2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第297页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
听第10段材料,回答第18至20题。
18.What does the speaker's mother want her to be?
A. A confident person.
B. A warm-hearted person.
C. A humorous person.
19.Why did the speaker feel lonely in her childhood?
A. She often traveled by herself.
B. Her family moved frequently.
C. Her mother was busy working.
20.What does the speaker mainly talk about?
A. Importance of home schooling.
B. Mother-daughter relationship.
C. A role model in her family.
18.What does the speaker's mother want her to be?
A. A confident person.
B. A warm-hearted person.
C. A humorous person.
19.Why did the speaker feel lonely in her childhood?
A. She often traveled by herself.
B. Her family moved frequently.
C. Her mother was busy working.
20.What does the speaker mainly talk about?
A. Importance of home schooling.
B. Mother-daughter relationship.
C. A role model in her family.
答案:
ABB
A
The Biggest Stadiums in the World
People have been pouring into stadiums since the days of ancient Greece. In around 80 A.D., the Romans built the Colosseum, which remains the world’s best known stadium and continues to inform contemporary design. Rome’s Colosseum was 157 feet tall and had 80 entrances, seating 50 000 people. However, that was small fry compared with the city’s Circus Maximus, which accommodated around 250 000 people.
These days, safety regulations—not to mention the modern sports fan’s desire for a good view and a comfortable seat—tend to keep stadium capacities(容量) slightly lower. Even soccer fans tend to have a seat each; gone are the days of thousands standing to watch the match.
For the biggest stadiums in the world, we have used data supplied by the World Atlas list so far, which ranks them by their stated permanent capacity, as well as updated information from official stadium websites.
All these stadiums are still functional, still open and still hosting the biggest events in world sport.
● Rungrado 1st of May Stadium, Pyongyang, D.P.R.Korea. Capacity:150 000. Opened:May 1, 1989.
● Michigan Stadium, Ann Arbor, Michigan, U.S. Capacity: 107 601. Opened:October 1, 1927.
● Beaver Stadium, State College, Pennsylvania, U.S. Capacity: 106 572. Opened:September 17, 1960.
● Ohio Stadium, Columbus, Ohio, U.S. Capacity: 104 944. Opened:October 7, 1922.
● Kyle Field, College Station, Texas, U.S. Capacity: 102 512. Opened:September 24, 1927.
21.How many people could the Circus Maximus hold?
A. 104 944.
B. 107 601.
C. About 150 000.
D. About 250 000.
22.Of the following stadiums, which is the oldest?
A. Michigan Stadium.
B. Beaver Stadium.
C. Ohio Stadium.
D. Kyle Field.
23.What do the listed stadiums have in common?
A. They host big games.
B. They have become tourist attractions.
C. They were built by Americans.
D. They are favored by architects.
The Biggest Stadiums in the World
People have been pouring into stadiums since the days of ancient Greece. In around 80 A.D., the Romans built the Colosseum, which remains the world’s best known stadium and continues to inform contemporary design. Rome’s Colosseum was 157 feet tall and had 80 entrances, seating 50 000 people. However, that was small fry compared with the city’s Circus Maximus, which accommodated around 250 000 people.
These days, safety regulations—not to mention the modern sports fan’s desire for a good view and a comfortable seat—tend to keep stadium capacities(容量) slightly lower. Even soccer fans tend to have a seat each; gone are the days of thousands standing to watch the match.
For the biggest stadiums in the world, we have used data supplied by the World Atlas list so far, which ranks them by their stated permanent capacity, as well as updated information from official stadium websites.
All these stadiums are still functional, still open and still hosting the biggest events in world sport.
● Rungrado 1st of May Stadium, Pyongyang, D.P.R.Korea. Capacity:150 000. Opened:May 1, 1989.
● Michigan Stadium, Ann Arbor, Michigan, U.S. Capacity: 107 601. Opened:October 1, 1927.
● Beaver Stadium, State College, Pennsylvania, U.S. Capacity: 106 572. Opened:September 17, 1960.
● Ohio Stadium, Columbus, Ohio, U.S. Capacity: 104 944. Opened:October 7, 1922.
● Kyle Field, College Station, Texas, U.S. Capacity: 102 512. Opened:September 24, 1927.
21.How many people could the Circus Maximus hold?
A. 104 944.
B. 107 601.
C. About 150 000.
D. About 250 000.
22.Of the following stadiums, which is the oldest?
A. Michigan Stadium.
B. Beaver Stadium.
C. Ohio Stadium.
D. Kyle Field.
23.What do the listed stadiums have in common?
A. They host big games.
B. They have become tourist attractions.
C. They were built by Americans.
D. They are favored by architects.
答案:
21.D 细节理解题 [定位句]However, that was small fry compared with the city's Circus Maximus, which accommodated around 250 000 people. (第一段最后一句)译文:然而,与这座城市里可容纳约25万人的Circus Maximus(竞技场)相比,这是小巫见大巫。[解析]根据定位句可知,Circus Maximus竞技场可容纳大约25万人。故选D。22.C 推理判断题 [解析]根据最后五点内容可推知,Ohio Stadium于1922年开放,是文中介绍的体育场中最古老的一个。故选C。23.A 细节理解题 [定位句]All these stadiums are still functional, still open and still hosting the biggest events in world sport. (第四段)译文:所有的这些体育场仍在使用、仍在开放、且仍在承办世界上最盛大的体育赛事。[解析]根据定位句可知,文中介绍的体育场的共同之处是它们都承办大型体育赛事。故选A。
B
When almost everyone has a mobile phone, why are more than half of Australian homes still paying for a landline(座机)?
These days you’d be hard pressed to find anyone in Australia over the age of 15 who doesn’t own a mobile phone. In fact plenty of younger kids have one in their pocket. Practically everyone can make and receive calls anywhere, anytime.
Still, 55 percent of Australians have a landline phone at home and only just over a quarter(29%) rely only on their smartphones, according to a survey(调查). Of those Australians who still have a landline, a third concede that it’s not really necessary and they’re keeping it as a security blanket—19 percent say they never use it while a further 13 percent keep it in case of emergencies. I think my home falls into that category.
More than half of Australian homes are still choosing to stick with their home phone. Age is naturally a factor(因素)—only 58 percent of Generation Ys still use landlines now and then, compared to 84 percent of Baby Boomers who’ve perhaps had the same home number for 50 years. Age isn’t the only factor; I’d say it’s also to do with the makeup of your household.
Generation Xers with young families, like my wife and I, can still find it convenient to have a home phone rather than providing a mobile phone for every family member. That said, to be honest the only people who ever ring our home phone are our Baby Boomers parents, to the point where we play a game and guess who is calling before we pick up the phone(using Caller ID would take the fun out of it).
How attached are you to your landline? How long until they go the way of gas street lamps and morning milk deliveries?
24.What does Paragraph 2 mainly tell us about mobile phones?
A. Their target users.
B. Their wide popularity.
C. Their major functions.
D. Their complex design.
25.What does the underlined word “concede” in Paragraph 3 mean?
A. Admit.
B. Argue.
C. Remember.
D. Remark.
26.What can we say about Baby Boomers?
A. They like smartphone games.
B. They enjoy guessing callers’ identity.
C. They keep using landline phones.
D. They are attached to their family.
27.What can be inferred about the landline from the last paragraph?
A. It remains a family necessity.
B. It will fall out of use some day.
C. It may increase daily expenses.
D. It is as important as the gas light.
When almost everyone has a mobile phone, why are more than half of Australian homes still paying for a landline(座机)?
These days you’d be hard pressed to find anyone in Australia over the age of 15 who doesn’t own a mobile phone. In fact plenty of younger kids have one in their pocket. Practically everyone can make and receive calls anywhere, anytime.
Still, 55 percent of Australians have a landline phone at home and only just over a quarter(29%) rely only on their smartphones, according to a survey(调查). Of those Australians who still have a landline, a third concede that it’s not really necessary and they’re keeping it as a security blanket—19 percent say they never use it while a further 13 percent keep it in case of emergencies. I think my home falls into that category.
More than half of Australian homes are still choosing to stick with their home phone. Age is naturally a factor(因素)—only 58 percent of Generation Ys still use landlines now and then, compared to 84 percent of Baby Boomers who’ve perhaps had the same home number for 50 years. Age isn’t the only factor; I’d say it’s also to do with the makeup of your household.
Generation Xers with young families, like my wife and I, can still find it convenient to have a home phone rather than providing a mobile phone for every family member. That said, to be honest the only people who ever ring our home phone are our Baby Boomers parents, to the point where we play a game and guess who is calling before we pick up the phone(using Caller ID would take the fun out of it).
How attached are you to your landline? How long until they go the way of gas street lamps and morning milk deliveries?
24.What does Paragraph 2 mainly tell us about mobile phones?
A. Their target users.
B. Their wide popularity.
C. Their major functions.
D. Their complex design.
25.What does the underlined word “concede” in Paragraph 3 mean?
A. Admit.
B. Argue.
C. Remember.
D. Remark.
26.What can we say about Baby Boomers?
A. They like smartphone games.
B. They enjoy guessing callers’ identity.
C. They keep using landline phones.
D. They are attached to their family.
27.What can be inferred about the landline from the last paragraph?
A. It remains a family necessity.
B. It will fall out of use some day.
C. It may increase daily expenses.
D. It is as important as the gas light.
答案:
24.B 段落大意题 [定位句]Practically everyone can make and receive calls anywhere, anytime. (第二段最后一句)译文:几乎每个人都可以随时随地接打电话。[解析]根据第二段内容尤其是定位句可知,第二段主要介绍了手机的广泛普及。故选B。25.A 词义猜测题 [解析]根据画线词所在句中的“19 percent say they never use it while a further 13 percent keep it in case of emergencies”可知,19%的人说他们从不使用座机,另有13%的人家里有座机以备不时之需。由此可推知,画线词所在句表示三分之一家中仍保留座机的澳大利亚人承认座机并不是必需的。因此,画线词应意为“承认”,与A项意思相近。故选A。26.C 推理判断题 [解析]根据第四段第二句中的“84 percent of Baby Boomers who've perhaps had the same home number for 50 years”可知,在婴儿潮(时期)出生的那一代人中,84%的人可能在50年内都拥有相同的家庭座机号码。由此可推知,他们一直在使用座机。故选C。27.B 推理判断题 [解析]根据最后一段内容尤其是第二句“How long until they go the way of gas street lamps and morning milk deliveries?”可推知,随着时代的发展,座机总有一天会被淘汰。故选B。
C
You’ve heard that plastic is polluting the oceans—between 4. 8 and 12. 7 million tonnes enter ocean ecosystems every year. But does one plastic straw or cup really make a difference? Artist Benjamin Von Wong wants you to know that it does. He builds massive sculptures out of plastic garbage, forcing viewers to re-examine their relationship to single-use plastic products.
At the beginning of the year, the artist built a piece called “Strawpocalypse”, a pair of 10-foot-tall plastic waves, frozen mid-crash. Made of 168 000 plastic straws collected from several volunteer beach cleanups, the sculpture made its first appearance at the Estella Place shopping center in Ho Chi Minh City, Vietnam.
Just 9% of global plastic waste is recycled. Plastic straws are by no means the biggest source(来源) of plastic pollution, but they’ve recently come under fire because most people don’t need them to drink with and, because of their small size and weight, they cannot be recycled. Every straw that’s part of Von Wong’s artwork likely came from a drink that someone used for only a few minutes. Once the drink is gone, the straw will take centuries to disappear.
In a piece from 2018, Von Wong wanted to illustrate (说明) a specific statistic: Every 60 seconds, a truckload’s worth of plastic enters the ocean. For this work, titled “Truckload of Plastic”, Von Wong and a group of volunteers collected more than 10 000 pieces of plastic, which were then tied together to look like they’d been dumped(倾倒) from a truck all at once.
Von Wong hopes that his work will also help pressure big companies to reduce their plastic footprint.
28.What are Von Wong’s artworks intended for?
A. Beautifying the city he lives in.
B. Introducing eco-friendly products.
C. Drawing public attention to plastic waste.
D. Reducing garbage on the beach.
29.Why does the author discuss plastic straws in Paragraph 3?
A. To show the difficulty of their recycling.
B. To explain why they are useful.
C. To voice his views on modern art.
D. To find a substitute for them.
30.What effect would “Truckload of Plastic” have on viewers?
A. Calming.
B. Disturbing.
C. Refreshing.
D. Challenging.
31.Which of the following can be the best title for the text?
A. Artists’ Opinions on Plastic Safety
B. Media Interest in Contemporary Art
C. Responsibility Demanded of Big Companies
D. Ocean Plastics Transformed into Sculptures
You’ve heard that plastic is polluting the oceans—between 4. 8 and 12. 7 million tonnes enter ocean ecosystems every year. But does one plastic straw or cup really make a difference? Artist Benjamin Von Wong wants you to know that it does. He builds massive sculptures out of plastic garbage, forcing viewers to re-examine their relationship to single-use plastic products.
At the beginning of the year, the artist built a piece called “Strawpocalypse”, a pair of 10-foot-tall plastic waves, frozen mid-crash. Made of 168 000 plastic straws collected from several volunteer beach cleanups, the sculpture made its first appearance at the Estella Place shopping center in Ho Chi Minh City, Vietnam.
Just 9% of global plastic waste is recycled. Plastic straws are by no means the biggest source(来源) of plastic pollution, but they’ve recently come under fire because most people don’t need them to drink with and, because of their small size and weight, they cannot be recycled. Every straw that’s part of Von Wong’s artwork likely came from a drink that someone used for only a few minutes. Once the drink is gone, the straw will take centuries to disappear.
In a piece from 2018, Von Wong wanted to illustrate (说明) a specific statistic: Every 60 seconds, a truckload’s worth of plastic enters the ocean. For this work, titled “Truckload of Plastic”, Von Wong and a group of volunteers collected more than 10 000 pieces of plastic, which were then tied together to look like they’d been dumped(倾倒) from a truck all at once.
Von Wong hopes that his work will also help pressure big companies to reduce their plastic footprint.
28.What are Von Wong’s artworks intended for?
A. Beautifying the city he lives in.
B. Introducing eco-friendly products.
C. Drawing public attention to plastic waste.
D. Reducing garbage on the beach.
29.Why does the author discuss plastic straws in Paragraph 3?
A. To show the difficulty of their recycling.
B. To explain why they are useful.
C. To voice his views on modern art.
D. To find a substitute for them.
30.What effect would “Truckload of Plastic” have on viewers?
A. Calming.
B. Disturbing.
C. Refreshing.
D. Challenging.
31.Which of the following can be the best title for the text?
A. Artists’ Opinions on Plastic Safety
B. Media Interest in Contemporary Art
C. Responsibility Demanded of Big Companies
D. Ocean Plastics Transformed into Sculptures
答案:
28.C 推理判断题 [定位句]He builds massive sculptures out of plastic garbage, forcing viewers to re-examine their relationship to single-use plastic products. (第一段最后一句)译文:他(Benjamin Von Wong)利用塑料垃圾创作出了大量雕塑,让观看者重新考虑他们与一次性塑料产品的关系。[解析]根据定位句可推知,Benjamin Von Wong建造雕塑的目的是引起公众对塑料垃圾的关注。故选C。29.A 目的意图题 [定位句]①Just 9% of global plastic waste is recycled. (第三段第一句)译文:全球只有9%的塑料垃圾被回收利用。②Once the drink is gone, the straw will take centuries to disappear. (第三段最后一句)译文:一旦饮料被喝光,吸管将需要几个世纪才能消失(指被降解)。[解析]根据定位句可推知,作者在第三段讨论塑料吸管是为了表明回收利用塑料吸管是困难的。故选A。30.B 推理判断题 [定位句]For this work, titled “Truckload of Plastic”, Von Wong and a group of volunteers collected more than 10 000 pieces of plastic, which were then tied together to look like they'd been dumped(倾倒) from a truck all at once. (第四段第二句)译文:在这项名为“Truckload of Plastic”的作品中,Von Wong和一群志愿者收集了1万多块塑料。这些塑料被绑在一起,看起来像是同时从一辆卡车上被倾倒出来的。[解析]根据定位句可知,“Truckload of Plastic”这件艺术作品是为了突出塑料垃圾的危害严重,从而在观看者心中掀起波澜,让观看者好好思考一下自己的行为。结合四个选项可推知,“Truckload of Plastic”会令观看者们感到不安。故选B。31.D 标题概括题 [解析]根据全文可知,文章讲述了艺术家Benjamin Von Wong通过收集使用过的塑料吸管并将其制成雕塑来警示人们塑料对(海洋)生态环境造成的巨大污染和冲击,因此本文的标题应突出海洋塑料和雕塑的关系。D项“变成雕塑的海洋塑料垃圾”概括了文章大意,是本文的最佳标题。故选D。
D
During an interview for one of my books, my interviewer said something I still think about often. Annoyed by the level of distraction(干扰) in his open office, he said, “That’s why I have a membership at the coworking space across the street—so I can focus.” His comment struck me as strange. After all, coworking spaces also typically use an open office layout(布局). But I recently came across a study that shows why his approach works.
The researchers examined various levels of noise on participants as they completed tests of creative thinking. They were randomly divided into four groups and exposed to various noise levels in the background, from total silence to 50 decibels(分贝), 70 decibels, and 85 decibels. The differences between most of the groups were statistically insignificant; however, the participants in the 70 decibels group—those exposed to a level of noise similar to background chatter in a coffee shop—significantly outperformed the other groups. Since the effects were small, this may suggest that our creative thinking does not differ that much in response to total silence and 85 decibels of background noise.
But since the results at 70 decibels were significant, the study also suggests that the right level of background noise—not too loud and not total silence—may actually improve one’s creative thinking ability. The right level of background noise may interrupt our normal patterns of thinking just enough to allow our imaginations to wander, without making it impossible to focus. This kind of “distracted focus” appears to be the best state for working on creative tasks.
So why do so many of us hate our open offices? The problem may be that, in our offices, we can’t stop ourselves from getting drawn into others’ conversations while we’re trying to focus. Indeed, the researchers found that face-to-face interactions and conversations affect the creative process, and yet a coworking space or a coffee shop provides a certain level of noise while also providing freedom from interruptions.
32.Why does the interviewer prefer a coworking space?
A. It helps him concentrate.
B. It blocks out background noise.
C. It has a pleasant atmosphere.
D. It encourages face-to-face interactions.
33.Which level of background noise may promote creative thinking ability?
A. Total silence.
B. 50 decibels.
C. 70 decibels.
D. 85 decibels.
34.What makes an open office unwelcome to many people?
A. Personal privacy unprotected.
B. Limited working space.
C. Restrictions on group discussion.
D. Constant interruptions.
35.What can we infer about the author from the text?
A. He’s a news reporter.
B. He’s an office manager.
C. He’s a professional designer.
D. He’s a published writer.
During an interview for one of my books, my interviewer said something I still think about often. Annoyed by the level of distraction(干扰) in his open office, he said, “That’s why I have a membership at the coworking space across the street—so I can focus.” His comment struck me as strange. After all, coworking spaces also typically use an open office layout(布局). But I recently came across a study that shows why his approach works.
The researchers examined various levels of noise on participants as they completed tests of creative thinking. They were randomly divided into four groups and exposed to various noise levels in the background, from total silence to 50 decibels(分贝), 70 decibels, and 85 decibels. The differences between most of the groups were statistically insignificant; however, the participants in the 70 decibels group—those exposed to a level of noise similar to background chatter in a coffee shop—significantly outperformed the other groups. Since the effects were small, this may suggest that our creative thinking does not differ that much in response to total silence and 85 decibels of background noise.
But since the results at 70 decibels were significant, the study also suggests that the right level of background noise—not too loud and not total silence—may actually improve one’s creative thinking ability. The right level of background noise may interrupt our normal patterns of thinking just enough to allow our imaginations to wander, without making it impossible to focus. This kind of “distracted focus” appears to be the best state for working on creative tasks.
So why do so many of us hate our open offices? The problem may be that, in our offices, we can’t stop ourselves from getting drawn into others’ conversations while we’re trying to focus. Indeed, the researchers found that face-to-face interactions and conversations affect the creative process, and yet a coworking space or a coffee shop provides a certain level of noise while also providing freedom from interruptions.
32.Why does the interviewer prefer a coworking space?
A. It helps him concentrate.
B. It blocks out background noise.
C. It has a pleasant atmosphere.
D. It encourages face-to-face interactions.
33.Which level of background noise may promote creative thinking ability?
A. Total silence.
B. 50 decibels.
C. 70 decibels.
D. 85 decibels.
34.What makes an open office unwelcome to many people?
A. Personal privacy unprotected.
B. Limited working space.
C. Restrictions on group discussion.
D. Constant interruptions.
35.What can we infer about the author from the text?
A. He’s a news reporter.
B. He’s an office manager.
C. He’s a professional designer.
D. He’s a published writer.
答案:
32.A 细节理解题 [定位句]Annoyed by the level of distraction (干扰) in his open office, he said, “That's why I have a membership at the coworking space across the street—so I can focus.” (第一段第二句)译文:他对他的开放性办公室(对他)的干扰程度感到愤怒,他说:“这就是我在街对面的共用工作空间开会员的原因——这样我可以集中注意力。”[解析]根据定位句可知,被采访者更喜欢共用工作空间的原因是那有助于他集中注意力。故选A。33.C 细节理解题 [定位句]The differences between most of the groups were statistically insignificant; however, the participants in the 70 decibels group—those exposed to a level of noise similar to background chatter in a coffee shop—significantly outperformed the other groups. (第二段第三句)译文:大多数小组之间的差异在统计学上微不足道;然而,70分贝小组的参与者——那些暴露在类似于咖啡店的聊天背景的噪音水平下的人——明显优于其他小组。[解析]根据第二段内容尤其是定位句可知,70分贝的噪音背景可能会提高一个人的创造性思维能力。故选C。34.D 推理判断题 [定位句]The problem may be that, in our offices, we can't stop ourselves from getting drawn into others' conversations while we're trying to focus. (最后一段第二句)译文:问题可能是,在我们的办公室里,我们无法阻止自己在试图集中注意力时被别人的对话所吸引。[解析]通读全文尤其是定位句可推知,许多人之所以不喜欢开放性办公室是因为他们总会被干扰。故选D。35.D 推理判断题 [定位句]During an interview for one of my books, my interviewer said something I still think about often. (第一段第一句)译文:在我的一本书的采访中,我的受访者说了一些我仍然经常思考的事情。[解析]根据定位句可推知,作者是一名出版作家。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看