2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语》

第28页
B
Animals can express their needs using a lot of ways. For instance, almost all animals have distinct vocals(声音) that they rely on to either ask for help, scare away any dangerous animals or look for shelter. But cats are special creatures who possess amazing vocalization skills. They are able to have entire conversations with humans using meows and you’re able to interpret it. If a pet cat is hungry, it will keep meowing to attract attention and find food. However, when a cat is looking for affection, they tend to produce stretched and soft meows. Meowing starts as soon as a baby cat is brought to life and uses it to get the mother’s attention and be fed.
Cats have many heightened senses, but their sense of smell is quite impressive. They use their noses to assess their environment and look out for any signs of danger. They will sniff out specific areas before they choose a place to relax. However, another way the cats are able to distinguish between situations is by looking for familiar smells. Your cat will likely smell your face and store the smell in its memory and use it to recognize you in the future. That’s why most pet cats are able to tell immediately if their owners were around any other cats, which they don’t usually like.
Dogs are known for their impressive fetching habit, but cats take this behavior up a notch. Many cats will find random objects outside and bring them to their owners. This is a very old habit that’s been present in all kinds of predators(食肉动物). Cats bring gifts for their owners to show they love you. These adorable little hunters are just doing something that it’s been in their nature since the beginning of time. So just go along with it!
24.What can be learned about cats’ meowing from the first paragraph?
A. It’s a survival skill.
B. It’s taught by mother cats.
C. It’s hard to interpret.
D. It’s getting louder with age.
25.How does a pet cat assess different situations?
A. By listening for sounds.
B. By touching familiar objects.
C. By checking on smells.
D. By communicating with other cats.
26.Which best explains the phrase “take...up a notch” in Paragraph 3?
A. Perform appropriately.
B. Move faster.
C. Act strangely.
D. Do better.
27.What is a suitable title for the text?
A. Tips on Finding a Smart Cat
B. Understanding Your Cat’s Behavior
C. Have Fun with Your Cat
D. How to Keep Your Cat Healthy
答案: 24.A 推理判断题 [定位句]If a pet cat is hungry, it will keep meowing to attract attention and find food. However, when a cat is looking for affection, they tend to produce stretched and soft meows. Meowing starts as soon as a baby cat is brought to life and uses it to get the mother's attention and be fed. (第一段最后三句)
译文:如果一只宠物猫饿了,它会一直喵喵叫来吸引注意和求得食物。然而,当猫寻求关爱时,它们往往会发出绵长而柔和的喵喵声。幼猫一出生就开始喵喵叫,以此来吸引猫妈妈的注意并获得哺喂。
[解析]根据定位句可知,猫会利用喵喵声来引起注意、求得食物和寻求关爱。由此可推知,从第一段中可以了解到猫的喵喵声是一种生存技能。故选A。
25.C 细节理解题 [定位句]They use their noses to assess their environment and look out for any signs of danger. (第二段第二句)
译文:它们用鼻子来评估周围的环境,留意任何危险的迹象。
[解析]根据定位句可知,宠物猫通过检查气味来评估不同的情况。故选C。
26.D 词义猜测题 [定位句]Many cats will find random objects outside and bring them to their owners. (第三段第二句)
译文:许多猫会在外面随机寻找物品并把它们带给自己的主人。
[解析]根据定位句可推知,画线部分所在句应表示狗以出色的捡拾习惯而闻名,但猫在这一行为上更上一层楼。所以take...up a notch应意为“在……更上一层楼”,即“做得更好”。故选D。
27.B 标题概括题 [解析]通读全文可知,本文主要介绍了猫如何通过不同的方式表达情感和需求及其各种行为背后的原因。由此可推知,B项“了解你的猫的行为”能够概括本文主旨,适合做本文的标题。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭