2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第327页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
D
Art is everywhere. Any public space has been carefully designed by an artistic mind to be both functional and beautiful. Why, then, is art still so widely considered to be “the easy subject” at school, insignificant to wider society, a waste of time and effort?
Art can connect culture with commercial products in a way that not many other things can; art generates money and holds significant emotional and cultural value within communities. When people attend a concert, they are paying for music, sure, maybe even hotel rooms, meals, and transport, but they also gain an incredible experience, a unique atmosphere and a memory that will go through the rest of their lives. People don't just want material things anymore, they want to experience life—the arts are a perfect crossover (交迭) between culture and commerce.
Furthermore, the arts can bring communities together, reducing loneliness and making people feel safer. Social bonds are created among individuals when they share their arts experiences through reflection and discussion, and their expression of common values through artworks in honour of events significant to a nation's experience.
The arts clearly have a pretty positive impact on physical and psychological health. It is found that people who frequent cultural places or participate in artistic events are more likely to gain good health compared to those who do not; more engagement with the arts is linked to a higher level of people's wellbeing. The Royal Society of Public Health discovered that music and art, when used in hospitals, help to improve the conditions of patients by reducing stress, anxiety and blood pressure.
Children who are involved with the arts make greater achievements in their education: those engaged with drama have greater literary ability while others taking part in musical practice exhibit greater skills in math and languages. Kids with preference for the arts have a greater chance of finding employment in the future. Participating in the arts is essential for child development; encouraging children to express themselves in constructive ways could help to form healthy emotional responses in later life.
Vital to human life, art is celebrated and used by nations across the world for various purposes. Life without art would be boring and dead still, for art is a part of what makes us human.
51.Art products differ from most other commercial products because ________.
A. most people purchase them for collection
B. they are more expensive and less accessible
C. they have both commercial and cultural values
D. their prices may climb up as time passes
52.By sharing their arts experiences, community members can ________.
A. keep the community safe from illnesses
B. develop a stronger tie between them
C. learn to appreciate their own works of art
D. offer honourable solutions to their problems
53.What can we learn about people who are involved in artistic activities?
A. They enjoy better living conditions.
B. They like to compare themselves with others.
C. They are particularly good at both music and art.
D. They tend to be healthier physically and mentally.
54.How does kids' engagement with the arts benefit them?
A. It promotes their academic performance and emotional growth.
B. It gives them more confidence in exhibiting their learning skills.
C. It inspires their creativity in designing their future career.
D. It helps to make responsible people out of them.
55.What is the best title for this passage?
A. How Art Cures Our Hearts
B. Art: A Blessing to Humankind
C. How Art Benefits Communities
D. Art: A Bridge Between Cultures
Art is everywhere. Any public space has been carefully designed by an artistic mind to be both functional and beautiful. Why, then, is art still so widely considered to be “the easy subject” at school, insignificant to wider society, a waste of time and effort?
Art can connect culture with commercial products in a way that not many other things can; art generates money and holds significant emotional and cultural value within communities. When people attend a concert, they are paying for music, sure, maybe even hotel rooms, meals, and transport, but they also gain an incredible experience, a unique atmosphere and a memory that will go through the rest of their lives. People don't just want material things anymore, they want to experience life—the arts are a perfect crossover (交迭) between culture and commerce.
Furthermore, the arts can bring communities together, reducing loneliness and making people feel safer. Social bonds are created among individuals when they share their arts experiences through reflection and discussion, and their expression of common values through artworks in honour of events significant to a nation's experience.
The arts clearly have a pretty positive impact on physical and psychological health. It is found that people who frequent cultural places or participate in artistic events are more likely to gain good health compared to those who do not; more engagement with the arts is linked to a higher level of people's wellbeing. The Royal Society of Public Health discovered that music and art, when used in hospitals, help to improve the conditions of patients by reducing stress, anxiety and blood pressure.
Children who are involved with the arts make greater achievements in their education: those engaged with drama have greater literary ability while others taking part in musical practice exhibit greater skills in math and languages. Kids with preference for the arts have a greater chance of finding employment in the future. Participating in the arts is essential for child development; encouraging children to express themselves in constructive ways could help to form healthy emotional responses in later life.
Vital to human life, art is celebrated and used by nations across the world for various purposes. Life without art would be boring and dead still, for art is a part of what makes us human.
51.Art products differ from most other commercial products because ________.
A. most people purchase them for collection
B. they are more expensive and less accessible
C. they have both commercial and cultural values
D. their prices may climb up as time passes
52.By sharing their arts experiences, community members can ________.
A. keep the community safe from illnesses
B. develop a stronger tie between them
C. learn to appreciate their own works of art
D. offer honourable solutions to their problems
53.What can we learn about people who are involved in artistic activities?
A. They enjoy better living conditions.
B. They like to compare themselves with others.
C. They are particularly good at both music and art.
D. They tend to be healthier physically and mentally.
54.How does kids' engagement with the arts benefit them?
A. It promotes their academic performance and emotional growth.
B. It gives them more confidence in exhibiting their learning skills.
C. It inspires their creativity in designing their future career.
D. It helps to make responsible people out of them.
55.What is the best title for this passage?
A. How Art Cures Our Hearts
B. Art: A Blessing to Humankind
C. How Art Benefits Communities
D. Art: A Bridge Between Cultures
答案:
51.C 细节理解题 【定位句】Art can connect culture with commercial products in a way that not many other things can; art generates money and holds significant emotional and cultural value within communities.(第二段第一句)
译文:艺术可以以某种方式将文化和商业产品联系起来,这是其他很多东西无法做到的;艺术能产生金钱,并在社区内产生重要的情感和文化价值。
【解析】根据定位句可知,艺术产品不同于大多数其他商业产品是因为艺术产品有商业价值和文化价值。故选C。
52.B 推理判断题 【解析】通读第三段内容尤其是最后一句“Social bonds are created among individuals when they share their arts experiences through reflection and discussion, and their expression of common values through artworks in honour of events significant to a nation's experience.”可知,当个体通过反思和讨论分享他们的艺术体验时,个体之间会形成社会纽带。由此可推知,社区成员通过分享他们的艺术体验可以在成员之间建立更紧密的联系。故选B。
53.D 推理判断题 【解析】根据第四段内容可知,艺术显然对人们的身心健康有着积极的影响。人们发现,与那些不经常去文化场所或参加艺术活动的人相比,经常去文化场所或参加艺术活动的人更健康;更多地接触艺术与人们更高水平的福祉息息相关。英国皇家公共卫生学会发现,当在医院里使用音乐和艺术时,(能够)通过减轻压力、焦虑和血压来帮助改善病人的状况。由此可推知,参与艺术活动的人的身心更健康。故选D。
54.A 推理判断题 【解析】根据第五段内容可知,参与艺术(活动)的孩子在他们的教育中会取得更大的成就:那些参与戏剧的孩子有更优异的文学能力,而参与音乐练习的孩子在数学和语言方面表现出了更强的技能。喜欢艺术的孩子未来找到工作的机会更大。参与艺术(活动)对儿童的发展至关重要;鼓励孩子们以建设性的方式表达自己能帮助他们在以后的生活中建立健康的情感反应。由此可推知,参与艺术活动能够提高孩子们的学习成绩并促进情感成长。故选A。
55.B 标题概括题 【解析】通读全文可知,文章主要介绍了艺术给人们带来的好处。因此,B项“艺术:人类的福祉”概括了文章大意,是本文的最佳标题。故选B。
译文:艺术可以以某种方式将文化和商业产品联系起来,这是其他很多东西无法做到的;艺术能产生金钱,并在社区内产生重要的情感和文化价值。
【解析】根据定位句可知,艺术产品不同于大多数其他商业产品是因为艺术产品有商业价值和文化价值。故选C。
52.B 推理判断题 【解析】通读第三段内容尤其是最后一句“Social bonds are created among individuals when they share their arts experiences through reflection and discussion, and their expression of common values through artworks in honour of events significant to a nation's experience.”可知,当个体通过反思和讨论分享他们的艺术体验时,个体之间会形成社会纽带。由此可推知,社区成员通过分享他们的艺术体验可以在成员之间建立更紧密的联系。故选B。
53.D 推理判断题 【解析】根据第四段内容可知,艺术显然对人们的身心健康有着积极的影响。人们发现,与那些不经常去文化场所或参加艺术活动的人相比,经常去文化场所或参加艺术活动的人更健康;更多地接触艺术与人们更高水平的福祉息息相关。英国皇家公共卫生学会发现,当在医院里使用音乐和艺术时,(能够)通过减轻压力、焦虑和血压来帮助改善病人的状况。由此可推知,参与艺术活动的人的身心更健康。故选D。
54.A 推理判断题 【解析】根据第五段内容可知,参与艺术(活动)的孩子在他们的教育中会取得更大的成就:那些参与戏剧的孩子有更优异的文学能力,而参与音乐练习的孩子在数学和语言方面表现出了更强的技能。喜欢艺术的孩子未来找到工作的机会更大。参与艺术(活动)对儿童的发展至关重要;鼓励孩子们以建设性的方式表达自己能帮助他们在以后的生活中建立健康的情感反应。由此可推知,参与艺术活动能够提高孩子们的学习成绩并促进情感成长。故选A。
55.B 标题概括题 【解析】通读全文可知,文章主要介绍了艺术给人们带来的好处。因此,B项“艺术:人类的福祉”概括了文章大意,是本文的最佳标题。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看