2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语》

第93页
听第10段材料,回答第17至20题。
17.Where was Open Tchaikovsky Competition held in1986?
 
A. In Moscow.
B. In Chelyabinsk.
C. In Berlin.
18.What does Maxim say about the competition he attended at10?
 
A. It inspired many young musicians.
B. It was the music event of his dreams.
C. It was a life - changing experience.
19.Which kind of music are the young players required to play?
 
A. Rock music.
B. Pop music.
C. Classical music.
20.What does Maxim value most in young players' performance?
 
A. Expressiveness.
B. Smoothness.
C. Completeness.
答案: ACCA
A
Where to Eat in Bangkok

Bangkok is a highly desirable destination for food lovers. It has a seemingly bottomless well of dining options. Here are some suggestions on where to start your Bangkok eating adventure.

Nahm
Offering Thai fine dining, Nahm provides the best of Bangkok culinary(烹饪的) experiences. It's the only Thai restaurant that ranks among the top 10 of the world's 50 best restaurants list. Head Chef David Thompson, who received a Michelin star for his London-based Thai restaurant of the same name, opened this branch in the Metropolitan Hotel in 2010.

Issaya Siamese Club
Issaya Siamese Club is internationally known Thai chef Ian Kittichai's first flagship Bangkok restaurant. The menu in this beautiful colonial house includes traditional Thai cuisine combined with modern cooking methods.

Bo. lan
Bo. lan has been making waves in Bangkok's culinary scene since it opened in 2009. Serving hard-to-find Thai dishes in an elegant atmosphere, the restaurant is true to Thai cuisine's roots, yet still manages to add a special twist. This place is good for a candle-lit dinner or a work meeting with colleagues who appreciate fine food. For those extremely hungry there's a large set menu.

Gaggan
Earning first place on the latest “Asia's 50 best restaurants” list, progressive Indian restaurant Gaggan is one of the most exciting venues(场所) to arrive in Bangkok in recent years. The best table in this two-story colonial Thai home offers a window right into the kitchen, where you can see chef Gaggan and his staff in action. Culinary theater at its best.

21. What do Nahm and Issaya Siamese Club have in common?
A. They adopt modern cooking methods.
B. They have branches in London.
C. They have top-class chefs.
D. They are based on hotels.

22. Which restaurant offers a large set menu?
A. Gaggan.
B. Bo. lan.
C. Issaya Siamese Club.
D. Nahm.

23. What is special about Gaggan?
A. It hires staff from India.
B. It puts on a play every day.
C. It serves hard-to-find local dishes.
D. It shows the cooking process to guests.
答案: 21.C 细节理解题 【定位句】①Head Chef David Thompson, who received a Michelin star for his London - based Thai restaurant... (第二段第三句)
译文:主厨 David Thompson 在伦敦开的泰餐厅获得米其林一星……
②Issaya Siamese Club is internationally known Thai chef Ian Kittichai's first flagship Bangkok restaurant. (第三段第一句)
译文:Issaya Siamese Club 是国际知名泰国厨师 Ian Kittichai 的第一家曼谷旗舰餐厅。
【解析】根据定位句可知,Nahm 和 Issaya Siamese Club 两家餐厅的共同之处是它们都拥有顶级的主厨。故选 C。
22.B 细节理解题 【定位句】For those extremely hungry there's a large set menu. (第四段最后一句)
译文:这里为那些极度饥饿的人准备有大份量的套餐。
【解析】根据定位句可知,Bo. lan 餐厅提供大份量的套餐。故选 B。
23.D 细节理解题 【定位句】The best table in this two - story colonial Thai home offers a window right into the kitchen, where you can see chef Gaggan and his staff in action. (第五段第二句)
译文:在这座具有殖民时期特色的两层泰式住宅中,最好的桌子前有一面可以正好看见厨房的窗户,在那里你可以看到主厨 Gaggan 和他的员工们在工作。
【解析】根据定位句可知,Gaggan 最大的特色是它会为顾客展示厨师们烹饪的过程。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭