2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语》

第202页
B
In 1916, two girls of wealthy families, best friends from Auburn, N.Y. — Dorothy Woodruff and Rosamond Underwood — traveled to a settlement in the Rocky Mountains to teach in a one - room schoolhouse. The girls had gone to Smith College. They wore expensive clothes. So for them to move to Elkhead, Colo. to instruct the children whose shoes were held together with string was a surprise. Their stay in Elkhead is the subject of Nothing Daunted: The Unexpected Education of Two Society Girls in the West by Dorothy Wickenden, who is a magazine editor and Dorothy Woodruff’s granddaughter.
Why did they go then? Well, they wanted to do something useful. Soon, however, they realized what they had undertaken.
They moved in with a local family, the Harrisons, and, like them, had little privacy, rare baths, and a blanket of snow on their quilt when they woke up in the morning. Some mornings, Rosamond and Dorothy would arrive at the schoolhouse to find the children weeping from the cold. In spring, the snow was replaced by mud over ice.
In Wickenden’s book, she expanded on the history of the West and also on feminism, which of course influenced the girls’ decision to go to Elkhead. A hair - raising section concerns the building of the railroads, which entailed(牵涉) drilling through the Rockies, often in blinding snowstorms. The book ends with Rosamond and Dorothy’s return to Auburn.
Wickenden is a very good storyteller. The sweep of the land and the stoicism(坚忍) of the people move her to some beautiful writing. Here is a picture of Dorothy Woodruff, on her horse, looking down from a hill top: “When the sun slipped behind the mountains, it shed a rosy glow all around them. Then a full moon rose. The snow was marked only by small animals: foxes, coyotes, mice, and varying hares, which turned white in the winter.”
24. Why did Dorothy and Rosamond go to the Rocky Mountains?
A. To teach in a school.
B. To study American history.
C. To write a book.
D. To do sightseeing.
25. What can we learn about the girls from Paragraph 3?
A. They enjoyed much respect.
B. They had a room with a bathtub.
C. They lived with the local kids.
D. They suffered severe hardships.
26. Which part of Wickenden’s writing is hair - raising?
A. The extreme climate of Auburn.
B. The living conditions in Elkhead.
C. The railroad building in the Rockies.
D. The natural beauty of the West.
27. What is the text?
A. A news report.
B. A book review.
C. A children’s story.
D. A diary entry.
答案: 24.A 细节理解题 [定位句]In 1916, two girls of wealthy families, best friends from Auburn, N.Y.—Dorothy Woodruff and Rosamond Underwood—traveled to a settlement in the Rocky Mountains to teach in a one - room schoolhouse. (第一段第一句)
译文:1916年,两个富裕家庭的女孩,来自纽约州Auburn的最好的朋友——Dorothy Woodruff和Rosamond Underwood——来到落基山脉的一个定居点,在一所只有一间教室的校舍里教书。
[解析]根据定位句可推知,Dorothy和Rosamond去落基山脉是为了在一所学校里教书。故选A。
25.D 推理判断题 [定位句]They moved in with a local family, the Harrisons, and, like them, had little privacy, rare baths, and a blanket of snow on their quilt when they woke up in the morning. Some mornings, Rosamond and Dorothy would arrive at the schoolhouse to find the children weeping from the cold. In spring, the snow was replaced by mud over ice. (第三段)
译文:她们搬进当地的Harrison家中居住,和他们一样几乎没有私人空间,很少洗澡,早晨醒来时她们的被子上覆盖了一层雪。有些早上,Rosamond和Dorothy到达校舍时会发现孩子们因受冻而哭泣。春天,(被子上的)雪被一层带冰的泥浆所取代。
[解析]根据定位句可知,从第三段我们可以了解到她们经受了严重的困难。故选D。
26.C 细节理解题 [定位句]A hair - raising section concerns the building of the railroads, which entailed(牵涉) drilling through the Rockies, often in blinding snowstorms. (第四段第二句)
译文:令人毛骨悚然的一节涉及铁路的建设,这牵涉到了经常在令人目眩的暴风雪中钻通落基山脉。
[解析]根据定位句可知,Wickenden的作品中令人毛骨悚然的章节是在落基山脉修建铁路。故选C。
27.B 推理判断题 [解析]通读全文可推知,本文是Wickenden所写的一本书的书评。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭