2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第205页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
D
The Government’s sugar tax on soft drinks has brought in half as much money as Ministers first predicted it would generate, the first official data on the policy has shown.
First announced in April, 2016, the tax which applies to soft drinks containing more than 5g of sugar per 100ml, was introduced to help reduce childhood obesity(肥胖). It is believed that today’s children and teenagers are consuming three times the recommended level of sugar, putting them at a higher risk of the disease.
Initially the sugar tax was expected to make £520m a year for the Treasury. However, data of the first six months showed it would make less than half this amount. At present it is expected to generate £240m for the year ending in April 2019, which will go to school sports.
It comes after more than half of soft drinks sold in shops have had their sugar levels cut by manufacturers(制造商) so they can avoid paying the tax. Drinks now contain 45 million fewer kilos of sugar as a result of manufacturers’ efforts to avoid the charge, according to Treasury figures. Since April drinks companies have been forced to pay between 18p and 24p for every litre of sugary drink they produce or import, depending on the sugar content.
However, some high sugar brands, like Classic Coca Cola, have accepted the sugar tax and are refusing to change for fear of upsetting consumers. Fruit juices, milk - based drinks and most alcoholic drinks are free of the tax, as are small companies manufacturing fewer than 1m litres per year.
Today’s figures, according to one government official, show the positive influence the sugar tax is having by raising millions of pounds for sports facilities(设施) and healthier eating in schools. Helping the next generation to have a healthy and active childhood is of great importance, and the industry is playing its part.
32. Why was the sugar tax introduced?
A. To collect money for schools.
B. To improve the quality of drinks.
C. To protect children’s health.
D. To encourage research in education.
33. How did some drinks companies respond to the sugar tax?
A. They turned to overseas markets.
B. They raised the prices of their products.
C. They cut down on their production.
D. They reduced their products’ sugar content.
34. From which of the following is the sugar tax collected?
A. Most alcoholic drinks.
B. Milk - based drinks.
C. Fruit juices.
D. Classic Coke.
35. What can be inferred about the adoption of the sugar tax policy?
A. It is a short - sighted decision.
B. It is a success story.
C. It benefits manufacturers.
D. It upsets customers.
The Government’s sugar tax on soft drinks has brought in half as much money as Ministers first predicted it would generate, the first official data on the policy has shown.
First announced in April, 2016, the tax which applies to soft drinks containing more than 5g of sugar per 100ml, was introduced to help reduce childhood obesity(肥胖). It is believed that today’s children and teenagers are consuming three times the recommended level of sugar, putting them at a higher risk of the disease.
Initially the sugar tax was expected to make £520m a year for the Treasury. However, data of the first six months showed it would make less than half this amount. At present it is expected to generate £240m for the year ending in April 2019, which will go to school sports.
It comes after more than half of soft drinks sold in shops have had their sugar levels cut by manufacturers(制造商) so they can avoid paying the tax. Drinks now contain 45 million fewer kilos of sugar as a result of manufacturers’ efforts to avoid the charge, according to Treasury figures. Since April drinks companies have been forced to pay between 18p and 24p for every litre of sugary drink they produce or import, depending on the sugar content.
However, some high sugar brands, like Classic Coca Cola, have accepted the sugar tax and are refusing to change for fear of upsetting consumers. Fruit juices, milk - based drinks and most alcoholic drinks are free of the tax, as are small companies manufacturing fewer than 1m litres per year.
Today’s figures, according to one government official, show the positive influence the sugar tax is having by raising millions of pounds for sports facilities(设施) and healthier eating in schools. Helping the next generation to have a healthy and active childhood is of great importance, and the industry is playing its part.
32. Why was the sugar tax introduced?
A. To collect money for schools.
B. To improve the quality of drinks.
C. To protect children’s health.
D. To encourage research in education.
33. How did some drinks companies respond to the sugar tax?
A. They turned to overseas markets.
B. They raised the prices of their products.
C. They cut down on their production.
D. They reduced their products’ sugar content.
34. From which of the following is the sugar tax collected?
A. Most alcoholic drinks.
B. Milk - based drinks.
C. Fruit juices.
D. Classic Coke.
35. What can be inferred about the adoption of the sugar tax policy?
A. It is a short - sighted decision.
B. It is a success story.
C. It benefits manufacturers.
D. It upsets customers.
答案:
32.C 细节理解题 [定位句]First announced in April, 2016, the tax which applies to soft drinks containing more than 5g of sugar per 100ml, was introduced to help reduce childhood obesity(肥胖). (第二段第一句)
译文:2016年4月首次宣布了该税适用于每100毫升含糖超过5克的软饮料,旨在帮助减少儿童肥胖。
[解析]根据定位句可知,征收糖税的目的是保护儿童的健康。故选C。
33.D 细节理解题 [定位句]It comes after more than half of soft drinks sold in shops have had their sugar levels cut by manufacturers(制造商) so they can avoid paying the tax. (第四段第一句)
译文:此前,制造商已经降低了商店中销售的一半以上的软饮料的含糖量,以避免纳税。
[解析]根据定位句可知,一些饮料公司降低了其产品的含糖量以应对糖税。故选D。
34.D 细节理解题 [定位句]However, some high sugar brands, like Classic Coca Cola, have accepted the sugar tax and are refusing to change for fear of upsetting consumers. (第五段第一句)
译文:然而,一些高糖品牌,如经典可口可乐,已经接受了糖税,并拒绝改变,以免惹恼消费者。
[解析]根据定位句可知,经典可口可乐缴纳糖税。故选D。
35.B 推理判断题 [解析]根据最后一段第一句“Today's figures, according to one government official, show the positive influence the sugar tax is having by raising millions of pounds for sports facilities(设施) and healthier eating in schools.”可知,据一位政府官员称,今天的数据显示了糖税通过为体育设施和校内更健康的饮食筹集数百万英镑所产生的积极影响。由此可推知,糖税政策的施行是成功的。故选B。
译文:2016年4月首次宣布了该税适用于每100毫升含糖超过5克的软饮料,旨在帮助减少儿童肥胖。
[解析]根据定位句可知,征收糖税的目的是保护儿童的健康。故选C。
33.D 细节理解题 [定位句]It comes after more than half of soft drinks sold in shops have had their sugar levels cut by manufacturers(制造商) so they can avoid paying the tax. (第四段第一句)
译文:此前,制造商已经降低了商店中销售的一半以上的软饮料的含糖量,以避免纳税。
[解析]根据定位句可知,一些饮料公司降低了其产品的含糖量以应对糖税。故选D。
34.D 细节理解题 [定位句]However, some high sugar brands, like Classic Coca Cola, have accepted the sugar tax and are refusing to change for fear of upsetting consumers. (第五段第一句)
译文:然而,一些高糖品牌,如经典可口可乐,已经接受了糖税,并拒绝改变,以免惹恼消费者。
[解析]根据定位句可知,经典可口可乐缴纳糖税。故选D。
35.B 推理判断题 [解析]根据最后一段第一句“Today's figures, according to one government official, show the positive influence the sugar tax is having by raising millions of pounds for sports facilities(设施) and healthier eating in schools.”可知,据一位政府官员称,今天的数据显示了糖税通过为体育设施和校内更健康的饮食筹集数百万英镑所产生的积极影响。由此可推知,糖税政策的施行是成功的。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看