2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天利38套五年高考真题汇编详解英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第118页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
- 第286页
- 第287页
- 第288页
- 第289页
- 第290页
- 第291页
- 第292页
- 第293页
- 第294页
- 第295页
- 第296页
- 第297页
- 第298页
- 第299页
- 第300页
- 第301页
- 第302页
- 第303页
- 第304页
- 第305页
- 第306页
- 第307页
- 第308页
- 第309页
- 第310页
- 第311页
- 第312页
- 第313页
- 第314页
- 第315页
- 第316页
- 第317页
- 第318页
- 第319页
- 第320页
- 第321页
- 第322页
- 第323页
- 第324页
- 第325页
- 第326页
- 第327页
- 第328页
- 第329页
- 第330页
- 第331页
- 第332页
B
Sitting in the garden for my friend's birthday, I felt a buzz(振动) in my pocket. My heart raced when I saw the email sender's name. The email started off: “Dear Mr Green, thank you for your interest” and “the review process took longer than expected”. It ended with “We are sorry to inform you. . . ” and my vision blurred(模糊). The position—measuring soil quality in the Sahara Desert as part of an undergraduate research programme—had felt like the answer I had spent years looking for. I had put so much time and emotional energy into applying, and I thought the rejection meant the end of the road for my science career.
So I was shocked when, not long after the email, Professor Mary Devon, who was running the programme, invited me to observe the work being done in her lab. I jumped at the chance, and a few weeks later I was equally shocked—and overjoyed—when she invited me to talk with her about potential projects I could pursue in her lab. What she proposed didn't seem as exciting as the original project I had applied to, but I was going to give it my all.
I found myself working with a robotics professor on techniques for collecting data from the desert remotely. That project, which I could complete from my sofa instead of in the burning heat of the desert, not only survived the lockdown but worked where traditional methods didn't. In the end, I had a new scientific interest to pursue.
When I applied to graduate school, I found three programmes promising to allow me to follow my desired research direction. And I applied with the same anxious excitement as before. When I was rejected from one that had seemed like a perfect fit, it was undoubtedly difficult. But this time I had the perspective(视角) to keep it from sending me into panic. It helped that in the end I was accepted into one of the other programmes I was also excited about.
Rather than setting plans in stone, I've learned that sometimes I need to take the opportunities that are offered, even if they don't sound perfect at the time, and make the most of them.
24. How did the author feel upon seeing the email sender's name?
A. Anxious.
B. Angry.
C. Surprised.
D. Settled.
25. After talking with Professor Devon, the author decided to ________.
A. criticise the review process
B. stay longer in the Sahara Desert
C. apply to the original project again
D. put his heart and soul into the lab work
26. According to the author, the project with the robotics professor was ________.
A. demanding
B. inspiring
C. misleading
D. amusing
27. What can we learn from this passage?
A. An invitation is a reputation.
B. An innovation is a resolution.
C. A rejection can be a redirection.
D. A reflection can be a restriction.
Sitting in the garden for my friend's birthday, I felt a buzz(振动) in my pocket. My heart raced when I saw the email sender's name. The email started off: “Dear Mr Green, thank you for your interest” and “the review process took longer than expected”. It ended with “We are sorry to inform you. . . ” and my vision blurred(模糊). The position—measuring soil quality in the Sahara Desert as part of an undergraduate research programme—had felt like the answer I had spent years looking for. I had put so much time and emotional energy into applying, and I thought the rejection meant the end of the road for my science career.
So I was shocked when, not long after the email, Professor Mary Devon, who was running the programme, invited me to observe the work being done in her lab. I jumped at the chance, and a few weeks later I was equally shocked—and overjoyed—when she invited me to talk with her about potential projects I could pursue in her lab. What she proposed didn't seem as exciting as the original project I had applied to, but I was going to give it my all.
I found myself working with a robotics professor on techniques for collecting data from the desert remotely. That project, which I could complete from my sofa instead of in the burning heat of the desert, not only survived the lockdown but worked where traditional methods didn't. In the end, I had a new scientific interest to pursue.
When I applied to graduate school, I found three programmes promising to allow me to follow my desired research direction. And I applied with the same anxious excitement as before. When I was rejected from one that had seemed like a perfect fit, it was undoubtedly difficult. But this time I had the perspective(视角) to keep it from sending me into panic. It helped that in the end I was accepted into one of the other programmes I was also excited about.
Rather than setting plans in stone, I've learned that sometimes I need to take the opportunities that are offered, even if they don't sound perfect at the time, and make the most of them.
24. How did the author feel upon seeing the email sender's name?
A. Anxious.
B. Angry.
C. Surprised.
D. Settled.
25. After talking with Professor Devon, the author decided to ________.
A. criticise the review process
B. stay longer in the Sahara Desert
C. apply to the original project again
D. put his heart and soul into the lab work
26. According to the author, the project with the robotics professor was ________.
A. demanding
B. inspiring
C. misleading
D. amusing
27. What can we learn from this passage?
A. An invitation is a reputation.
B. An innovation is a resolution.
C. A rejection can be a redirection.
D. A reflection can be a restriction.
答案:
24.A 细节理解题 【解析】根据第一段第二句“My heart raced when I saw the email sender's name.”可知,当“我”看到邮件发送人的名字时,“我”心跳加速。由此可知,作者看到邮件发送人名字时感到紧张不安。故选A。 25.D 细节理解题 【解析】根据第二段最后一句“What she proposed didn't seem as exciting as the original project I had applied to, but I was going to give it my all.”可知,Devon教授所提议的项目似乎不像“我”原先申请的那个项目那样令人兴奋,但“我”仍打算全力以赴。D项中的“put one's heart and soul”与文中的“give it one's all”为同义转述。故选D。 26.B 推理判断题 【解析】根据第三段内容尤其是最后一句“In the end, I had a new scientific interest to pursue.”可知,最后,“我”有了新的想要追逐的科学兴趣。由此可推知,与机器人技术学教授共同研究的项目是鼓舞人心的。故选B。 27.C 推理判断题 【解析】通读全文内容可知,“我”起初申请项目遭拒,原本以为“我”的科研生涯会就此结束,但后来该项目负责人Mary Devon教授邀请“我”参与她实验室里的另一个研究项目,这次“我”抓住机会,决定全力以赴,最后“我”有了新的想要追逐的科学兴趣,并且明白了与其制定一成不变的计划,不如随机应变,充分利用每一次机会。C项“拒绝可能是重新定向(暗喻柳暗花明又一村)”体现了本文主旨。故选C。 【长难句分析】The position—measuring soil quality in the Sahara Desert as part of an undergraduate research programme—had felt like the answer I had spent years looking for.(第一段第五句) 分析:本句是一个主从复合句。I had spent years looking for是省略了关系词that/which的定语从句,先行词是answer。 译文:作为本科生研究项目的一部分,检测撒哈拉沙漠土壤质量这一角色感觉就像是我数年来(一直)在寻找的答案。 【词汇积累】emotional adj. 情绪的,情感的 propose v. 提议,提出 robotics n. 机器人科学(或技术) 【常见搭配】give it one's all 全力以赴 set...in stone 一成不变 make the most of 充分利用 C 体裁:议论文 主题语境:人与自我——正确的人生态度——短期行为 【文章大意】文章主要介绍了当前工业社会的一个显著问题:短期行为,即过分注重短期结果,而忽视长期利益,同时启示人们:深思远虑很重要。 【语篇结构】 |结构划分|具体信息| |--|--| |第一段|引出话题:短期行为是工业化社会的一个显著问题| |第二段|陈述人们只关注眼前利益的社会现象| |第三段|产生“短期行为”现象的原因| |第四段|列举人类忽视长期以来缓慢变化的事例,从而侧面阐释“深思远虑”的重要性|
查看更多完整答案,请扫码查看