is calculated that European railways alone spend approximately 20 billion euros a year on maintenance, including sending maintenance staff, often at night, to inspect and repair the rail infrastructure. That can be dangerous work that could be avoided with drones assisting the crews’ efforts.
By using the latest technologies, drones could also start providing higher - value services for railways, detecting faults in the rail or switches, before they can cause any safety problems. To perform these tasks, drones for rail don’t need to be flying overhead. Engineers are now working on a new concept: the rail drones of the future. They will be moving on the track ahead of the train, and programmed to run autonomously. Very small drones with advanced sensors and AI and travelling ahead of the train could guide it like a co - pilot. With their ability to see ahead, they could signal any problem, so that fast - moving trains would be able to react in time.
28. What makes the application of drones to rail lines possible?
A. The use of drones in checking on power lines.
B. Drones’ ability to work at high altitudes.
C. The reduction of cost in designing drones.
D. Drones’ reliable performance in remote areas.
29. What does “maintenance” underlined in Paragraph 3 refer to?
A. Personnel safety.
B. Assistance from drones.
C. Inspection and repair.
D. Construction of infrastructure.
30. What function is expected of the rail drones?
A. To provide early warning.
B. To make trains run automatically.
C. To earn profits for the crews.
D. To accelerate transportation.
31. Which is the most suitable title for the text?
A. What Faults Can Be Detected with Drones
B. How Production of Drones Can Be Expanded
C. What Difficulty Drone Development Will Face
D. How Drones Will Change the Future of Railways
答案:
28.A 细节理解题 [定位句]Drones are already being used to examine high - tension electrical lines. (第二段第一句)
译文:无人机已被用于检查高压电线。
[解析]根据第二段内容尤其是定位句可知,无人机在检查电线方面的应用使得无人机在铁路上的应用成为可能。故选A。
29.C 词义猜测题 [解析]根据第三段第二句中的“to inspect and repair the rail infrastructure”可推知,画线词所在句表示那包括大幅节省检修成本和更好地保护铁路人员的安全。因此,画线词maintenance应意为“检查和维修”,与C项意思相近。故选C。
30.A 推理判断题 [定位句]①By using the latest technologies, drones could also start providing higher - value services for railways, detecting faults in the rail or switches, before they can cause any safety problems. (最后一段第一句)
译文:通过使用最新技术,无人机还可以开始为铁路提供更高价值的服务,在铁路或道岔造成安全问题之前就能检测到故障。
②With their ability to see ahead, they could signal any problem, so that fast - moving trains would be able to react in time. (最后一段最后一句)
译文:凭借它们的前瞻能力,它们可以发出任何问题的信号,以便快速行驶的火车能够及时做出反应。
[解析]根据定位句可推知,轨道无人机有望提供预先警报。故选A。
31.D 标题概括题 [定位句]That is the very likely future of applying today's “eyes in the sky” technology to making sure that the millions of kilometres of rail tracks and infrastructure(基础设施) worldwide are safe for trains on 24/7 basis. (第一段第二句)
译文:这就是应用当今“天空之眼”技术来确保全球数百万千米的铁路轨道和基础设施在全天候运行的列车安全的极有可能的未来。
[解析]通读全文内容尤其是定位句可知,本文介绍了无人机的应用将会改变铁路的未来。D项概括了本文的主旨,适合做本文的标题。故选D。
[词汇积累]reliability n. 可靠性 precisely adv. 准确地 assist v. 帮助
译文:无人机已被用于检查高压电线。
[解析]根据第二段内容尤其是定位句可知,无人机在检查电线方面的应用使得无人机在铁路上的应用成为可能。故选A。
29.C 词义猜测题 [解析]根据第三段第二句中的“to inspect and repair the rail infrastructure”可推知,画线词所在句表示那包括大幅节省检修成本和更好地保护铁路人员的安全。因此,画线词maintenance应意为“检查和维修”,与C项意思相近。故选C。
30.A 推理判断题 [定位句]①By using the latest technologies, drones could also start providing higher - value services for railways, detecting faults in the rail or switches, before they can cause any safety problems. (最后一段第一句)
译文:通过使用最新技术,无人机还可以开始为铁路提供更高价值的服务,在铁路或道岔造成安全问题之前就能检测到故障。
②With their ability to see ahead, they could signal any problem, so that fast - moving trains would be able to react in time. (最后一段最后一句)
译文:凭借它们的前瞻能力,它们可以发出任何问题的信号,以便快速行驶的火车能够及时做出反应。
[解析]根据定位句可推知,轨道无人机有望提供预先警报。故选A。
31.D 标题概括题 [定位句]That is the very likely future of applying today's “eyes in the sky” technology to making sure that the millions of kilometres of rail tracks and infrastructure(基础设施) worldwide are safe for trains on 24/7 basis. (第一段第二句)
译文:这就是应用当今“天空之眼”技术来确保全球数百万千米的铁路轨道和基础设施在全天候运行的列车安全的极有可能的未来。
[解析]通读全文内容尤其是定位句可知,本文介绍了无人机的应用将会改变铁路的未来。D项概括了本文的主旨,适合做本文的标题。故选D。
[词汇积累]reliability n. 可靠性 precisely adv. 准确地 assist v. 帮助
查看更多完整答案,请扫码查看