2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第7页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
D
In the race to document the species on Earth before they go extinct, researchers and citizen scientists have collected billions of records. Today, most records of biodiversity are often in the form of photos, videos, and other digital records. Though they are useful for detecting shifts in the number and variety of species in an area, a new Stanford study has found that this type of record is not perfect.
“With the rise of technology it is easy for people to make observations of different species with the aid of a mobile application,” said Barnabas Daru, who is lead author of the study and assistant professor of biology in the Stanford School of Humanities and Sciences. “These observations now outnumber the primary data that comes from physical specimens(标本), and since we are increasingly using observational data to investigate how species are responding to global change, I wanted to know: Are they usable?”
Using a global dataset of 1.9 billion records of plants, insects, birds, and animals, Daru and his team tested how well these data represent actual global biodiversity patterns.
“We were particularly interested in exploring the aspects of sampling that tend to bias(使有偏差) data, like the greater likelihood of a citizen scientist to take a picture of a flowering plant instead of the grass right next to it,” said Daru.
Their study revealed that the large number of observation - only records did not lead to better global coverage. Moreover, these data are biased and favor certain regions, time periods, and species. This makes sense because the people who get observational biodiversity data on mobile devices are often citizen scientists recording their encounters with species in areas nearby. These data are also biased toward certain species with attractive or eye - catching features.
What can we do with the imperfect datasets of biodiversity?
“Quite a lot,” Daru explained. “Biodiversity apps can use our study results to inform users of oversampled areas and lead them to places—and even species—that are not well - sampled. To improve the quality of observational data, biodiversity apps can also encourage users to have an expert confirm the identification of their uploaded image.”
32. What do we know about the records of species collected now?
A. They are becoming outdated.
B. They are mostly in electronic form.
C. They are limited in number.
D. They are used for public exhibition.
33. What does Daru’s study focus on?
A. Threatened species.
B. Physical specimens.
C. Observational data.
D. Mobile applications.
34. What has led to the biases according to the study?
A. Mistakes in data analysis.
B. Poor quality of uploaded pictures.
C. Improper way of sampling.
D. Unreliable data collection devices.
35. What is Daru’s suggestion for biodiversity apps?
A. Review data from certain areas.
B. Hire experts to check the records.
C. Confirm the identity of the users.
D. Give guidance to citizen scientists.
In the race to document the species on Earth before they go extinct, researchers and citizen scientists have collected billions of records. Today, most records of biodiversity are often in the form of photos, videos, and other digital records. Though they are useful for detecting shifts in the number and variety of species in an area, a new Stanford study has found that this type of record is not perfect.
“With the rise of technology it is easy for people to make observations of different species with the aid of a mobile application,” said Barnabas Daru, who is lead author of the study and assistant professor of biology in the Stanford School of Humanities and Sciences. “These observations now outnumber the primary data that comes from physical specimens(标本), and since we are increasingly using observational data to investigate how species are responding to global change, I wanted to know: Are they usable?”
Using a global dataset of 1.9 billion records of plants, insects, birds, and animals, Daru and his team tested how well these data represent actual global biodiversity patterns.
“We were particularly interested in exploring the aspects of sampling that tend to bias(使有偏差) data, like the greater likelihood of a citizen scientist to take a picture of a flowering plant instead of the grass right next to it,” said Daru.
Their study revealed that the large number of observation - only records did not lead to better global coverage. Moreover, these data are biased and favor certain regions, time periods, and species. This makes sense because the people who get observational biodiversity data on mobile devices are often citizen scientists recording their encounters with species in areas nearby. These data are also biased toward certain species with attractive or eye - catching features.
What can we do with the imperfect datasets of biodiversity?
“Quite a lot,” Daru explained. “Biodiversity apps can use our study results to inform users of oversampled areas and lead them to places—and even species—that are not well - sampled. To improve the quality of observational data, biodiversity apps can also encourage users to have an expert confirm the identification of their uploaded image.”
32. What do we know about the records of species collected now?
A. They are becoming outdated.
B. They are mostly in electronic form.
C. They are limited in number.
D. They are used for public exhibition.
33. What does Daru’s study focus on?
A. Threatened species.
B. Physical specimens.
C. Observational data.
D. Mobile applications.
34. What has led to the biases according to the study?
A. Mistakes in data analysis.
B. Poor quality of uploaded pictures.
C. Improper way of sampling.
D. Unreliable data collection devices.
35. What is Daru’s suggestion for biodiversity apps?
A. Review data from certain areas.
B. Hire experts to check the records.
C. Confirm the identity of the users.
D. Give guidance to citizen scientists.
答案:
32.B 细节理解题 【定位句】Today, most records of biodiversity are often in the form of photos, videos, and other digital records.(第一段第二句)
译文:如今,大多数生物多样性的记录通常以照片、视频和其他数字记录的形式存在。
【解析】根据定位句可知,如今,大多数生物多样性的记录通常以电子形式存在。故选B。
33.C 推理判断题 【定位句】“These observations now outnumber the primary data that comes from physical specimens(标本), and since we are increasingly using observational data to investigate how species are responding to global change, I wanted to know: Are they usable?”(第二段第二句)
译文:“这些观察记录(的数量)现在已经超过了来自实物标本的原始数据,而且由于我们越来越多地使用观察数据来研究物种如何应对全球变化,我想知道:这些数据是否可用?”
【解析】根据定位句可知,Daru对目前使用的观察数据的可靠性表示怀疑;结合第三段中的“Daru and his team tested how well these data represent actual global biodiversity patterns”可知,Daru和他的团队测试了这些数据在多大程度上代表了实际的全球生物多样性模式。由此可推知,Daru的研究侧重于观察数据。故选C。
34.C 推理判断题 【定位句】①Their study revealed that the large number of observation - only records did not lead to better global coverage. Moreover, these data are biased and favor certain regions, time periods, and species.(第五段第一、二句)
译文:他们的研究表明,大量的纯观察记录并没有带来更好的全球覆盖(率)。此外,这些数据还存在偏差,倾向于某些地区、时段和物种。
②These data are also biased toward certain species with attractive or eye - catching features.(第五段第四句)
译文:这些数据也偏向于某些具有吸引力或引人注目的特征的物种。
【解析】根据定位句可推知,不恰当的取样方式造成了这些偏差。故选C。
35.D 推理判断题 【定位句】To improve the quality of observational data, biodiversity apps can also encourage users to have an expert confirm the identification of their uploaded image.(第七段最后一句)
译文:为了提高观察数据的质量,生物多样性应用程序还可以鼓励用户请专家确认他们上传的图像的鉴定(结果)。
【解析】根据第五段第三句中的“the people who get observational biodiversity data on mobile devices are often citizen scientists”可知,在移动设备上获取生物多样性观测数据的人往往是公民科学家;再结合定位句可知,Daru认为,为了提高观察数据的质量,生物多样性应用程序还可以鼓励用户(公民科学家)让专家对上传的图片做确认。由此可推知,Daru建议生物多样性应用程序给公民科学家提供指导。故选D。
译文:如今,大多数生物多样性的记录通常以照片、视频和其他数字记录的形式存在。
【解析】根据定位句可知,如今,大多数生物多样性的记录通常以电子形式存在。故选B。
33.C 推理判断题 【定位句】“These observations now outnumber the primary data that comes from physical specimens(标本), and since we are increasingly using observational data to investigate how species are responding to global change, I wanted to know: Are they usable?”(第二段第二句)
译文:“这些观察记录(的数量)现在已经超过了来自实物标本的原始数据,而且由于我们越来越多地使用观察数据来研究物种如何应对全球变化,我想知道:这些数据是否可用?”
【解析】根据定位句可知,Daru对目前使用的观察数据的可靠性表示怀疑;结合第三段中的“Daru and his team tested how well these data represent actual global biodiversity patterns”可知,Daru和他的团队测试了这些数据在多大程度上代表了实际的全球生物多样性模式。由此可推知,Daru的研究侧重于观察数据。故选C。
34.C 推理判断题 【定位句】①Their study revealed that the large number of observation - only records did not lead to better global coverage. Moreover, these data are biased and favor certain regions, time periods, and species.(第五段第一、二句)
译文:他们的研究表明,大量的纯观察记录并没有带来更好的全球覆盖(率)。此外,这些数据还存在偏差,倾向于某些地区、时段和物种。
②These data are also biased toward certain species with attractive or eye - catching features.(第五段第四句)
译文:这些数据也偏向于某些具有吸引力或引人注目的特征的物种。
【解析】根据定位句可推知,不恰当的取样方式造成了这些偏差。故选C。
35.D 推理判断题 【定位句】To improve the quality of observational data, biodiversity apps can also encourage users to have an expert confirm the identification of their uploaded image.(第七段最后一句)
译文:为了提高观察数据的质量,生物多样性应用程序还可以鼓励用户请专家确认他们上传的图像的鉴定(结果)。
【解析】根据第五段第三句中的“the people who get observational biodiversity data on mobile devices are often citizen scientists”可知,在移动设备上获取生物多样性观测数据的人往往是公民科学家;再结合定位句可知,Daru认为,为了提高观察数据的质量,生物多样性应用程序还可以鼓励用户(公民科学家)让专家对上传的图片做确认。由此可推知,Daru建议生物多样性应用程序给公民科学家提供指导。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看