2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语》

第241页
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
I have a drawer full of letters to Santa. Each year my children would write up their Christmas wish lists. They were polite requests for the latest game or toy. As the children got older, they would give Santa some hints (提示) on where to buy their presents. 31
Those letters taught my children a valuable lesson about writing: It has a purpose. Sometimes our purpose is to achieve something; other times may be to entertain, inform, or persuade. 32 And when writing doesn’t seem to have any purpose or get any kind of meaningful response, then it can be hard to get excited about doing it.
Christmas is a great time of year for children to communicate with others through writing. When children write for real audiences and real purposes, they can learn to choose their words accordingly. 33 You write “Dear Santa” because you don’t know him personally and you want to show him respect.
34 Texting, online messaging, live chats while playing video games all mean that they are constantly producing written messages. However, because they are usually writing to family and friends, they use informal language most of the time.
There is nothing wrong with this kind of writing. It suits the audience and the purpose and gets the job done. 35 This type of writing won’t be rewarded by the school examiner, nor by a future employer or a potential client. The very best communicators are those who know how to adjust their language to match their audience.
A. It isn’t that these young people can’t write.
B. But it is always purposeful—or at least it should be.
C. The age of pen-and-paper letter writing may have passed.
D. As a result, each year they received something they wanted.
E. You write “Hi Nanna and Pop” because you are close to them.
F. As technology develops, young people are writing more than they ever have.
G. But if this is the only kind of writing young people do, it will cause problems.
答案: DBEFG

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭