2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第30页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
C
The Saint Lukas train doesn’t accept passengers—it accepts only the sick. The Saint Lukas is one of five government - sponsored medical trains that travel to remote towns in central and eastern Russia. Each stop lasts an average of two days, and during that time the doctors and nurses on board provide rural(乡村的) populations with basic medical care, X - ray scans and prescriptions.
“People started queuing to make an appointment early in the morning,” says Emile Ducke, a German photographer who traveled with the staff of the Saint Lukas for a two - week trip in November through the vast regions(区域) of Krasnoyarsk and Khakassia.
Russia’s public health care service has been in serious need of modernization. The government has struggled to come up with measures to address the problem, particularly in the poorer, rural areas east of the Volga River, including arranging doctors’ appointments by video chat and expanding financial aid programs to motivate doctors to practice medicine in remote parts of the country like Krasnoyarsk.
The annual arrival of the Saint Lukas is another attempt to improve the situation. For 10 months every year, the train stops at about eight stations over two weeks, before returning to the regional capital to refuel and restock(补给). Then it starts all over again the next month. Most stations wait about a year between visits.
Doctors see up to 150 patients every day. The train’s equipment allows for basic checkups. “I was very impressed by the doctors and their assistants working and living in such little space but still staying focused and very concerned,” says Ducke. “They were the best chance for many rural people to get the treatment they want.”
28.How is the Saint Lukas different from other trains?
A. It runs across countries.
B. It reserves seats for the seniors.
C. It functions as a hospital.
D. It travels along a river.
29.What can we infer from Paragraph 3 about Krasnoyarsk?
A. It is heavily populated.
B. It offers training for doctors.
C. It is a modern city.
D. It needs medical aid.
30.How long can the Saint Lukas work with one supply?
A. About a year.
B. About ten months.
C. About two months.
D. About two weeks.
31.What is Ducke’s attitude toward the Saint Lukas’ services?
A. Appreciative.
B. Doubtful.
C. Ambiguous.
D. Cautious.
The Saint Lukas train doesn’t accept passengers—it accepts only the sick. The Saint Lukas is one of five government - sponsored medical trains that travel to remote towns in central and eastern Russia. Each stop lasts an average of two days, and during that time the doctors and nurses on board provide rural(乡村的) populations with basic medical care, X - ray scans and prescriptions.
“People started queuing to make an appointment early in the morning,” says Emile Ducke, a German photographer who traveled with the staff of the Saint Lukas for a two - week trip in November through the vast regions(区域) of Krasnoyarsk and Khakassia.
Russia’s public health care service has been in serious need of modernization. The government has struggled to come up with measures to address the problem, particularly in the poorer, rural areas east of the Volga River, including arranging doctors’ appointments by video chat and expanding financial aid programs to motivate doctors to practice medicine in remote parts of the country like Krasnoyarsk.
The annual arrival of the Saint Lukas is another attempt to improve the situation. For 10 months every year, the train stops at about eight stations over two weeks, before returning to the regional capital to refuel and restock(补给). Then it starts all over again the next month. Most stations wait about a year between visits.
Doctors see up to 150 patients every day. The train’s equipment allows for basic checkups. “I was very impressed by the doctors and their assistants working and living in such little space but still staying focused and very concerned,” says Ducke. “They were the best chance for many rural people to get the treatment they want.”
28.How is the Saint Lukas different from other trains?
A. It runs across countries.
B. It reserves seats for the seniors.
C. It functions as a hospital.
D. It travels along a river.
29.What can we infer from Paragraph 3 about Krasnoyarsk?
A. It is heavily populated.
B. It offers training for doctors.
C. It is a modern city.
D. It needs medical aid.
30.How long can the Saint Lukas work with one supply?
A. About a year.
B. About ten months.
C. About two months.
D. About two weeks.
31.What is Ducke’s attitude toward the Saint Lukas’ services?
A. Appreciative.
B. Doubtful.
C. Ambiguous.
D. Cautious.
答案:
28.C 细节理解题 [定位句]The Saint Lukas train doesn't accept passengers—it accepts only the sick. (第一段第一句)
译文:Saint Lukas列车不接收旅客——它只接收病人。
[解析]根据定位句、第一段第二句中的“The Saint Lukas is one of five government - sponsored medical trains”和第一段最后一句中的“the doctors and nurses on board provide rural (乡村的) populations with basic medical care, X - ray scans and prescriptions”可知,Saint Lukas列车只接收病人,是由政府赞助的五列医疗火车之一,为村民提供基础的医疗服务、X光扫描和处方药。由此可知,Saint Lukas列车和其他列车的不同之处在于它具有医院的功能。故选C。
29.D 推理判断题 [定位句]... including arranging doctors' appointments by video chat and expanding financial aid programs to motivate doctors to practice medicine in remote parts of the country like Krasnoyarsk. (第三段第二句)
译文:……包括通过视频聊天安排医生预约(会诊)和扩大财政援助计划来激励医生们在像Krasnoyarsk这样的国家的偏远地区行医。
[解析]根据定位句可推知,从第三段中我们可以推断出,Krasnoyarsk需要医疗援助。故选D。
30.D 细节理解题 [定位句]For 10 months every year, the train stops at about eight stations over two weeks, before returning to the regional capital to refuel and restock (补给). (第四段第二句)
译文:每年有10个月的时间,这趟列车会在两周多的行程中停靠大约八个站点,然后返回区域首府加油和补给。
[解析]根据定位句可知,Saint Lukas列车每次补给后可以工作大约两周。故选D。
31.A 推理判断题 [定位句]“I was very impressed by the doctors and their assistants working and living in such little space but still staying focused and very concerned,” says Ducke. (第五段第三句)
译文:Ducke说:“医生及其助手在如此狭小的空间里工作和生活,但仍能保持(对工作的)专注和(对病人的)关切,这令我印象深刻。”
[解析]根据定位句可知,Ducke对于在狭小空间里工作和生活的医生与助手们仍能保持(对工作的)专注和(对病人的)关切的态度印象深刻。由此可推知,Ducke对于Saint Lukas列车的服务持赞赏态度。故选A。
译文:Saint Lukas列车不接收旅客——它只接收病人。
[解析]根据定位句、第一段第二句中的“The Saint Lukas is one of five government - sponsored medical trains”和第一段最后一句中的“the doctors and nurses on board provide rural (乡村的) populations with basic medical care, X - ray scans and prescriptions”可知,Saint Lukas列车只接收病人,是由政府赞助的五列医疗火车之一,为村民提供基础的医疗服务、X光扫描和处方药。由此可知,Saint Lukas列车和其他列车的不同之处在于它具有医院的功能。故选C。
29.D 推理判断题 [定位句]... including arranging doctors' appointments by video chat and expanding financial aid programs to motivate doctors to practice medicine in remote parts of the country like Krasnoyarsk. (第三段第二句)
译文:……包括通过视频聊天安排医生预约(会诊)和扩大财政援助计划来激励医生们在像Krasnoyarsk这样的国家的偏远地区行医。
[解析]根据定位句可推知,从第三段中我们可以推断出,Krasnoyarsk需要医疗援助。故选D。
30.D 细节理解题 [定位句]For 10 months every year, the train stops at about eight stations over two weeks, before returning to the regional capital to refuel and restock (补给). (第四段第二句)
译文:每年有10个月的时间,这趟列车会在两周多的行程中停靠大约八个站点,然后返回区域首府加油和补给。
[解析]根据定位句可知,Saint Lukas列车每次补给后可以工作大约两周。故选D。
31.A 推理判断题 [定位句]“I was very impressed by the doctors and their assistants working and living in such little space but still staying focused and very concerned,” says Ducke. (第五段第三句)
译文:Ducke说:“医生及其助手在如此狭小的空间里工作和生活,但仍能保持(对工作的)专注和(对病人的)关切,这令我印象深刻。”
[解析]根据定位句可知,Ducke对于在狭小空间里工作和生活的医生与助手们仍能保持(对工作的)专注和(对病人的)关切的态度印象深刻。由此可推知,Ducke对于Saint Lukas列车的服务持赞赏态度。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看