2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第41页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
B
When I was a little girl, I liked drawing, freely and joyously making marks on the walls at home. In primary school, I learned to write using chalks. Writing seemed to be another form of drawing. I shaped individual letters into repeating lines, which were abstract forms, delightful but meaningless patterns.
In secondary school, art was my favourite subject. Since I loved it so much I thought I was good at it. For the art O - level exam I had to present an oil painting. I found it difficult, but still hoped to pass. I failed, with a low grade. I'd been over - confident. Now I'd been declared talentless.
But other channels of creativity stayed open: I went on writing poems and stories. Still, I went to exhibitions often. I continued my habitual drawing, which I now characterised as childish doodling(乱画). In my 30s, I made painter friends and learned new ways of looking at art. However, I couldn't let myself have a go at actually doing it. Though these new friends were abstract painters using oil paints, or were printmakers or sculptors, I took oil painting as the taboo(禁忌) high form I wasn't allowed to practise.
One night, in my early 40s, I dreamed that a big woman in red approached me, handed me a bag of paints, and told me to start painting. The dream felt so authoritative that it shook me. It was a form of energy, giving me back something I'd lost. Accordingly, I started by experimenting with water colours. Finally, I bought some oil paints.
Although I have enjoyed breaking my decades - long taboo about working with oil paints, I have discovered I now prefer chalks and ink. I let my line drawings turn into cartoons I send to friends. It all feels free and easy. Un - anxious. This time around, I can accept my limitations but keep going.
Becoming a successful painter calls for being resolute. I realised I was always afraid of wanting too much. That dream reminded me that those fears and desires could encourage me to take risks and make experiments.
24. How did the author feel about the result of the art exam?
A. Scared.
B. Worried.
C. Discouraged.
D. Wronged.
25. In her 30s, the author ________.
A. avoided oil painting practice
B. sought for a painting career
C. fancied abstract painting
D. exhibited child paintings
26. Which word would best describe the author's dream?
A. Confusing.
B. Empowering.
C. Disturbing.
D. Entertaining.
27. What can we learn from this passage?
A. Actions speak louder than words.
B. Hard work is the mother of success.
C. Dreams are the reflections of realities.
D. Creative activities involve being confident.
When I was a little girl, I liked drawing, freely and joyously making marks on the walls at home. In primary school, I learned to write using chalks. Writing seemed to be another form of drawing. I shaped individual letters into repeating lines, which were abstract forms, delightful but meaningless patterns.
In secondary school, art was my favourite subject. Since I loved it so much I thought I was good at it. For the art O - level exam I had to present an oil painting. I found it difficult, but still hoped to pass. I failed, with a low grade. I'd been over - confident. Now I'd been declared talentless.
But other channels of creativity stayed open: I went on writing poems and stories. Still, I went to exhibitions often. I continued my habitual drawing, which I now characterised as childish doodling(乱画). In my 30s, I made painter friends and learned new ways of looking at art. However, I couldn't let myself have a go at actually doing it. Though these new friends were abstract painters using oil paints, or were printmakers or sculptors, I took oil painting as the taboo(禁忌) high form I wasn't allowed to practise.
One night, in my early 40s, I dreamed that a big woman in red approached me, handed me a bag of paints, and told me to start painting. The dream felt so authoritative that it shook me. It was a form of energy, giving me back something I'd lost. Accordingly, I started by experimenting with water colours. Finally, I bought some oil paints.
Although I have enjoyed breaking my decades - long taboo about working with oil paints, I have discovered I now prefer chalks and ink. I let my line drawings turn into cartoons I send to friends. It all feels free and easy. Un - anxious. This time around, I can accept my limitations but keep going.
Becoming a successful painter calls for being resolute. I realised I was always afraid of wanting too much. That dream reminded me that those fears and desires could encourage me to take risks and make experiments.
24. How did the author feel about the result of the art exam?
A. Scared.
B. Worried.
C. Discouraged.
D. Wronged.
25. In her 30s, the author ________.
A. avoided oil painting practice
B. sought for a painting career
C. fancied abstract painting
D. exhibited child paintings
26. Which word would best describe the author's dream?
A. Confusing.
B. Empowering.
C. Disturbing.
D. Entertaining.
27. What can we learn from this passage?
A. Actions speak louder than words.
B. Hard work is the mother of success.
C. Dreams are the reflections of realities.
D. Creative activities involve being confident.
答案:
24.C 推理判断题 [定位句]I found it difficult, but still hoped to pass. I failed, with a low grade. I'd been over - confident. Now I'd been declared talentless.(第二段第四至七句)
译文:我觉得很难,但仍希望能通过测试。我没有通过,而且成绩很低。我过于自信了。现在,我被宣布为毫无(油画)天赋的人了。
[解析]scared恐惧;worried担忧的;discouraged气馁的;wronged被冤枉的。根据定位句并结合下文中作者多年不碰油画的经历可推知,作者对美术考试的结果感到气馁。故选C。
25.A 细节理解题 [定位句]①In my 30s, I made painter friends and learned new ways of looking at art.(第三段第四句)
译文:在我30多岁时,我结交了画家朋友们,学到了看待艺术的新方法。
②...I took oil painting as the taboo(禁忌) high form I wasn't allowed to practise.(第三段最后一句)
译文:……我把油画视为一种自己不被允许练习的高级禁忌。
[解析]根据第三段内容尤其是定位句可知,作者在30多岁时回避练习油画。故选A。
26.B 推理判断题 [定位句]It was a form of energy, giving me back something I'd lost.(第四段第三句)
译文:它是一种能量形式,让我找回了失去的东西。
[解析]confusing难以理解的;empower增加(某人)自主权,使控制局势;disturbing令人不安的,引起恐慌的;entertaining使人愉快的。根据第四段内容尤其是定位句可推知,作者的梦赋予作者练习油画的力量。故选B。
27.D 推理判断题 [定位句]Becoming a successful painter calls for being resolute. I realised I was always afraid of wanting too much.(第六段第一、二句)
译文:成为一名成功的画家需要有决心。我意识到我总是害怕想要得太多。
[解析]通读全文尤其是定位句可知,作者一直喜欢绘画,但中学时由于油画测试成绩较低,作者对绘画失去了信心。在40岁出头时,一个梦让作者重拾画油画的信心并接受了自身局限性。由此可推知,我们能从文章中学到创作活动需要自信。故选D。
译文:我觉得很难,但仍希望能通过测试。我没有通过,而且成绩很低。我过于自信了。现在,我被宣布为毫无(油画)天赋的人了。
[解析]scared恐惧;worried担忧的;discouraged气馁的;wronged被冤枉的。根据定位句并结合下文中作者多年不碰油画的经历可推知,作者对美术考试的结果感到气馁。故选C。
25.A 细节理解题 [定位句]①In my 30s, I made painter friends and learned new ways of looking at art.(第三段第四句)
译文:在我30多岁时,我结交了画家朋友们,学到了看待艺术的新方法。
②...I took oil painting as the taboo(禁忌) high form I wasn't allowed to practise.(第三段最后一句)
译文:……我把油画视为一种自己不被允许练习的高级禁忌。
[解析]根据第三段内容尤其是定位句可知,作者在30多岁时回避练习油画。故选A。
26.B 推理判断题 [定位句]It was a form of energy, giving me back something I'd lost.(第四段第三句)
译文:它是一种能量形式,让我找回了失去的东西。
[解析]confusing难以理解的;empower增加(某人)自主权,使控制局势;disturbing令人不安的,引起恐慌的;entertaining使人愉快的。根据第四段内容尤其是定位句可推知,作者的梦赋予作者练习油画的力量。故选B。
27.D 推理判断题 [定位句]Becoming a successful painter calls for being resolute. I realised I was always afraid of wanting too much.(第六段第一、二句)
译文:成为一名成功的画家需要有决心。我意识到我总是害怕想要得太多。
[解析]通读全文尤其是定位句可知,作者一直喜欢绘画,但中学时由于油画测试成绩较低,作者对绘画失去了信心。在40岁出头时,一个梦让作者重拾画油画的信心并接受了自身局限性。由此可推知,我们能从文章中学到创作活动需要自信。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看