2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第59页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
D
The Stanford marshmallow(棉花糖) test was originally conducted by psychologist Walter Mischel in the late 1960s. Children aged four to six at a nursery school were placed in a room. A single sugary treat, selected by the child, was placed on a table. Each child was told if they waited for 15 minutes before eating the treat, they would be given a second treat. Then they were left alone in the room. Follow - up studies with the children later in life showed a connection between an ability to wait long enough to obtain a second treat and various forms of success.
As adults we face a version of the marshmallow test every day. We're not tempted(诱惑) by sugary treats, but by our computers, phones, and tablets—all the devices that connect us to the global delivery system for various types of information, that do to us what marshmallows do to preschoolers.
We are tempted by sugary treats because our ancestors lived in a calorie - poor world, and our brains developed a response mechanism to these treats that reflected their value—a feeling of reward and satisfaction. But as we've reshaped the world around us, dramatically reducing the cost and effort involved in obtaining calories, we still have the same brains we had thousands of years ago, and this mismatch is at the heart of why so many of us struggle to resist tempting foods that we know we shouldn't eat.
A similar process is at work in our response to information. Our formative environment as a species was information - poor, so our brains developed a mechanism that prized new information. But global connectivity has greatly changed our information environment. We are now ceaselessly bombarded(轰炸) with new information. Therefore, just as we need to be more thoughtful about our caloric consumption, we also need to be more thoughtful about our information consumption, resisting the temptation of the mental “junk food” in order to manage our time most effectively.
32.What did the children need to do to get a second treat in Mischel's test?
A. Take an examination alone.
B. Show respect for the researchers.
C. Share their treats with others.
D. Delay eating for fifteen minutes.
33.According to Paragraph 3, there is a mismatch between.
A. the calorie - poor world and our good appetites
B. the shortage of sugar and our nutritional needs
C. the rich food supply and our unchanged brains
D. the tempting foods and our efforts to keep fit
34.What does the author suggest readers do?
A. Absorb new information readily.
B. Be selective information consumers.
C. Use diverse information sources.
D. Protect the information environment.
35.Which of the following is the best title for the text?
A. Eat Less, Read More
B. The Bitter Truth about Early Humans
C. The Later, the Better
D. The Marshmallow Test for Grownups
The Stanford marshmallow(棉花糖) test was originally conducted by psychologist Walter Mischel in the late 1960s. Children aged four to six at a nursery school were placed in a room. A single sugary treat, selected by the child, was placed on a table. Each child was told if they waited for 15 minutes before eating the treat, they would be given a second treat. Then they were left alone in the room. Follow - up studies with the children later in life showed a connection between an ability to wait long enough to obtain a second treat and various forms of success.
As adults we face a version of the marshmallow test every day. We're not tempted(诱惑) by sugary treats, but by our computers, phones, and tablets—all the devices that connect us to the global delivery system for various types of information, that do to us what marshmallows do to preschoolers.
We are tempted by sugary treats because our ancestors lived in a calorie - poor world, and our brains developed a response mechanism to these treats that reflected their value—a feeling of reward and satisfaction. But as we've reshaped the world around us, dramatically reducing the cost and effort involved in obtaining calories, we still have the same brains we had thousands of years ago, and this mismatch is at the heart of why so many of us struggle to resist tempting foods that we know we shouldn't eat.
A similar process is at work in our response to information. Our formative environment as a species was information - poor, so our brains developed a mechanism that prized new information. But global connectivity has greatly changed our information environment. We are now ceaselessly bombarded(轰炸) with new information. Therefore, just as we need to be more thoughtful about our caloric consumption, we also need to be more thoughtful about our information consumption, resisting the temptation of the mental “junk food” in order to manage our time most effectively.
32.What did the children need to do to get a second treat in Mischel's test?
A. Take an examination alone.
B. Show respect for the researchers.
C. Share their treats with others.
D. Delay eating for fifteen minutes.
33.According to Paragraph 3, there is a mismatch between.
A. the calorie - poor world and our good appetites
B. the shortage of sugar and our nutritional needs
C. the rich food supply and our unchanged brains
D. the tempting foods and our efforts to keep fit
34.What does the author suggest readers do?
A. Absorb new information readily.
B. Be selective information consumers.
C. Use diverse information sources.
D. Protect the information environment.
35.Which of the following is the best title for the text?
A. Eat Less, Read More
B. The Bitter Truth about Early Humans
C. The Later, the Better
D. The Marshmallow Test for Grownups
答案:
32.D 细节理解题 [定位句]Each child was told if they waited for 15 minutes before eating the treat, they would be given a second treat.(第一段第四句)
译文:每个孩子都被告知,如果他们在吃糖之前等待15分钟,他们将得到第二份糖。
[解析]该题问的是在Mischel的测试中,孩子们需要做什么才能得到第二份糖。根据定位句可知,如果孩子们推迟15分钟吃糖,他们就能得到第二份糖。故选D。
33.C 细节理解题 [定位句]But as we've reshaped the world around us, dramatically reducing the cost and effort involved in obtaining calories, we still have the same brains we had thousands of years ago, and this mismatch is at the heart of why so many of us struggle to resist tempting foods that we know we shouldn't eat.(第三段最后一句)
译文:但是,当我们重塑了我们周围的世界,大大减少了获取卡路里的成本和努力时,我们的大脑仍然和数千年前一样,这种不匹配是我们中许多人都努力抗拒我们知道不应该吃的诱人食物的核心原因。
[解析]该题问的是根据第三段,哪两者之间存在不匹配。根据定位句可知,丰富的食物供应和我们不曾改变的大脑不匹配。故选C。
34.B 推理判断题 [定位句]Therefore, just as we need to be more thoughtful about our caloric consumption, we also need to be more thoughtful about our information consumption, resisting the temptation of the mental “junk food” in order to manage our time most effectively.(第四段最后一句)
译文:因此,就像我们需要更仔细地考虑我们的热量消耗一样,我们也需要更仔细地考虑我们的信息消费,抵制精神“垃圾食品”的诱惑,以便最有效地管理我们的时间。
[解析]根据定位句可知,作者建议读者应该谨慎对待信息消费,抵制“精神垃圾”的诱惑,高效管理自己的时间,即做选择性信息消费者。故选B。
35.D 标题概括题 [解析]通读全文可知,第一段提出了心理学家Mischel在20世纪60年代末对儿童进行的棉花糖测试。第二至四段提出了成年人每天都会面对类似的棉花糖测试,诱惑我们的是电脑、手机等将我们与全球信息传递系统连接起来的设备,然后对这种现象进行了反思。D项“成年人的棉花糖测试”能概括全文大意,是本文的最佳标题。故选D。
译文:每个孩子都被告知,如果他们在吃糖之前等待15分钟,他们将得到第二份糖。
[解析]该题问的是在Mischel的测试中,孩子们需要做什么才能得到第二份糖。根据定位句可知,如果孩子们推迟15分钟吃糖,他们就能得到第二份糖。故选D。
33.C 细节理解题 [定位句]But as we've reshaped the world around us, dramatically reducing the cost and effort involved in obtaining calories, we still have the same brains we had thousands of years ago, and this mismatch is at the heart of why so many of us struggle to resist tempting foods that we know we shouldn't eat.(第三段最后一句)
译文:但是,当我们重塑了我们周围的世界,大大减少了获取卡路里的成本和努力时,我们的大脑仍然和数千年前一样,这种不匹配是我们中许多人都努力抗拒我们知道不应该吃的诱人食物的核心原因。
[解析]该题问的是根据第三段,哪两者之间存在不匹配。根据定位句可知,丰富的食物供应和我们不曾改变的大脑不匹配。故选C。
34.B 推理判断题 [定位句]Therefore, just as we need to be more thoughtful about our caloric consumption, we also need to be more thoughtful about our information consumption, resisting the temptation of the mental “junk food” in order to manage our time most effectively.(第四段最后一句)
译文:因此,就像我们需要更仔细地考虑我们的热量消耗一样,我们也需要更仔细地考虑我们的信息消费,抵制精神“垃圾食品”的诱惑,以便最有效地管理我们的时间。
[解析]根据定位句可知,作者建议读者应该谨慎对待信息消费,抵制“精神垃圾”的诱惑,高效管理自己的时间,即做选择性信息消费者。故选B。
35.D 标题概括题 [解析]通读全文可知,第一段提出了心理学家Mischel在20世纪60年代末对儿童进行的棉花糖测试。第二至四段提出了成年人每天都会面对类似的棉花糖测试,诱惑我们的是电脑、手机等将我们与全球信息传递系统连接起来的设备,然后对这种现象进行了反思。D项“成年人的棉花糖测试”能概括全文大意,是本文的最佳标题。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看