2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第56页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
B
When was the last time you used a telephone box? I mean to make an actual phone call—not to shelter from the rain. Ages ago, right? The last time I used a phone box for its intended purpose was... 2006. I was conducting auditions(试演) for my play in my tiny old shared house in London. Hoping to impress some talented actors to come and work for me for nothing, I spread some throws over the sofas and lit candles to make it seem a bit more “young professional”.
As I rushed outdoors to empty the wastepaper baskets, the door swung shut behind me. Suddenly I was locked outside. My mobile phone was inside, but luckily there was a telephone box across the street. So, I called Directory Assistance, got put through to our landlady's managing agent, and had a spare key sent to me with just enough time to get back in before the actors arrived.
As it has been many years since I last used one, I should hardly be surprised that there are no longer any public telephones near my house. The last one standing has just been turned into a “mini community library”:any passer - by can “borrow” a book from its shelves, and return it later, or replace it with another title from their own collection.
For a few months after the “library” opened, I didn't bother taking a look, as I had assumed that it would be stuffed full of cheesy love stories. Then I noticed folk conducting spring cleans dropping boxes of voluminous books on various subjects there. And these books were free. This unbeatable price point encouraged me to experiment with dozens of titles that I would never normally consider buying. And I've discovered some great books!
If I ever get trapped outside my house again, my local telephone box will, sadly, no longer be able to connect me with my keys. But it can certainly keep me entertained while I wait for my wife to rescue me.
24.What does the word “it” underlined in the first paragraph refer to?
A. The play.
B. The shared house.
C. The sofa.
D. The telephone box.
25.Why did the author use the telephone box in 2006?
A. To place an urgent call.
B. To put up a notice.
C. To shelter from the rain.
D. To hold an audition.
26.What do we know about the “mini community library”?
A. It provides phone service for free.
B. Anyone can contribute to its collection.
C. It is popular among young readers.
D. Books must be returned within a month.
27.Why did the author start to use the “library”?
A. He wanted to borrow some love stories.
B. He was encouraged by a close neighbour.
C. He found there were excellent free books.
D. He thought it was an ideal place for reading.
When was the last time you used a telephone box? I mean to make an actual phone call—not to shelter from the rain. Ages ago, right? The last time I used a phone box for its intended purpose was... 2006. I was conducting auditions(试演) for my play in my tiny old shared house in London. Hoping to impress some talented actors to come and work for me for nothing, I spread some throws over the sofas and lit candles to make it seem a bit more “young professional”.
As I rushed outdoors to empty the wastepaper baskets, the door swung shut behind me. Suddenly I was locked outside. My mobile phone was inside, but luckily there was a telephone box across the street. So, I called Directory Assistance, got put through to our landlady's managing agent, and had a spare key sent to me with just enough time to get back in before the actors arrived.
As it has been many years since I last used one, I should hardly be surprised that there are no longer any public telephones near my house. The last one standing has just been turned into a “mini community library”:any passer - by can “borrow” a book from its shelves, and return it later, or replace it with another title from their own collection.
For a few months after the “library” opened, I didn't bother taking a look, as I had assumed that it would be stuffed full of cheesy love stories. Then I noticed folk conducting spring cleans dropping boxes of voluminous books on various subjects there. And these books were free. This unbeatable price point encouraged me to experiment with dozens of titles that I would never normally consider buying. And I've discovered some great books!
If I ever get trapped outside my house again, my local telephone box will, sadly, no longer be able to connect me with my keys. But it can certainly keep me entertained while I wait for my wife to rescue me.
24.What does the word “it” underlined in the first paragraph refer to?
A. The play.
B. The shared house.
C. The sofa.
D. The telephone box.
25.Why did the author use the telephone box in 2006?
A. To place an urgent call.
B. To put up a notice.
C. To shelter from the rain.
D. To hold an audition.
26.What do we know about the “mini community library”?
A. It provides phone service for free.
B. Anyone can contribute to its collection.
C. It is popular among young readers.
D. Books must be returned within a month.
27.Why did the author start to use the “library”?
A. He wanted to borrow some love stories.
B. He was encouraged by a close neighbour.
C. He found there were excellent free books.
D. He thought it was an ideal place for reading.
答案:
24.B 指代判断题 [定位句]I was conducting auditions(试演) for my play in my tiny old shared house in London. Hoping to impress some talented actors to come and work for me for nothing, I spread some throws over the sofas and lit candles to make it seem a bit more “young professional”.(第一段最后两句)
译文:我当时在伦敦狭小老旧的合租房里为我的剧本进行试镜。为了给一些有才华的演员留下深刻印象,让他们免费为我工作,我在沙发上铺了一些薄毯,并点燃了蜡烛,让它看起来更加“年轻专业”。
[解析]根据定位句可知,作者为了进行剧本试镜,特意布置了合租房,使其看起来更像一个“年轻专业人士”的生活空间。由此可推知,it应指代合租房。故选B。
[方法点拨]指代判断题考查考生根据一定的语境推测代词(如it, they, them, one, that等)所指代的内容。解答此类题通常需要注意:
(1) 就近原则:返回原文,找出指代词(it, they, them, this...);结合上下文语境找最近的名词、代词、短语或句子,然后将找到的词、短语或句子代入替换该指代词,看其意思、逻辑关系是否正确;
(2) 逻辑原则:理清人物及事物间的逻辑关系是解答指代判断题的关键。因此,考生可利用上下文语境,采用逻辑关系梳理法,理清人物和事物的关系;
(3) 数格一致:被指代对象通常与指代词在数(如单数或复数)和格(主格或宾格)两方面相同。
25.A 细节理解题 [定位句]So, I called Directory Assistance, got put through to our landlady's managing agent, and had a spare key sent to me with just enough time to get back in before the actors arrived.(第二段最后一句)
译文:所以,我打电话给查号服务台,联系我们房东的代理人把备用钥匙寄给我,让我刚好有足够的时间在演员们到达之前回到屋里。
[解析]根据第一、二段内容尤其是定位句可知,作者在2006年使用电话亭是为了拨打紧急电话。故选A。
26.B 细节理解题 [定位句]... any passer-by can “borrow” a book from its shelves, and return it later, or replace it with another title from their own collection.(第三段最后一句)
译文:……任何过路人都可以从它的书架上“借”书,之后将其归还,或者用自己收藏的另一本书来替换。
[解析]根据定位句可知,任何人都可以为“迷你社区图书馆”捐赠图书。故选B。
27.C 细节理解题 [定位句]Then I noticed folk conducting spring cleans dropping boxes of voluminous books on various subjects there. And these books were free. This unbeatable price point encouraged me to experiment with dozens of titles that I would never normally consider buying. And I've discovered some great books!(第四段最后四句)
译文:然后我注意到人们在进行春季大扫除时,把一箱箱各种主题的大部头书籍扔到那里。而且这些书籍是免费的。这个最优惠的价格鼓励我尝试许多我通常不会考虑购买的书籍。我还发现了一些很棒的书!
[解析]根据定位句可知,作者开始使用“迷你社区图书馆”是因为他在那里发现了很多不错的免费书籍。故选C。
译文:我当时在伦敦狭小老旧的合租房里为我的剧本进行试镜。为了给一些有才华的演员留下深刻印象,让他们免费为我工作,我在沙发上铺了一些薄毯,并点燃了蜡烛,让它看起来更加“年轻专业”。
[解析]根据定位句可知,作者为了进行剧本试镜,特意布置了合租房,使其看起来更像一个“年轻专业人士”的生活空间。由此可推知,it应指代合租房。故选B。
[方法点拨]指代判断题考查考生根据一定的语境推测代词(如it, they, them, one, that等)所指代的内容。解答此类题通常需要注意:
(1) 就近原则:返回原文,找出指代词(it, they, them, this...);结合上下文语境找最近的名词、代词、短语或句子,然后将找到的词、短语或句子代入替换该指代词,看其意思、逻辑关系是否正确;
(2) 逻辑原则:理清人物及事物间的逻辑关系是解答指代判断题的关键。因此,考生可利用上下文语境,采用逻辑关系梳理法,理清人物和事物的关系;
(3) 数格一致:被指代对象通常与指代词在数(如单数或复数)和格(主格或宾格)两方面相同。
25.A 细节理解题 [定位句]So, I called Directory Assistance, got put through to our landlady's managing agent, and had a spare key sent to me with just enough time to get back in before the actors arrived.(第二段最后一句)
译文:所以,我打电话给查号服务台,联系我们房东的代理人把备用钥匙寄给我,让我刚好有足够的时间在演员们到达之前回到屋里。
[解析]根据第一、二段内容尤其是定位句可知,作者在2006年使用电话亭是为了拨打紧急电话。故选A。
26.B 细节理解题 [定位句]... any passer-by can “borrow” a book from its shelves, and return it later, or replace it with another title from their own collection.(第三段最后一句)
译文:……任何过路人都可以从它的书架上“借”书,之后将其归还,或者用自己收藏的另一本书来替换。
[解析]根据定位句可知,任何人都可以为“迷你社区图书馆”捐赠图书。故选B。
27.C 细节理解题 [定位句]Then I noticed folk conducting spring cleans dropping boxes of voluminous books on various subjects there. And these books were free. This unbeatable price point encouraged me to experiment with dozens of titles that I would never normally consider buying. And I've discovered some great books!(第四段最后四句)
译文:然后我注意到人们在进行春季大扫除时,把一箱箱各种主题的大部头书籍扔到那里。而且这些书籍是免费的。这个最优惠的价格鼓励我尝试许多我通常不会考虑购买的书籍。我还发现了一些很棒的书!
[解析]根据定位句可知,作者开始使用“迷你社区图书馆”是因为他在那里发现了很多不错的免费书籍。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看