2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语》

第231页
D
Ralph Emerson once said that the purpose of life is not to be happy, but to be useful, to be loving, to make some difference in the world. While we appreciate such words of wisdom, we rarely try to follow them in our lives.

Most people prefer to live a good life themselves, ignoring their responsibilities for the world. This narrow perception of a good life may provide short - term benefits, but is sure to lead to long - term harm and suffering. A good life based on comfort and luxury may eventually lead to more pain because we spoil our health and even our character, principles, ideals, and relationships.

What then, is the secret of a good life? A good life is a process, not a state of being; a direction, not a destination. We have to earn a good life by first serving others without any expectation in return because their happiness is the very source of our own happiness. More importantly, we must know ourselves inside out. Only when we examine ourselves deeply can we discover our abilities and recognize our limitations, and then work accordingly to create a better world.

The first requirement for a good life is having a loving heart. When we do certain right things merely as a duty, we find our job so tiresome that we'll soon burn out. However, when we do that same job out of love, we not only enjoy what we do, but also do it with an effortless feeling.

However, love alone is insufficient to lead a good life. Love sometimes blinds us to the reality. Consequently, our good intentions may not lead to good results. To achieve desired outcome, those who want to do good to others also need to equip themselves with accurate world knowledge. False knowledge is more dangerous than ignorance. If love is the engine of a car, knowledge is the steering wheel(方向盘). If the engine lacks power, the car can't move; if the driver loses control of the steering, a road accident probably occurs. Only with love in heart and the right knowledge in mind can we lead a good life.

With love and knowledge, we go all out to create a better world by doing good to others. When we see the impact of our good work on the world, we give meaning to our life and earn lasting joy and happiness.

51. What effect does the narrow perception of a good life have on us?
A. Making us simple - minded.
B. Making us short - sighted.
C. Leading us onto a busy road.
D. Keeping us from comfort and luxury.

52. According to the author, how can one gain true happiness?
A. Through maintaining good health.
B. By going through pain and suffering.
C. By recognizing one's abilities and limitations.
D. Through offering help much needed by others.

53. According to Paragraph 4, doing certain right things with a loving heart makes one ________.
A. less selfish
B. less annoying
C. more motivated
D. more responsible

54. In what case may good intentions fail to lead to desired results?
A. When we have wrong knowledge of the world.
B. When our love for the world is insufficient.
C. When we are insensitive to dangers in life.
D. When we stay blind to the reality.

55. According to Paragraph 5, life can be made truly good when ________.
A. inspired by love and guided by knowledge
B. directed by love and pushed by knowledge
C. purified by love and enriched by knowledge
D. promoted by love and defined by knowledge
答案: 51.B 推理判断题 [定位句]This narrow perception of a good life may provide short - term benefits, but is sure to lead to long - term harm and suffering.(第二段第二句)
译文:这种对美好生活的狭隘看法可能会带来短期的好处,但肯定会导致长期的伤害和痛苦。
[解析]根据定位句可推知,对美好生活的狭隘看法会让我们目光短浅。故选B。
52.D 细节理解题 [定位句]We have to earn a good life by first serving others without any expectation in return because their happiness is the very source of our own happiness.(第三段第三句)
译文:我们必须通过先为他人服务而不求任何回报来获得美好生活,因为他人的幸福正是我们自己幸福的源泉。
[解析]根据定位句可知,我们能够通过乐于助人、雪中送炭来获得真正的幸福。故选D。
53.C 推理判断题 [定位句]However, when we do that same job out of love, we not only enjoy what we do, but also do it with an effortless feeling.(第四段最后一句)
译文:然而,当我们出于热爱做同样的工作时,我们不仅会享受我们做的事情,而且做起来也毫不费力。
[解析]根据定位句可推知,满腔热情地去做某件事情时,人们会更加有动力。故选C。
54.A 细节理解题 [定位句]Consequently, our good intentions may not lead to good results. To achieve desired outcome, those who want to do good to others also need to equip themselves with accurate world knowledge. False knowledge is more dangerous than ignorance.(第五段第三至五句)
译文:因此,我们的好意可能不会带来好结果。为了达到预期的结果,那些想要为他人做好事的人也需要用准确的世界知识来装备自己。错误的知识比无知更危险。
[解析]根据定位句可知,当我们对世界有错误的认知时,好意可能也无法达到预期的结果。故选A。
55.A 细节理解题 [定位句]Only with love in heart and the right knowledge in mind can we lead a good life.(第五段最后一句)
译文:只有心中有爱,头脑中有正确的知识,我们才能过上美好的生活。
[解析]根据第五段第六句和定位句可知,在爱的鼓舞和知识的指引下,生活可以变得非常美好。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭