2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语》

第261页
听第10段材料,回答第18至20题。
18.What do most people think is very important in spoken communication?
A. Pronunciation.
B. Vocabulary.
C. Grammar.
19.Why should you listen to experts according to the speaker?
A. To develop your reading fluency.
B. To improve your note - taking skills.
C. To find out your mispronunciations.
20.What is the speaker's last suggestion?
A. Spell out the difficult words.
B. Check the words in a dictionary.
C. Practice reading the words aloud.
答案: BCC
A
Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel(旅社). The hostels in Rome offer a bed in a dorm room for around 25 a night, and for that, you'll often get to stay in a central location(位置) with security and comfort.

Yellow Hostel
If I had to make just one recommendation for where to stay in Rome, it would be Yellow Hostel. It's one of the best - rated hostels in the city, and for good reason. It's affordable, and it's got a fun atmosphere without being too noisy. As an added bonus, it's close to the main train station.

Hostel Alessandro Palace
If you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome. Hostel Alessandro Palace is fun. Staff members hold plenty of bar events for guests, like free shots, bar crawls, and karaoke. There's also an area on the rooftop for hanging out with other travelers during the summer.

Youth Station Hostel
If you're looking for cleanliness and a modern hostel, look no further than Youth Station. It offers beautiful furnishings and beds. There are plenty of other benefits, too: it doesn't charge city tax; it has both air conditioning and a heater for the rooms; it also has free Wi - Fi in every room.

Hotel and Hostel Des Artistes
Hotel and Hostel Des Artistes is located just a 10 - minute walk from the central city station and it's close to all of the city's main attractions. The staff is friendly and helpful, providing you with a map of the city when you arrive, and offering advice if you require some. However, you have to pay 2 euros a day for Wi - Fi.

21. What is probably the major concern of travelers who choose to stay in a hostel?
A. Comfort.
B. Security.
C. Price.
D. Location.

22. Which hostel best suits people who enjoy an active social life?
A. Yellow Hostel.
B. Hostel Alessandro Palace.
C. Youth Station Hostel.
D. Hotel and Hostel Des Artistes.

23. What is the disadvantage of Hotel and Hostel Des Artistes?
A. It gets noisy at night.
B. Its staff is too talkative.
C. It charges for Wi - Fi.
D. It's inconveniently located.
答案: 21.C 推理判断题 [定位句]Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel(旅社).(第一段第一句)
译文:对游客来说,(在)罗马旅游可能(会花费)昂贵,这就是为什么许多人选择住在旅社。
[解析]根据定位句可推知,那些选择住在旅社的游客关注的主要问题可能是价格。故选C。
22.B 细节理解题 [定位句]Staff members hold plenty of bar events for guests, like free shots, bar crawls, and karaoke.(第三段第三句)
译文:工作人员为顾客们举办大量的酒吧活动,比如免费酒水,串酒吧和卡拉OK。
[解析]根据第三段第一句“If you love social hotels, this is the best hostel for you in Rome.”及定位句可知,Hostel Alessandro Palace为顾客准备了很多酒吧活动,最适合那些享受活跃社交生活的人。故选B。
23.C 细节理解题 [定位句]However, you have to pay 2 euros a day for Wi - Fi.(最后一段最后一句)
译文:然而,你需要每天为(使用)Wi - Fi支付2欧元。
[解析]根据定位句可知,Hotel and Hostel Des Artistes的缺点是(使用)无线网络是收费的。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭