2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语》

第15页
听第10段材料,回答第17至20题。
17.Why did the speaker go to the hotel?
 
A. To deliver a speech.
 
B. To arrange a conference.
 
C. To interview Mr. Rochester.
18.What did Mr. Rochester do soon after he bought the hotel?
 
A. He talked with the staff members.
 
B. He had the old carpets replaced.
 
C. He ran a six-month training project.
19.What did Susan do when she met Mr. Rochester the second time?
 
A. She was a cleaner.
 
B. She was a secretary.
 
C. She was a receptionist.
20.What does the speaker think is key to Mr. Rochester’s success?
 
A. Managing time efficiently.
 
B. Valuing human relationships.
 
C. Possessing a good memory.
答案: BACB
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

A
Choice of Walks for Beginner and Experienced Walkers
The Carlow Autumn Walking Festival is a great opportunity for the beginner, experienced or advanced walker to enjoy the challenges of Carlow’s mountain hikes or the peace of its woodland walks.
Walk 1—The Natural World
With environmentalist Éanna Lamhna as the guide, this walk promises to be an informative tour. Walkers are sure to learn lots about the habitats and natural world of the Blackstairs.
Date and Time:Saturday, 1st October, at 9:00
Start Point:Scratoes Bridge
Walk Duration:6 hours
Walk 2—Introduction to Hillwalking
Emmanuel Chappard, an experienced guide, has a passion for making the great outdoors accessible to all. This mountain walk provides an insight into the skills required for hillwalking to ensure you get the most from future walking trips.
Date and Time:Sunday, 2nd October, at 9:00
Start Point:Deerpark Car Park
Walk Duration:5 hours
Walk 3—Moonlight Under the Stars
Walking at night-time is a great way to step out of your comfort zone. Breathtaking views of the lowlands of Carlow can be enjoyed in the presence of welcoming guides from local walking clubs. A torch(手电筒) along with suitable clothing is essential for walking in the dark. Those who are dressed inappropriately will be refused permission to participate.
Date and Time:Saturday, 1st October, at 18:30
Start Point:The Town Hall
Walk Duration:3 hours
Walk 4—Photographic Walk in Kilbrannish Forest
This informative walk led by Richard Smyth introduces you to the basic principles of photography in the wild. Bring along your camera and enjoy the wonderful views along this well-surfaced forest path.
Date and Time:Sunday, 2nd October, at 11:45
Start Point:Kilbrannish Forest Recreation Area
Walk Duration:1.5 hours
21.Which walk takes the shortest time?
A. The Natural World.
B. Introduction to Hillwalking.
C. Moonlight Under the Stars.
D. Photographic Walk in Kilbrannish Forest.
22.What are participants in Walk 3 required to do?
A. Wear proper clothes.
B. Join a walking club.
C. Get special permits.
D. Bring a survival guide.
23.What do the four walks have in common?
A. They involve difficult climbing.
B. They are for experienced walkers.
C. They share the same start point.
D. They are scheduled for the weekend.
答案: 21.D 细节理解题 【解析】根据四个部分中的“Walk Duration:6 hours”“Walk Duration:5 hours”“Walk Duration:3 hours”和“Walk Duration:1.5 hours”可知,Photographic Walk in Kilbrannish Forest徒步活动花费时长最短。故选D。22.A 细节理解题 【定位句】A torch (手电筒) along with suitable clothing is essential for walking in the dark. Those who are dressed inappropriately will be refused permission to participate. (Walk 3—Moonlight Under the Stars部分第一段最后两句) 译文:手电筒和合适的服装对于夜间徒步来说必不可少。着装不当者将不得参加。 【解析】根据定位句可知,Walk 3徒步活动的参与者需要穿合适的衣服。故选A。23.D 细节理解题 【解析】根据四个部分中的“Date and Time:Saturday”“Date and Time:Sunday”“Date and Time:Saturday”和“Date and Time:Sunday”可知,这四个徒步活动的共同点是它们都被安排在周末。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭